Ухвала
від 22.10.2015 по справі 642/4149/15-к
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

22.10.2015

Справа №642/4149/15

Провадження №1кс/642/2675/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 жовтян 2015 року м. Харків

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , старшого слідчого СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 , представника ІНФОРМАЦІЯ_1 », розглянув клопотання старшого слідчого СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів , -

встановив:

Старший слідчий СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Ленінського районного суду м. Харкова з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ та можливість вилучення оригіналів ОРГГОЗПЛАНу лісового господарства м. Харкова та документів, на підставі яких його було складено, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання слідчий обґрунтував тим, що слідчим відділом Харківського міського управління здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, що 10.04.2015 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42015220000000265, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, щодо службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 та ІНФОРМАЦІЯ_4 , які діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, в інтересах третіх осіб, здійснили незаконне відчуження на користь службових осіб 105 обслуговуючих, житлових та гаражних кооперативів земельних ділянок комунальної власності м. Харкова, загальною площею 686,61 га, внаслідок чого спричинені тяжкі наслідки інтересам держави на загальну суму 4,3 млрд. грн., що 05.05.2015 надійшло до СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області з прокуратури міста Харкова.

Відповідно до рапорту начальника управління прокуратури області ОСОБА_4 моніторингом інтернет-ресурсів (в тому числі веб-порталу ІНФОРМАЦІЯ_3 ) встановлено, що землі комунальної власності передані ІНФОРМАЦІЯ_5 у власність зазначеним кооперативам усупереч мети їх діяльності та вимогам ст. 41 Земельного кодексу України, ст.ст. 133, 135, 137 Житлового кодексу УРСР.

Так, в порушення вимог ч. 6 ст.137 ЖК УРСР та абз. 2 п.4 Примірного статуту, затвердженого постановою Ради Міністрів УРСР від 30.04.1985 №186, рішення про створення кооперативів та список їх членів не затверджено ІНФОРМАЦІЯ_3 , при тому що статути кооперативів зареєстровано саме у цій місцевій раді.

Під час досудового розслідування встановлено, що земельні ділянки, переданих у користування житловим кооперативам межують з земельними ділянками, на яких заходяться лісові насадження міста Харкова.

Встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_6 », що розташований за адресою: АДРЕСА_1 виготовлявся ОРГГОЗПЛАН лісового господарства м. Харкова.

Для проведення подальших слідчих (розшукових) дій, призначення експертиз та застосування засобів забезпечення кримінального провадження, з метою виявлення та фіксації відомостей про осіб та обставини вчинення кримінального правопорушення до матеріалів кримінального провадження необхідно долучити ОРГГОЗПЛАН лісового господарства м. Харкова та документи, на підставі яких його було складено.

Таким чином, слідчий вважає, що вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема, без них не можливе проведення ряду експертиз та інших слідчих дій, іншими способами встановити обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів не можливо, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів ОРГГОЗПЛАНу лісового господарства м. Харкова та документів, на підставі яких його було складено та можливість їх вилучити, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий суддя, вислухавши, слідчого який підтримав клопотання, представника ІНФОРМАЦІЯ_1 » , яка проти задоволення клопотання заперечував, посилаючись на той факт, що дані документи в інституті відсутні, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що в задоволенні клопотання необхідно відмовити.

Як зазначено у ч.1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до вимог ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В судовому засіданні представником ІНФОРМАЦІЯ_1 » було зазначено, що документи доступ до яких просить надати слідчий були передані замовнику, а саме КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

На підставі викладеного, слідчий суддя вважає, що документи до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, не мають значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, так як слідчим та прокурором не додано до клопотання доказів в обґрунтування обставин викладених в ньому, не доведено факт необхідності в витребуванні вказаної документації саме в ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Таким чином, вищезазначені обставини дають суду підстави для висновку про відсутність наявності передбачених ст. 132, ч.5 ст. 163 та ч.6 ст. 163 КПК України підстав для задоволення клопотання слідчого.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 132, 160, 162, 163 КПК України,

у х в а л и в :

В задоволенні клопотання старшого слідчого СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ та можливість вилучення оригіналів ОРГГОЗПЛАНу лісового господарства м. Харкова та документів, на підставі яких його було складено, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 відмовити .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення22.10.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54126558
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —642/4149/15-к

Ухвала від 22.10.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Клименко О. І.

Ухвала від 08.06.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

Ухвала від 08.06.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

Ухвала від 05.06.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

Ухвала від 22.05.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

Ухвала від 08.06.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

Ухвала від 08.06.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

Ухвала від 08.06.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

Ухвала від 08.06.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

Ухвала від 08.06.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні