Постанова
від 17.04.2009 по справі б29/116-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.04.09 р. Справа № Б29/116-09

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Полєв Д.М.

при секретарі судового за сідання Карпенко К.М.

за участю представників ст орін:

від кредитора - представ ник ОСОБА_1 за довіреністю № б/н від 24.03.09р.

від боржника - не з"явивс я

розглянувши справу

за заявою Фізичної особи - підприємця ОСОБА_3 , смт. Ювілейне Дніпропетровс ького району Дніпропетровсь кої області

до боржника Товарист ва з обмеженою відповідаль ністю "Торгівельний дім Веле с", вул. Леніна, 25, с. Партизанськ е Дніпропетровського району Дніпропетровської області

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі п ро банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельний дім Велес", с. Па ртизанське Дніпропетровськ ого району Дніпропетровсько ї області (далі - боржника) пор ушено 07.04.2009р. за заявою Фізич ної особи - підприємця ОСО БА_3, смт. Ювілейне Дніпропет ровського району Дніпропетр овської області відповідно д о процедури, передбаченої ст аттею 52 Закону України "Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон).

Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі є неспл ачена заборгованість боржни ка перед кредитором за догов ором №03/08 від 01.09.2008р. в розмірі 6800,00 грн. За даними кредитора борж ник відсутній за місцезнаход женням, не здійснює підприєм ницьку діяльність.

Представник боржника у суд ове засідання не з' явився, в ідзиву на заяву та витребува них документів не надав.

Вивчивши матеріали справи , заслухавши пояснення предс тавника кредитора, оглянувши оригінали документів, госпо дарський суд встановив насту пне.

Згідно зі ст. 52 Закону у разі , якщо громадянин-підприємец ь-боржник або керівні органи боржника-юридичної особи ві дсутні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в державної податкової служб и згідно із законодавством п одаткових декларацій, докуме нтів бухгалтерської звітнос ті, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсут ність підприємницької діяль ності боржника, заява про пор ушення справи про банкрутств о відсутнього боржника може бути подана кредитором незал ежно від його вимог до боржни ка та строку виконання зобов ' язань.

Господарський суд у двот ижневий строк з дня винесенн я ухвали про порушення прова дження у справі про банкрутс тво відсутнього боржника вин осить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

Заборгованість боржн ика перед кредитором підтвер джується матеріалами справи , доказів її погашення боржни ком не надано.

Відсутність борж ника за місцезнаходженням пі дтверджується витягом з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 24.03.2009р.

Згоду на призначення ліквідатором по даній справ і надано ініціюючим кредито ром.

Враховуючи викладене , господарський суд прийшов д о висновку про необхідність визнання боржника банкрутом , відкриття ліквідаційної пр оцедури строком на 1 рік, призн ачення ліквідатором Фізич ну особу - підприємця ОСОБ А_3, смт. Ювілейне Дніпропетр овського району Дніпропетро вської області.

Ліквідатора слід зобов' язати:

- письмово повідомити про визнання відсутнього бо ржника банкрутом господарсь ким судом всіх відомих йому к редиторів відсутнього боржн ика, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можу ть направити ліквідатору зая ви з вимогами до банкрута;

- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та поверн ення майна банкрута, що знахо диться у третіх осіб;

- у випадку виявлення м айна, його реалізацію та задо волення вимог кредиторів про вести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону.

Після завершення заходів ліквідаційної процедури лі квідатор має подати на затве рдження до господарського су ду звіт ліквідатора та лікві даційний баланс.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, г осподарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальні стю "Торгівельний дім Велес", в ул. Леніна, 25, с.Партизанське Дн іпропетровського району Дні пропетровської області (ЄДРП ОУ 33892323) - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру у справі строком на од ин рік.

Ліквідатором Товарис тва з обмеженою відповідал ьністю "Торгівельний дім Вел ес", вул. Леніна, 25, с. Партизансь ке Дніпропетровського район у Дніпропетровської області призначити ініціюючог о кредитора Фізичну особ у - підприємця ОСОБА_3 (52005, АДРЕСА_1; ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

З метою виявлення кредитор ів, перевірки наявності грош ових коштів на всіх рахунках , відкритих банкрутом, у банкі вських установах Дніпропетр овську районну ДПІ м. Дніпроп етровська у строк до 18.05.2009р. над ати господарському суду та л іквідатора дані про рахунки, відкриті банкрутом, та наявн ість податкового боргу.

Зобов' язати ліквідатор а:

- письмово повідомити про в изнання відсутнього боржник а банкрутом господарським судом всіх відомих йому кред иторів банкрута, які в місячн ий строк з дня одержання пові домлення можуть направити лі квідатору заяви з вимогами д о банкрута;

- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та поверн ення майна банкрута, що знахо диться у третіх осіб;

- у випадку виявлення майна, його реалізацію та задоволе ння вимог кредиторів провест и з дотриманням положень ст.с т. 26-31 Закону;

- після завершення заходів ліквідаційної процедури по дати на затвердження до госп одарського суду звіт ліквіда тора та ліквідаційний баланс до 17.04.10 р.

Копію цієї постанови направити органу державної податкової служби за місцезн аходженням банкрута для розг ляду питання щодо проведення позапланової перевірки своє часності, достовірності, пов ноти нарахування та сплати п одатків та зборів (обов'язков их платежів). Матеріали за рез ультатами перевірки направи ти для долучення до справи пр о банкрутство.

Суддя

Д.М. Полєв

Вик. Мазан І.В.

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.04.2009
Оприлюднено04.02.2011
Номер документу5416546
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б29/116-09

Ухвала від 10.06.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 26.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Постанова від 17.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні