Постанова
від 09.12.2015 по справі 914/2702/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.12.2015 р. Справа№ 914/2702/15

Господарський суд Львівської області у складі судді Чорній Л.З.

розглянула матеріали заяви: Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління ДФС у Львівської області, м. Львів

про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Консалтингова Компанія «Лідер ринку», м. Львів

Представники сторін:

ініціюючий кредитор: н/з

розпорядник майна: н/з

Суть спору: Заяву подано Державною податковою інспекцією у Галицькому районі м. Львова Головного управління ДФС у Львівської області, м. Львів у порядку, встановленому ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Консалтингова Компанія «Лідер ринку», м. Львів.

Ухвалою господарського суду від 06.08.2015 р. заяву кредитора Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління ДФС у Львівської області, м. Львів прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 19.08.2015 р. Арбітражний керуючий, визначений автоматизованою системою - ОСОБА_2.

Ухвалою суду від 19.08.2015р. порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Консалтингова Компанія «Лідер ринку», м. Львів, введено процедуру розпорядження майном боржника і призначено розпорядником майна арбітражну керуючу ОСОБА_2.

На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України опилюднено оголошення про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Консалтингова Компанія «Лідер Ринку» (79008, м.Львів, вул. Винниченка, буд.12; код ЄДРПОУ 19337570). Попереднє засідання суду призначено на 14.10.15 р. Ухвалою суду від 14.09.15 р. попереднє судове засідання призначено на 15.10.15 р.

Ухвалою суду від 15.10.15 р. затверджено реєстр вимог кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Консалтингова Компанія «Лідер Ринку».

29.10.15 р. розпорядник майна подала через канцелярію суду звіт про виконану роботу, яким повідомила, що зборами кредиторів обрано комітет кредиторів до якого увійшли: ДПІ у Галицькому р-ні ГУ ДФС Львівської області. (протокол №1 від 23.10.2015р.). Комітетом кредиторів прийнято рішення про визнання ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Консалтингова Компанія «Лідер Ринку», м. Львів банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, та призначення ліквідатором у справі арбітражного керуючого ОСОБА_2.

Майнових активів, як вбачається з документів доданих до справи розпорядником майна, необхідних для погашення вимог кредиторів, у боржника недостатньо.

Розглянувши клопотання комітету кредиторів, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що зібрано достатньо доказів для визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

З матеріалів справи вбачається, що ТзОВ «Консалтингова Компанія «Лідер Ринку» (79008, м. Львів, вул. Винниченка, 12; код ЄДРПОУ 19337570), зареєстроване виконавчим комітетом Львівської міської ради 11.01.1996р. за №1 415 120 0000 010211, внесене до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій і присвоєно ідентифікаційний код в ЄДРПОУ - 19337570. З 08.07.2015р. перебуває на обліку у ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ Міндоходів у Л/о.

Розпорядником майна не виявлено здійснення підприємством-боржника фінансово-господарської діяльності. Згідно відомостей відділу Держземагенства у Л/о №ДС-33-128-0.41-6634/19-15 від 29.09.15 р. земельні ділянки у власності чи користуванні боржника станом на 01.01.2013р. відсутні; УДАІ ГУ МВС України у Л/о повідомило листом №9/РЕВ-7191зп від 24.09.2015р. про відсутність зареєстрованого автотранспорту, згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 15.09.2015р. відомості відсутні.

Виконати вимог ухвали суду та Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з приводу виготовлення висновку щодо наявності чи відсутності ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства, а також проведення аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становище на ринках, не є можливим по причині не передання посадовими особами боржника фінансово-господарської, бухгалтерської та іншої документації. Крім того, встановити інформацію щодо наявності дебіторської заборгованості розпоряднику майна не вдалось з аналогічних причин. Однак як вбачається з документів фінансової звітності, боржником протягом останніх трьох років підприємницької діяльності не проводилось. Заборгованість перед працівниками боржника та кадрова документація відсутня.

Сума кредиторських зобов'язань становить 1 080 159, 80 грн., фактично пасиви перевищують суму активів.

Заяв від власника підприємства, пропозицій щодо його санації не поступало.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку задоволити клопотання розпорядника майна та комітету кредиторів, ввести процедуру ліквідації та відкрити ліквідаційну процедуру ТзОВ «Консалтингова Компанія «Лідер Ринку».

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом. Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Відповідно до вимог ст.114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Комітетом кредиторів прийнято рішення про призначення ліквідатором у даній справі арбітражну керуючу ОСОБА_2 Суд враховуючи досвід роботи, який необхідно використати при здійсненні процедури відновлення платоспроможності підприємства боржника, дійшов висновку за можливе задоволити клопотання комітету кредиторів та призначити ліквідатором у даній справі арбітражну керуючу ОСОБА_2 (свідоцтво №1400 від 18.07.13 р.; 58002, м. Чернівці, вул. Головна, б.44, оф.7).

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 37-48, 114,115 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , суд -

ПОСТАНОВИВ:

1 . ТзОВ «Консалтингова Компанія «Лідер Ринку» (79008, м. Львів, вул. Винниченка, 12; код ЄДРПОУ 19337570) - визнати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Ліквідатором ТзОВ «Консалтингова Компанія «Лідер Ринку» (79008, м.Львів, вул. Винниченка, 12; код ЄДРПОУ 19337570) призначити арбітражну керуючу ОСОБА_2 (свідоцтво №1400 від 18.07.13 р.; 58002, м. Чернівці, вул. Головна, б.44, оф.7).

Ліквідатору відповідно до ст.ст. 37-48 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» здійснити ліквідаційну процедуру та подати звіт про виконану роботу і документально підтверджений баланс на затвердження суду у строк, встановлений ст. 37 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ»

3. Накладення арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

4. З дня прийняття постанови господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом.

5. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

6. З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи- банкрута.

7. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

8. Судове засідання призначити на : 11.02.16 о 11:00

в приміщенні господарського суду Львівської області (м.Львів, вул.Личаківська, 128, каб.401).

9. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про визнання ТзОВ «Консалтингова Компанія «Лідер Ринку» (79008, м. Львів, вул. Винниченка, 12; код ЄДРПОУ 19337570) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

10. Ліквідатору - повідомити усіх наявних кредиторів про час та місце судового засідання, звіт про виконану роботу.

11 . Участь в судовому засіданні учасників провадження у справі про банкрутство - обов'язкова.

12. Копію постанови надіслати банкруту, кредиторам, ліквідатору банкрута, Державному органу з питань банкрутства (відділу з питань банкрутства), ВДВС, державному реєстратору.

Суддя Чорній Л.З.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення09.12.2015
Оприлюднено15.12.2015
Номер документу54205592
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2702/15

Ухвала від 28.09.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 14.09.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 17.08.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 27.07.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 29.06.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 08.06.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Постанова від 09.12.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 28.10.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 15.10.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні