Ухвала
від 17.09.2015 по справі 751/8949/15-к
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/8949/15-к

Провадження №1-кс/751/1844/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м.Чернігів 17 вересня 2015 року

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого у провадженні начальника слідчого відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи та складових частин цього приміщення, зокрема приміщень офісного комплексу «Міленіум» розташованого на 5 поверсі нежитлової будівлі, який належить на праві приватної власності ПРАТ «Будівельно-фінансова компанія «Глобал Естейтс» (код ЄДРПОУ 24925429), розташованого за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 12, звернувся слідчий у провадженні начальник слідчого відділу прокуратури Чернігівської області юрист 1 класу ОСОБА_3 , вказавши, що слідчим відділом прокуратури Чернігівської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12014040670002852 від 15.08.2014, за фактами захоплення представників влади (Голови Держземагентства України ОСОБА_4 від 14.08.2014 та директора Департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міської ради ОСОБА_5 від 25.02.2015) як заручників, за фактом незаконно заволоділи автотранспортом марки «Тайота Кемрі» д.н.з. НОМЕР_1 , яка належить Управлінню земельного Кадастру та за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 14.08.2014 приблизно о 13 годині ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_12 , ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_12 та інші невстановлені особи, за попередньою змовою між собою та іншими невстановленими особами біля приміщення Кіровського РВ ГУ МВС України у Дніпропетровській області, за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Плеханова, 34, захопили Голову Держземагенства України ОСОБА_4 , якого незаконного тримали у приміщеннях Дніпропетровської облдержадміністрації, за адресою: м. Дніпропетровськ, проспект Кірова, 1, де змушували останнього призначити на посаду начальника Головного управління Держземагенства у Дніпропетровській області ОСОБА_20 .

Далі, 14.08.2014 приблизно о 13 годині біля приміщення Кіровського РВ ГУ МВС України у Дніпропетровській області за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Плеханова, 34, невстановлені особи за вказівкою ОСОБА_6 незаконно заволоділи автотранспортом марки «Тайота Кемри» д.н.з. НОМЕР_1 , на якій до м. Дніпропетровська прибув ОСОБА_4 , і яка належить Управлінню земельного Кадастру.

25.02.2015 приблизно о 14 год. 15 хв. ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 та інші невстановлені особи, за попередньою змовою між собою та іншими невстановленими особами, з метою спонукання в.о. Дніпропетровського міського голови ОСОБА_21 залишити займану посаду, біля будівлі Дніпропетровської обласної державної адміністрації, за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. Кірова, буд. 1, здійснили захоплення начальника департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міської ради ОСОБА_5 , якого в подальшому до 05.03.2015 року тримали як заручника, що було пов`язано з насильницьким позбавленням можливості залишити місця, де його утримували. Також, 25.02.2015 о 17 год. 12 хв., тобто після захоплення ОСОБА_5 , на мобільний телефон ОСОБА_21 зателефонувала невстановлена особа, яка передала телефон ОСОБА_5 , після чого останній повідомив, що його незаконно утримують невідомі особи та погрожують його життю і здоров`ю з метою вплинути на в.о. Дніпропетровського міського голови ОСОБА_21 , щоб він звільнив займану посаду, після цього розмову було перервано.

Згодом, упродовж 2014-2015 років, службові та посадові особи БО «Фонд оборони країни»: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_22 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , ОСОБА_23 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , ОСОБА_24 , ІНФОРМАЦІЯ_15 та інші невстановлені особи, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_25 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , ОСОБА_26 , ІНФОРМАЦІЯ_17 , ОСОБА_27 , ІНФОРМАЦІЯ_18 , ОСОБА_28 , ІНФОРМАЦІЯ_19 та іншими невстановленими особами, створили на території Дніпропетровської області низку суб`єктів господарської діяльності, а саме: ТОВ «Голд інвест плюс», ТОВ «13 калібр», ТОВ «ЛВС Інвест плюс», ТОВ «Нью арк Україна», що зареєстровані на номінальних керівників та засновників, які реального відношення до їх реєстрації та діяльності не мають, і управління коштами на їх рахунках не здійснюють, з метою прикриття незаконної діяльності, яка була направлена на здійснення фінансово-господарських операцій, направлених на привласнення коштів БО «Фонд оборони країни», переводу безготівкових коштів у готівку в інтересах інших суб`єктів підприємницької діяльності без фактичного здійснення операцій з продажу (придбання) товарів, виконання робіт та надання фактичних послуг упродовж вказаного періоду. Так, з січня 2014 по березень 2015, на рахунки вказаних суб`єктів господарювання надійшло понад 17 млн. грн. від фонду, нібито в якості оплати за товари та послуги, які фактично не поставлялися та не надавалися.

Враховуючи викладене, наявні достатні підстави вважати, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , як і інші зазначені вище особи, причетний до вчинення кримінальних правопорушень у даному кримінальному провадженні.

Водночас, відповідно до відповідей на доручення слідчого, ОСОБА_6 проводить зустрічі із ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 та іншими особами у приміщеннях 5 поверху офісного комплексу «Міленіум», який належить на праві приватної власності ПРАТ «Будівельно-фінансова компанія «Глобал Естейтс» (код ЄДРПОУ 24925429), розташований за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 12, де зазначені особи переховують відомості про обставини вчинених ними кримінальних правопорушень, знаряддя кримінального правопорушення, майно, яке здобуто у результаті його вчинення та відомості, які допоможуть встановити розшукуваних осіб.

Таким чином, у зв`язку з викладеним, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень у даному кримінальному провадженні, а саме відшукання, вилучення та дослідження знаряддя кримінальних правопорушень, а саме: аудіо,- відеозаписи скоєних злочинів; аудіо,- відеозаписи, фотоматеріали одержані незаконним шляхом (під час проведення несанкціонованого, у законному порядку, спостереження за особою, місцем, зняття інформацій з транспортних телекомунікаційних мереж та інше); чорнову бухгалтерію фінансових злочинів; наркотичні засоби та психотропні речовини; вогнепальну, холодну зброю та боєприпаси; документи, що підтверджують відмивання грошових коштів отриманих незаконним способом та перерахування зазначених грошових коштів на банківські рахунки закордон; документи, печатки отримані злочинним шляхом під час рейдерських захватів підприємств; документи, печатки виготовлені для фіктивних підприємств; грошові кошти, дорогоцінні метали та камені одержані злочинним шляхом; пластикові банківські картки та ключі від банківських скринь, за допомогою яких проводиться незаконна легалізація грошових коштів; мобільні телефони, SIM-карти та інші пристрої зв`язку, за допомогою яких обговорюються злочинні дії; комп`ютери та електронні носії інформації (планшети, флеш-карти, флеш-накопичувачі, системні комп`ютерні диски, CD-VDV-диски, відеокасети, відеокамери, відеореєстратори), на яких зафіксовані злочинні дії та переписка з колом його оточення; чорнові записи, блокноти, нотатки та інші рукописні і печатні носії, на яких зафіксована діяльність злочинної організації (підкупи службових осіб, виплата винагород за скоєні злочини та інше); раритетні картини, скульптури, книги, марки здобуті злочинним шляхом; фальшиві документи на рухоме та нерухоме майно; судові та інші процесуальні рішення одержані за передачу грошових винагород службовим особам та представникам влади; документи, що підтверджують право власності на майно, на яке можливо накласти арешт, з метою відшкодування шкоди завданої злочинами; автомобільні державні номерні знаки, на які не має документів, щодо підтвердження їх власності, виникла необхідність у отриманні дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи та складових частин цього приміщення, зокрема приміщень 5 поверху офісного комплексу «Міленіум», який належить на праві приватної власності ПРАТ «Будівельно-фінансова компанія «Глобал Естейтс» (код ЄДРПОУ 24925429), розташований за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 12, де можуть зберігатися зазначені документи та речі.

Зазначені речі та документи мають значення для досудового розслідування у кримінальному провадженні, а відомості які у них містяться можуть бути доказами під час судового розгляду, здобути які у інший спосіб у даному випадку не представляються можливим.

Здобуття інформації (детальної) про місце знаходження зазначених речей та документів (шляхом тимчасового доступу чи витребуванням інформації), може призвести до їх знищення, спотворення чи заміни заінтересованими особами, з метою уникнення кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень.

Тому, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку іншого володіння особи та складових частин цього приміщення, зокрема приміщень 5 поверху офісного комплексу «Міленіум», який належить на праві приватної власності ПРАТ «Будівельно-фінансова компанія «Глобал Естейтс» (код ЄДРПОУ 24925429), розташований за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 12.

У судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Вислухавши учасників судового провадження, вивчивши матеріали справи, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання обґрунтоване і підлягає задоволенню з наступних підстав.

Клопотання відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення.

У клопотанні є відомості про найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер, короткий виклад обставин, в зв`язку з розслідуванням яких подано клопотання, правова кваліфікація кримінального правопорушення, місце, де планується проведення обшуку.

Тому, з метою з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання і вилучення предметів та документів з ознаками кримінального правопорушення, необхідно надати дозвіл на проведення обшуку іншого володіння особи та складових частин цього приміщення, зокрема приміщень 5 поверху офісного комплексу «Міленіум», який належить на праві приватної власності ПРАТ «Будівельно-фінансова компанія «Глобал Естейтс» (код ЄДРПОУ 24925429), розташований за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 12.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234-236 КПК України, -

Ухвалив:

Клопотання слідчого у провадженні начальника слідчого відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи та складових частин цього приміщення, зокрема приміщень 5 поверху офісного комплексу «Міленіум», який належить на праві приватної власності ПРАТ «Будівельно-фінансова компанія «Глобал Естейтс» (код ЄДРПОУ 24925429), розташований за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 12, задовольнити.

Надати дозвіл слідчому у кримінальному провадженні - начальнику слідчого відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_3 , членам слідчої групи та іншим працівникам правоохоронних органів за його дорученням, на проведення обшуку іншого володіння особи та складових частин цього приміщення, зокрема приміщень 5 поверху офісного комплексу «Міленіум», який належить на праві приватної власності ПРАТ «Будівельно-фінансова компанія «Глобал Естейтс» (код ЄДРПОУ 24925429), розташований за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 12, з метою відшукання і вилучення речей та документів, які виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди; надані з метою схилення до вчинення кримінального правопорушення фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення, чи як винагорода за його вчинення; набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення, а саме: аудіо,- відеозаписи скоєних злочинів; аудіо,- відеозаписи, фотоматеріали одержані незаконним шляхом (під час проведення несанкціонованого, у законному порядку, спостереження за особою, місцем, зняття інформацій з транспортних телекомунікаційних мереж та інше); чорнову бухгалтерію фінансових злочинів; наркотичні засоби та психотропні речовини; вогнепальну, холодну зброю та боєприпаси; документи, що підтверджують відмивання грошових коштів отриманих незаконним способом та перерахування зазначених грошових коштів на банківські рахунки закордон; документи, печатки отримані злочинним шляхом під час рейдерських захватів підприємств; документи, печатки виготовлені для фіктивних підприємств; грошові кошти, дорогоцінні метали та камені одержані злочинним шляхом; пластикові банківські картки та ключі від банківських скринь, за допомогою яких проводиться незаконна легалізація грошових коштів; мобільні телефони, SIM-карти та інші пристрої зв`язку, за допомогою яких обговорюються злочинні дії; комп`ютери та електронні носії інформації (планшети, флеш-карти, флеш-накопичувачі, системні комп`ютерні диски, CD-VDV-диски, відеокасети, відеокамери, відеореєстратори), на яких зафіксовані злочинні дії та переписка з колом його оточення; чорнові записи, блокноти, нотатки та інші рукописні і печатні носії, на яких зафіксована діяльність злочинної організації (підкупи службових осіб, виплата винагород за скоєні злочини та інше); раритетні картини, скульптури, книги, марки здобуті злочинним шляхом; фальшиві документи на рухоме та нерухоме майно; судові та інші процесуальні рішення одержані за передачу грошових винагород службовим особам та представникам влади; документи, що підтверджують право власності на майно, на яке можливо накласти арешт, з метою відшкодування шкоди завданої злочинами; автомобільні державні номерні знаки, на які не має документів щодо підтвердження їх власності.

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.09.2015
Оприлюднено22.03.2023

Судовий реєстр по справі —751/8949/15-к

Ухвала від 17.09.2015

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мурашко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні