Ухвала
від 07.04.2014 по справі 607/4967/14-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

07.04.2014 Справа №607/4967/14-к

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду, в місті Тернополі клопотання слідчого СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, в рамках кримінального провадження №12013210010003425 звернувся слідчий СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_4 за погодженням прокурора прокуратури м. Тернополя ОСОБА_5 .

В судовому засіданні старший слідчий СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , клопотання підтримала та просить його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 , в судове засідання не з`явився, із не відомих на те причин, однак його було повідомлено про час та місце розгляду клопотання.

Заслухавши слідчого, вивчивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як зазначено у клопотанні, у Тернопільський MB УМВС України в Тернопільській області надійшла заява ОСОБА_6 про те, що інформаційно-розважальний телевізійний канал міста Тернополя порушує її права, як автора сценарію анімаційних фільмів « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та автору твору «Літературний твір «Капітошка». В ході проведення досудового розслідування кримінального провадження допитана як потерпіла ОСОБА_6 повідомила, що вона являється автором сценарію анімаційних фільмів « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та «Повертайся, Капітошка», які були створені на кіностудії « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в 1980 та 1989 роках. Сценарій до вищезазначених фільмів був написаний нею на основі її літературного твору « ІНФОРМАЦІЯ_2 », на який 11 березня 2004 року їй було видано свідоцтво № 9967 про реєстрацію авторського права на твір «літературний твір «Капітошка». В подальшому, 21.10.2012 року ОСОБА_7 було виявлено, що телеканал «ІНТБ» (ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_4 ») у своїй телевізійній передачі « ІНФОРМАЦІЯ_2 » - дитячій програмі для підростаючого покоління» впродовж 2008-2013 років використовував назву « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Зі слів ОСОБА_8 , вона та її представники неодноразово письмово та в телефонному режимі повідомляли про заборону використання телеканалом « ІНФОРМАЦІЯ_5 » назви «Капітошка» у вказаній програмі, оскільки ці дії становлять порушення її авторських прав, проте вони були проігноровані.

Враховуючи, що оригінали документів реєстраційної справи приватного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою АДРЕСА_2 , мають суттєве доказове значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки містять достовірну інформацію щодо усіх змін посадових осіб (дтректорів) підприємства, яка необхідна для розрахунку заподіяної шкоди в кожний період керівництва, а в інший спосіб їх отримати не виявляється можливим, а також те, що існує реальна загроза зміни та знищення зазначеної документації, оскільки представники вищевказаного підприємства є учасниками та зацікавленими особами кримінального провадження, а тому слідчий клопоче про надання тимчасового доступу до оригіналів документів реєстраційної справи приватного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою АДРЕСА_2 , та можливість виготовити копії необхідних документів.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що оригінали документів реєстраційної справи приватного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 », містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, підлягають аналізу і дослідженню, та має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 163, 164, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати слідчому СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_4 , тимчасовий доступ до оригіналів документів реєстраційної справи приватного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою АДРЕСА_2 , та можливість виготовити копії необхідних документів.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження , якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.04.2014
Оприлюднено06.01.2023

Судовий реєстр по справі —607/4967/14-к

Ухвала від 07.04.2014

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ломакін В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні