Ухвала
від 08.12.2015 по справі 8/60
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А


УХВАЛА

"08" грудня 2015 р. Справа № 8/60

Господарський суд Рівненської області у складі судді Заголдної Я.В. при секретарі судового засідання В'юненко І.І. за участю прокурора Рівненської області Грицак Ю.М., представників ФССзТВП ОСОБА_1 та Дочірньої компанії "Газ України" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за заявою прокурора міста Рівне в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції в м. Рівне ГУ ДФС у Рівненській області про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Рівненська меблева фабрика" (м. Рівне, вул. Петра Могили, 28),

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 22.12.2005 р. порушено провадження у справі про банкрутство ВАТ "Рівненська меблева фабрика" за процедурою, передбаченою ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону від 30.06.1999 р.).

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 25.05.2006 здійснено перехід до загальної судової процедури у справі про банкрутство ВАТ "Рівненська меблева фабрика".

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 07.09.2006 р. затверджено реєстр кредиторів ВАТ "Рівненська меблева фабрика".

Постановою господарського суду Рівненської області від 05.12.2006 р. боржника ВАТ "Рівненська меблева фабрика" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_3

Ухвалами господарського суду Рівненської області строк ліквідаційної процедури боржника та строк повноважень ліквідатора неодноразово продовжувався на період, вказаний у відповідних ухвалах.

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 10.02.2015 р. усунуто арбітражного керуючого ОСОБА_3 від виконання обов'язків ліквідатора ВАТ "Рівненська меблева фабрика".

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 31.03.2015 р. призначено ліквідатором ВАТ "Рівненська меблева фабрика" арбітражного керуючого ОСОБА_4, продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута до 11.06.2015 р., зобов'язано ліквідатора ОСОБА_4 по завершенні строку ліквідаційної процедури подати суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута, докази вживання заходів щодо повернення коштів боржника.

Строк ліквідаційної процедури боржника та строк повноважень ліквідатора банкрута сплинув, однак ліквідатор ОСОБА_4 вимоги ухвали господарського суду Рівненської області від 31.03.2015 р. не виконав.

У зв'язку з вищевикладеним, справу № 8/60 про банкрутство ВАТ "Рівненська меблева фабрика" призначено до розгляду в судовому засіданні.

У судовому засіданні 08.12.2015 р. судом встановлено, що від арбітражного керуючого ОСОБА_4 надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв'язку з необхідністю ознайомлення з матеріалами справи, проведення засідання комітету кредиторів боржника та подачі звіту про проведену роботу в ліквідаційній процедурі та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ч. 2 ст. 4-1 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно з ч. ч. 1, 2, 3 ст. 22 Господарського процесуального кодексу України сторони користуються рівними процесуальними правами. Сторони мають право знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії, брати участь в господарських засіданнях, подавати докази, брати участь у дослідженні доказів, заявляти клопотання, давати усні та письмові пояснення господарському суду, наводити свої доводи і міркування з усіх питань, що виникають у ході судового процесу, заперечувати проти клопотань і доводів інших учасників судового процесу, оскаржувати судові рішення господарського суду в установленому цим Кодексом порядку, а також користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом. Сторони зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи.

На підставі п. 1, п. 2 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: 1) нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; 2) неподання витребуваних доказів.

Зважаючи на вищевикладене та з метою надання учасникам провадження у справі про банкрутство права на реалізацію охоронюваних законом прав та інтересів, господарський суд дійшов висновку про відкладення розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 22, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ :

1. Відкласти рзгляд справи № 8/60 про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Рівненська меблева фабрика" в судовому засіданні, яке відбудеться "18" січня 2016 р. на 10:30 год. в приміщенні господарського суду Рівненської області (в залі судових засідань каб. № 6).

2. Ліквідатору боржника ОСОБА_4 у термін не пізніше 15.01.2016 р. подати суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута у відповідності до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в ред., що діяла до 19.01.2013 р.), докази вживання заходів щодо повернення коштів Відкритого акціонерного товариства "Рівненська меблева фабрика".

Ухвалу направити всім учасникам провадження у справі.

Суддя Заголдна Я.В.

Дата ухвалення рішення08.12.2015
Оприлюднено15.12.2015
Номер документу54205780
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/60

Ухвала від 02.02.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Заголдна Я.В.

Ухвала від 16.01.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Заголдна Я.В.

Ухвала від 01.08.2016

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Заголдна Я.В.

Ухвала від 08.12.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Заголдна Я.В.

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Заголдна Я.В.

Рішення від 19.08.2010

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Плеханова Л.Б.

Ухвала від 01.07.2010

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Плеханова Л.Б.

Постанова від 05.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О.С.

Ухвала від 29.10.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О.С.

Ухвала від 16.09.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Кіяшко Віктор Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні