Ухвала
від 12.11.2015 по справі 753/15810/15-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

03110 м. Київ, вулиця Солом'янська, 2-а

Справа № 753/15810/15 Головуючий у 1-ій інстанції - Каліушко Ф.А.

Апеляційне провадження № 22-ц/ 796 /13277 /2015 Доповідач - Музичко С.Г.

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 листопада 2015 року колегія суддів Судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду м. Києва

у складі головуючого судді Музичко С.Г.,

суддів Прокопчук Н.О., Саліхова В.В. при секретарі П`ятничук В.Г.

розглянула у відкритому судовому засіданні справу за апеляційною скаргою представника Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Актив» Хомінського Віталія Леонідовича на ухвалу Дарницького районного суду м. Києва від 31 серпня 2015 року у цивільній справі за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Актив» до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг,

в с т а н о в и л а :

Ухвалою Дарницького районного суду м. Києва від 31 серпня 2015 року позовну заяву ОСББ «Актив» про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, повернуто позивачу.

Не погоджуючись з ухвалою суду, представник позивача Хомінсьий В.Л. подав апеляційну скаргу. Вважає ухвалу суду першої інстанції такою, що прийнята з порушенням процесуальних норм. Вказує, що звернувся до суду з позовом до відповдача про стягнення боргу за період більше ніж три роки, та стягнення витрат на правову допомогу, тому спір, який виник між сторонами слід розглядати в порядку позовного провадження.

В судовому засіданні представник позивача Попеску І.М. підтримала доводи апеляційної скарги.

Колегія суддів, заслухавши доповідь судді-доповідача, пояснення осіб, які з'явились в судове засідання, доводи апеляційної скарги, перевіривши законність та обґрунтованість ухвали суду та матеріали справи в межах апеляційного оскарження, дійшла наступного висновку.

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

Повертаючи позовну заяву суд першої інстанції виходив з того, що заяву подано без дотримання порядку, визначеного ч. 3 ст. 118 ЦПК України, ас саме позивач не подав доказів того, що судом було відмовлено у прийнятті його заяви про видачу судового наказу.

Колегія суддів не погоджується з висновком суду з огляду на таке.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 118 ЦПК України позовна заява щодо вимог, визначених у ст. 96 ЦПК України, може бути подана тільки в разі відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом.

Відповідно до п. 6 ч.3 ст. 121 ЦПК України подана заява без дотримання порядку, визначеного частиною третьою ст. 118 цього Кодексу - повертається позивачеві.

Частиною 1 ст. 96 ЦПК України передбачений вичерпний перелік вимог, за якими може бути видано судовий наказ, серед яких є вимога про стягнення заборгованості за оплату житлово - комунальних послуг.

Відповідно до ч. 5 ст.100 ЦПК України у разі, якщо в заяві про видачу судового наказу містяться вимоги, частина з яких не підлягає розгляду в порядку наказного провадження, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу лише в частині цих вимог. У разі якщо заявлені вимоги між собою взаємопов'язані і окремий їх розгляд неможливий, то суд відмовляє у прийнятті заяви про видачу судового наказу.

З матеріалів справи слідує, що ОСББ «Актив» звернулось до суду з позовом до відповідача ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги за період більше ніж за три роки, витрат на правову допомогу. Зазначені вимоги між собою взаємопов'язані, окремий їх розгляд неможливий.

З підстав наведеного, ухвала суду про повернення позовної заяви постановлена передчасно та підлягає скасуванню як постановлена з порушенням процесуального закону з передачею питання на новий розгляд до суду першої інстанції.

Керуючись ст.ст. 303,304,307,312,313-315 ЦПК України, колегія суддів,-

у х в а л и л а :

Апеляційну скаргу Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Актив» Хомінського Віталія Леонідовича задовольнити.

Ухвалу Дарницького районного суду м. Києва від 31 серпня 2015 року- скасувати, передати питання щодо відкриття провадження у справі на новий розгляд до суду першої інстанції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

Судді

СудАпеляційний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.11.2015
Оприлюднено11.12.2015
Номер документу54124183
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —753/15810/15-ц

Ухвала від 12.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 30.09.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 01.10.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 17.09.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 31.08.2015

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Каліушко Ф. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні