Ухвала
від 08.12.2015 по справі 916/3552/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання банкрутом

"08" грудня 2015 р. Справа № 916/3552/15

За заявою: Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області

до боржника: приватного підприємства "Лесік & Т"

про визнання банкрутом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники:

Від кредиторів: ДПІ у Київському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області - ОСОБА_1, за довіреністю;

Від боржника: не з'явився;

Розпорядник майна: арбітражний керуючий ОСОБА_2

Суть спору: Державна податкова інспекція у Київському районі м. Одеси Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області (далі - Кредитор) звернулась до господарського суду Одеської області з заявою про визнання приватного підприємства "Лесік & Т" (далі - Боржник) банкрутом, оскільки Боржник неспроможний сплатити заборгованість перед Кредитором після настання встановленого строку у сумі 631213,49 грн.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 08.09.2015р., крім іншого, порушено провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Лесік & Т" , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2, визнано грошові вимоги Кредитора до Боржника, здійснено офіційне оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника з метою виявлення всіх кредиторів та можливих санаторів.

Протягом терміну, встановленого ч.1 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", після публікації оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Лесік & Т" на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет № 22401 від 09.09.2015р. до господарського суду та розпорядника майна заяв про визнання кредиторських вимог до Боржника не надходило.

Розпорядник майна надав до господарського суду Одеської області реєстр вимог кредиторів та клопотання щодо його затвердження.

Ухвалою попереднього засідання від 13.10.2015р. затверджено поданий розпорядником майна та визнаний судом реєстр вимог кредиторів.

На виконання резолютивної частини ухвали від 13.10.2015р. розпорядником майна надано до господарського суду протокол зборів кредиторів ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю Приватного підприємства "Лесік & Т" від 04.12.2015р., відповідно якого одностайно прийнято рішення щодо звернення до суду з клопотанням про визнання Боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_2

Розглянувши матеріали справи, врахувавши викладені обставини, суд дійшов до висновку, що Боржник неспроможний самостійно відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше, як через застосування ліквідаційної процедури, а тому суд вважає за можливе задовольнити, зазначене вище, клопотання та визнати Приватне підприємство "Лесік & Т" банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого ОСОБА_2

Відповідно до положень ч.1 ст.38 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, серед іншого: строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури вважається таким, що настав; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтись тільки в межах ліквідаційної процедури.

Частиною 2 ст.38 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» передбачено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

При цьому, суд припиняє повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном та з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет відповідно до ч.ч. 2, 3 ст.38 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Господарський суд наголошує та привертає увагу сторін, усіх зацікавлених та посадових осіб, що застосований ним Закон України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» - є спеціальним, одним з основних принципів якого є пріоритет цього Закону над іншими нормативними актами.

Усі інші нормативні акти діють лише у певній частині - за умови зазначення про це у самому Законі, тобто субсидіарно.

У разі протиріч норм цього Закону іншим нормативним актам повинні діяти норми Закону.

Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» дана постанова превалює над будь-якими ухвалами, рішеннями, постановами та розпорядженнями інших установ та організацій, а невиконання пунктів її резолютивної частини тягне за собою відповідальність, встановлену чинним законодавством України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 37-48, ст.115 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом Приватне підприємство "Лесік & Т" (65016, АДРЕСА_1. Код ЄДРПОУ 32153060).

2. Відкрити строком на дванадцять місяців ліквідаційну процедуру Приватного підприємства "Лесік & Т" , передбачену ст.ст. 37-48 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

3. Призначити ліквідатором Приватного підприємства "Лесік & Т" арбітражного керуючого ОСОБА_2 (свідоцтво №1718 від 03.11.2014р., адреса: 65031, м. Одеса, вул. Хімічна, 1/27, каб. 4).

4. Скасувати арешт, накладений на майно Приватного підприємства "Лесік & Т" , визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

5. Припинити повноваження органів управління Приватного підприємства "Лесік & Т" щодо управління банкрутом та розпорядження його майном. Звільнити керівника Приватного підприємства "Лесік & Т" з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припинити повноваження власника (власників) майна банкрута.

6. Зобов'язати посадових осіб Приватного підприємства "Лесік & Т" протягом п'ятнадцяти днів передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

7. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання Приватного підприємства "Лесік & Т" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

8. Зобов'язати ліквідатора банкрута надати суду відомості про персональний склад членів ліквідаційної комісії.

9. Зобов'язати ліквідатора банкрута після завершення усіх розрахунків із кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

10. Розгляд справи призначити на „19В» січня 2016р. о 10:40 . Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр. Шевченка, 29, зал №15, тел. (0482) 307-965).

11 . Зобов'язати у наступному засіданні представити:

ліквідатора банкрута - звіт про проведену роботу, ліквідаційний баланс банкрута.

12. Визнати явку сторін та ліквідатора банкрута у судове засідання обов'язковою.

Примірник постанови надіслати: Першій ДВС в Київському р-ні м. Одеси, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції.

Суддя Г.А. Лепеха

Дата ухвалення рішення08.12.2015
Оприлюднено14.12.2015
Номер документу54155793
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —916/3552/15

Ухвала від 09.03.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 21.02.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 19.01.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 24.11.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 25.10.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 20.09.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 23.08.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 21.07.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 05.07.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні