Ухвала
від 26.11.2015 по справі 810/5478/15
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про вжиття заходів забезпечення позову

26 листопада 2015 року 810/5478/15

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лиска І.Г., розглянувши клопотання ТОВ "Комплекс Агромарс" від 26.11.2015 року про забезпечення адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс" до Реєстраційної служби Ржищівського міського управління юстиції Київської області, 3-ті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "РОЗА-Л", ПСП "Мирівське" про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс" з позовом до Реєстраційної служби Ржищівського міського управління юстиції Київської області, 3-ті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "РОЗА-Л", ПСП "Мирівське" про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії.

26.11.2015 року ТОВ "Комплекс Агромарс" подало до суду клопотання про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову шляхом зупинення дії оскаржуваних рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень Реєстраційної служби Ржищівського міського управління юстиції Київської області.

В обґрунтування заяви про вжиття заходів забезпечення позову позивач зазначив, що у 2007 року між ТОВ «Комплекс Агромарс» та фізичними особами було укладено 178 договорів оренди земельних ділянок,

Позивачем повідомлено, що у 2014 році та 2015 роках державним реєстратором Реєстраційної служби Ржищівського міського управління юстиції Київської області були вчинені дії щодо державної реєстрації права оренди вищевказаних земельних ділянок за ПСП «Мирівське»та ТОВ "Роза-Л" на підставі укладених з фізичними особами договорів.

Наслідком неправомірного рішення Реєстраційної служби Ржищівського міського управління юстиції, є дії третіх осіб, а саме юридичних осіб ТОВ В«Роза-ЛВ» та Приватного сільськогосподарського підприємства В«МирівськеВ» , які полягають у неправомірному обробленні земельних ділянок, що розташовані на території Ставицької та Мирівської сільської ради Кагарлицького району Київської області, з наміром подальшого висівання та збирання врожаю сільськогосподарських культур.

Так, 12.11.2015 року під час виїзду представників ТОВ В«Комплекс АгромарсВ» було встановлено, що працівники Приватного сільськогосподарського підприємства В«МирівськеВ» та ТОВ В«Роза-ЛВ» проводять оранку на земельних ділянках, що передані в оренду ТОВ В«Комплекс АгромарсВ» , з наміром здійснити комплекс сільськогосподарських робіт по підготовці до посіву сільськогосподарських культур в 2016 році на земельних ділянках. Даний факт також було зафіксовано шляхом виклику на місце протиправних дій працівників органів внутрішніх справ.

Такі дії позбавляють права ТОВ В«Комплекс АгромарсВ» на самостійне оброблення та використання згаданих земельних ділянок, правомірно переданих йому в оренду за чинними договорами та завдають шкоди його законним інтересам щодо можливості самостійного посіву сільськогосподарських культур на таких земельних ділянках на власний вибір, які не можуть висіватись поверх вже засіяних третіми особами культур.

ТОВ В«Комплекс АгромарсВ» не зможе реалізувати право обробітку ґрунту та подальшого посіву сільськогосподарських культур на власний вибір у 2016 році, якщо третіми особами буде неправомірно оброблено та засіяно такі земельні ділянки.

Відповідно до частини першої статті 118 Кодексу адміністративного судочинства України клопотання про забезпечення адміністративного позову розглядається не пізніше наступного дня після його одержання й у разі обґрунтованості та терміновості вирішується ухвалою негайно без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання позивача про забезпечення адміністративного позову підлягає вирішенню негайно без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі та підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Статтею 2 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

Згідно з приписами ч. 1 ст. 6 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб'єкта владних повноважень порушені її права, свободи або інтереси.

Забезпечення адміністративного позову - це вжиття судом, у провадженні якого знаходиться справа, до вирішення адміністративної справи визначених законом заходів щодо створення можливості реального виконання у майбутньому постанови суду, якщо її буде прийнято на користь позивача.

Інститут забезпечення адміністративного позову регламентовано статтями 117, 118 Кодексу адміністративного судочинства України, які закріплюють підстави для вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, а також способи забезпечення позову в адміністративному процесі. Наявність такого інституту є однією з гарантій виконання постанови адміністративного суду і спрямовані на забезпечення принципу обов'язковості судових рішень.

Відповідно до частини першої статті 117 Кодексу адміністративного судочинства України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Таким чином, враховуючи вищевказане, підставами для вжиття судом заходів забезпечення адміністративного позову є висновок суду про :

- наявність очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам до ухвалення рішення в адміністративній справі;

- те, що захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття заходів або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат;

- очевидність ознак протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Згідно з ч. 3, 4 ст. 117 Кодексу адміністративного судочинства Україна способами забезпечення позову є зупинення дії рішення суб'єкта владних повноважень, чи його окремих положень, що оскаржуються або заборона вчиняти певні дії. Забезпечення позову - це вжиття судом, у провадженні якого знаходиться справа, заходів щодо охорони матеріально-правових інтересів позивача проти несумлінних дій відповідача, що гарантує реальне виконання позитивно прийнятого рішення.

Підставою для вжиття заходів забезпечення позову є існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також наявність ознак, які свідчать про очевидність протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Відповідно до абз. 1 п. 17 Постанови Пленуму Вищого адміністративного суду України «Про практику застосування адміністративними судами окремих положень Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду адміністративних справ» від 06.03.2008 р. № 2 встановлено, що в ухвалі про забезпечення позову суд повинен навести мотиви, з яких він дійшов висновку про існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також вказати ознаки, які свідчать про очевидність протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

У вирішенні питання про забезпечення позову суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням такого:

- розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову;

- забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу;

- наявності зв'язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги;

- імовірності утруднення виконання або невиконання рішення адміністративного суду в разі невжиття таких заходів;

- запобігання порушенню у зв'язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учасниками даного судового процесу.

Суд зазначає, що адекватність заходу до забезпечення позову, що застосовується адміністративним судом, визначається його відповідністю вимогам, на забезпечення яких він вживається.

Позовні вимоги, які вирішуються в рамках цієї справи, засновані на незгоді позивача з правомірністю дій та рішень Реєстраційної служби Ржищівського міського управління юстиції Київської області щодо реєстрації за ПСП «Мирівське» та ТОВ "Роза -Л" права оренди земельних ділянок, які, за твердженням ТОВ «Комплекс Агромарс», з 2007 року належать йому на праві оренди на підставі відповідних договорів, зареєстрованих у Кагарлицькому районному відділі КРФ Центру ДЗК.

Таким чином, предметом спору у справі є виключно встановлення законності проведення відповідачем державної реєстрації права оренди.

У той же час, земельні ділянки із зазначеними кадастровими номерами були передані в оренду позивачу в 2007 році на підставі укладених з фізичними особами-власниками земельних ділянок договорів оренди, зареєстрованих у Кагарлицькому районному відділі КРФ Центру ДЗК.

Позивач посилається на те, що відповідні дії Реєстраційної служби Ржищівського міського управління юстиції Київської області по реєстрації права оренди ПСП «Мирівське» та ТОВ "Роза-Л" на земельні ділянки, які з 2007 року обробляються Товариством з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс", фактично позбавили позивача можливості використовувати належне йому на договірній основі майно, адже відповідні земельні ділянки наразі зайняті ПСП «Мирівське» та ТОВ "Роза -Л".

Так, позивач стверджує, що 12.11.2015 під час виїзду представників ТОВ «Комплекс Агромарс» на вказані вище земельні ділянки було встановлено, що працівниками ПСП «Мирівське» та ТОВ "Роза- Л" здійснюється неправомірне оброблення відповідних земельних ділянок з наміром подальшого висівання та збирання врожаю сільськогосподарських культур, про що було повідомлено працівників внутрішніх справ ОСОБА_1 та ОСОБА_2, про те, що невідомі особи вносять добрива та переорюють поле ТОВ "Комплекс "Агромарс" в с. Стави та Миронівка

За результатами розгляду вказаних повідомлень, ІП Кагарлицького ВП старшими лейтенантами поліції ОСОБА_3 та ОСОБА_4 було складено висновки про результати розгляду повідомлень від 20.11.2015 року. Тоді ж, 20.11.2015 року дані висновки затверджені начальником Кагарлицького ВП Обухівського відділу ГУ ПН в Київській області полковника ОСОБА_5

Зі змісту висновку ОСОБА_3 вбачається, що ОСОБА_6, який є представником ПСП «Мирівське», було повідомлено працівників правоохоронних органів про те, що 12.11.2015 техніка саме вказаного суб'єкта господарювання перебувала на відповідних земельних ділянках, за допомогою якої здійснювалося оброблення земельних ділянок.

В ході проведеної перевірки було встановлено, що в 2003-2012 роках між ТОВ «Комплекс Агромарс» та жителями с. Мирівка були укладені договори оренди земельних ділянок, термін дії яких закінчується наприкінці 2017 року, у той час як впродовж 2015 року ПСП «Мирівське» уклало з жителями с. Мирівка договори оренди тих самих земельних ділянок, що фактично свідчить про подвійну передачу в оренду одних і тих самих об'єктів.

Зі змісту висновку ОСОБА_7 вбачається, що ОСОБА_8 , який є директором ТОВ "Роза -Л" , було повідомлено працівників правоохоронних органів про те, що 12.11.2015 техніка саме вказаного суб'єкта господарювання перебувала на відповідних земельних ділянках, за допомогою якої здійснювалося оброблення земельних ділянок.

В ході проведеної перевірки було встановлено, що в 2003-2012 роках між ТОВ «Комплекс Агромарс» та жителями с. Мирівка були укладені договори оренди земельних ділянок, термін дії яких закінчується наприкінці 2017 року, у той час як впродовж 2015 року ТОВ "Роза-Л" уклало з жителями с. Мирівка договори оренди тих самих земельних ділянок, що фактично свідчить про подвійну передачу в оренду одних і тих самих об'єктів.

Відповідно до частини 1 статті 93 Земельного кодексу України право оренди земельної ділянки - це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності.

Частиною 8 цієї статті закріплено, що відносини, пов'язані з орендою землі, регулюються законом.

Відповідним законом є Закон України «Про оренду землі», статтею 6 якого передбачено, що орендарі набувають права оренди земельної ділянки на підставах і в порядку, передбачених Земельним кодексом України, Цивільним кодексом України, цим та іншими законами України і договором оренди землі. Право оренди земельної ділянки підлягає державній реєстрації відповідно до закону.

Згідно зі статтею 125 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав.

Право власності, користування земельною ділянкою оформлюється відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (ст. 126 ЗК України).

Відповідно до частини 3 статті 3 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» права на нерухоме майно та їх обтяження, які підлягають державній реєстрації відповідно до цього Закону, виникають з моменту такої реєстрації.

Таким чином, саме прийняття відповідачем вищевказаних рішень про реєстрацію за ПСП «Мирівське» та ТОВ "Роза-Л" права оренди земельних ділянок, які, за твердженням позивача, належать саме йому на праві оренди з 2007 року, фактично надало можливість третій особі здійснювати використання земельних ділянок за цільовим призначенням.

Отже, оскільки правомірність винесення відповідачем рішень про державну реєстрацію права оренди земельних ділянок за третіми особами є предметом розгляду у цій справі, суд вважає, що превентивний захист прав позивача від можливого подальшого заподіяння шкоди шляхом вільного розпорядження третіми особами правомочностями користувача землі, у даному випадку потребує вжиття забезпечувального заходу у вигляді зупинення дії оскаржуваних рішень Реєстраційної служби Ржищівського міського управління юстиції Київської області.

При цьому, суд зауважує, що будь-яке забезпечення позову в адміністративній справі є наданням тимчасового захисту - до вирішення справи по суті, який застосовується у виключних випадках за наявністю об'єктивних обставин, які дозволяють зробити обґрунтоване припущення, що невжиття відповідних заходів потягне за собою більшу шкоду, ніж їх застосування.

У даному випадку суд вважає доцільним зупинити дію зазначених вище рішень відповідача, оскільки невжиття такого заходу, у разі задоволення позову, призведе до необхідності докласти значних зусиль для відновлення порушених прав позивача на використання земельних ділянок у тому стані, в якому вони існували до виникнення спірних правовідносин.

За таких обставин, клопотання позивача про вжиття заходів забезпечення позову підлягає задоволенню.

Також суд повідомляє, що відповідно до частин 5, 6 статті 118 КАС України виконання ухвал з питань забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно. Виконання ухвал про заборону вчиняти певні дії виконуються в порядку, встановленому законом для виконання судових рішень. Ухвала з питань забезпечення адміністративного позову може бути оскаржена. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 117, 118, 160, 165 КАС України, суд

у х в а л и в:

1. Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Комплекс Агромарс» від 26.11.2015 року про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс" до Реєстраційної служби Ржищівського міського управління юстиції Київської області, 3-ті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "РОЗА-Л", ПСП "Мирівське" про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії - задовольнити.

2. До ухвалення рішення в адміністративній справі зупинити дію наступних рішень державних реєстраторів Реєстраційної служби Ржищівського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11 про державну реєстрацію за Приватним сільськогосподарським підприємством "Мирівське" та ТОВ "Роза-Л " права оренди земельних ділянок:

-№ 18129232 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:010:0016;

- №18374067 від 26.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:013:0029;

- №18404370 від 27.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:009:0016;

- №20187394 від 23.03.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:02:012:0002;

-№20199239 від 23.03.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:016:0020;

- №18123442 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:011:0034;

- №18287999 від 24.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:012:0017;

- №18285037 від 24.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:012:0015;

- №18406493 від 27.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:02:006:0034;

- №20195722 від 23.03.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:016:0033;

- №20189266 від 23.03.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:02:008:0036;

- №18472647 від 30.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:013:0037;

- №18127858 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:011:0012;

- №1898007 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:010:0018;

- №18127971 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:012:0022;

- №18130487 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:013:0028;

- №18115976 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:016:0019;

- №18115752 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:016:0006;

- №18117544 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:013:0009;

- №20195177 від 23.03.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:02:012:0003;

- №18102232 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:011:0013;

- №201931181 від 23.03.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:02:012:0004;

- №1839549 від 26.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:02:006:0026;

- №18381695 від 26.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:02:006:0030;

- №18391709 від 26.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:02:006:0023;

- №18124567 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:010:0030;

- №18405697 від 27.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:02:006:0035;

- №20192006 від 23.03.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:010:0025;

- №20202680 від 23.03.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:011:0014;

- №18380354 від 26.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:010:0035;

- №18384271 від 26.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:011:0004;

- №18290756 від 24.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:015:0007;

- №18120086 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:009:0011;

- №18393538 від 26.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:011:0021;

- №18407294 від 27.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:010:0033;

- №18124090 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:013:0007;

- №18102190 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:016:0028;

- №18116618 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:014:0009;

- №18406927 від 27.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:012:0006;

- №18117389 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:02:006:0049;

- №18132470 від 18.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:011:0032;

- №18288675 від 24.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:014:0007;

- №18284295 від 24.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:010:0040;

- №18382663 від 26.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:02:006:0015;

- №18405297 від 27.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:016:0025;

- №20203597 від 23.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:013:0008;

- №18471051 від 30.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:016:0004;

- №18406124 від 27.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222285600:04:011:0011;

- №21514775 від 22.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:001:0019;

- №21336493 від 15.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:005:0024;

- №21314750 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:001:0013;

- №21313032 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0030;

- №21315033 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:004:0014;

- №21313270 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0027;

- №21315348 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:002:0011;

- №21512359 від 22.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:004:0011;

- №21512012 від 22.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:006:0022;

- №21315450 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:002:0016;

- №21510552 від 22.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:001:0018;

- №21129747 від 06.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:010:0010;

- №21472116 від 21.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:002:0001;

- №21451498 від 20.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:004:0019;

- №21455079 від 20.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:004:0023;

- №21454928 від 20.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:003:0006;

- №21454400 від 20.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:003:0003;

- №21471834 від 21.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:003:0014;

- №21117202 від 06.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:007:0019;

- №21122199 від 06.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:011:0004;

- №21122486 від 06.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:003:0008;

- №21180834 від 08.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:003:0017;

- №21180468 від 08.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:004:0003;

- №21120862 від 06.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:012:0008;

- №21113038 від 05.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:012:0009;

- №21115553 від 06.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:004:0006;

- №21305654 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:005:0023;

- №21284454 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:006:0004;

- №21286761 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:003:0027;

- №21149402 від 07.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:007:0009;

- №21268492 від 13.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:006:0012;

- №21117983 від 06.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:010:0014;

- №21311829 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:005:0010;

- №21269014 від 13.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:002:0009;

- №21285226 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0018;

- №21284837 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0010;

- №21285718 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:003:0026;

- №21313332 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:001:0002;

- №21495942 від 22.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:006:0005;

- №21511508 від 22.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:002:0022;

- №21512468 від 22.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:011:0009;

- №21311083 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:005:0016;

- №21310884 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:001:0001;

- №21308254 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:001:0015;

- №21472659 від 21.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:002:0021;

- №21365078 від 18.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:003:0005;

- №2199744 від 08.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:003:0028;

- №21237181 від 12.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:002:0006;

- №21124440 від 06.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:003:0002;

- №21117235 від 06.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:03:005:0017;

- №21110820 від 06.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:003:0021;

- №21123336 від 06.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:008:0021;

- №21312711 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:003:0004;

- №21268366 від 13.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0020;

- №21312017 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:001:0004;

- №21915663 від 09.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:007:0020;

- №21314279 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:005:0022;

- №21315264 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:001:0009;

- №21315186 від 14.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:002:0005;

- №21196585 від 08.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:005:0022;

- №21238562 від 12.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:012:0018;

- №21238164 від 12.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:003:0006;

- №21515052 від 22.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:005:0010;

- №21584045 від 26.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:003:0003;

- №21592085 від 26.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:306:0023;

- №21673670 від 26.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:005:0004;

- №21681568 від 26.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:009:0010;

- №21665210 від 28.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:002:0015;

- №21664792 від 28.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:002:0015;

- №21664064 від 28.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:002:0015;

- №21640940 від 27.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:03:005:0008;

- №21805969 від 04.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:005:0012;

- №21625891 від 27.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:03:005:0018;

- №21798964 від 04.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:03:002:0006;

- №21810824 від 04.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:005:0009;

- №21785090 від 03.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0016;

- №21916495 від 09.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:007:0009;

- №21903476 від 08.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:03:002:0005;

- №21908576 від 09.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:003:0009;

- №21902689 від 08.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:006:0007;

- №22022936 від 12.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:007:0007;

- №22027793 від 12.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:007:0007;

- №22035344 від 12.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0013;

- №22076524 від 15.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0022;

- №22221090 від 19.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0011;

- №22220587 від 19.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0011;

- №22222487 від 19.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:011:0013;

- №22380568 від 25.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:03:003:0018;

- №22385192 від 25.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:005:0002;

- №22184626 від 18.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:004:0020;

- №22190444 від 18.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:011:0010;

- №22382866 від 25.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:009:0014;

- №22987668 від 25.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:009:0009;

- №22657548 від 07.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0031;

- №22667976 від 07.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:003:0013;

- №22641005 від 07.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0012;

- №22683009 від 08.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:008:0012;

- №22639752 від 07.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:011:0016;

- №23009154 від 21.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:012:0011;

- №22848932 від 14.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:009:0002;

- №23015258 від 21.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:007:0008;

- №22668162 від 07.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:008:0009;

- №22668064 від 07.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:011:0005;

- №23170219 від 27.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:003:0024;

- №23172303 від 27.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:309:0006;

- №23173044 від 27.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:006:0009;

- №23124635 від 27.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:009:0004;

- №23375128 від 04.08.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:005:0020;

- №23345143 від 03.08.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:005:0018;

- №23372694 від 04.08.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:03:003:0012;

- №23373752 від 04.08.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:005:0019;

- №23173928 від 27.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:005:0020;

- №23173265 від 27.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0033;

- №21003973 від 29.04.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:001:0012;

- №24470626 від 16.09.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:003:0002;

- №23895358 від 25.08.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:011:0017;

- №23663824 від 14.08.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:03:003:0013;

- №23374547 від 04.08.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:005:0002;

- №23375489 від 04.08.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:005:0005;

- №23375621 від 04.08.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:005:0008;

- №212684978 від 13.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:012:0015;

- №18385631 від 26.12.2014 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222280800:03:002:0004;

- №23373864 від 04.08.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:009:0007;

- №21626264 від 27.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:007:0022;

- №21269325 від 13.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:004:0009;

- №22187585 від 18.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0014;

- №22188184 від 18.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:004:0014;

- №21805516 від 04.06.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:05:001:0001;

- №23014755 від 21.07.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:04:304:0025;

- №21584672 від 26.05.2015 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 3222287200:02:005:0018.

Ухвала підлягає негайному виконанню у порядку, встановленому законом для виконання судових рішень.

Ухвала з питань забезпечення адміністративного позову може бути оскаржена. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали .

Суддя: Лиска І.Г.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.11.2015
Оприлюднено14.12.2015
Номер документу54158644
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/5478/15

Ухвала від 01.06.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 01.06.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 01.06.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 21.12.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мєзєнцев Є.І.

Ухвала від 21.12.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мєзєнцев Є.І.

Ухвала від 18.12.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 14.12.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мєзєнцев Є.І.

Ухвала від 26.11.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 24.11.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 26.11.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні