Рішення
від 03.12.2015 по справі 922/5604/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" грудня 2015 р.Справа № 922/5604/15

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Шарко Л.В.

при секретарі судового засідання Космі К.І.

розглянувши справу

за позовом Редакція тижневника "Зміївський кур'єр", м. Зміїв до Зміївської міської ради, м. Зміїв 3-я особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача за первісним позовом - Зміївське виробниче управління житлового господарства, м. Зміїв про за зустрічною позовною заявою до про визнання укладеним додаткового договору Зміївської міської ради, м. Зміїв, 3-я особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача по зустрічній позовній заяві Харківський обласний благодійний фонд "Крок за кроком", м. Харків Редакції тижневика "Зміївський кур'єр", м. Зміїв повернення майна та стягнення коштів в сумі 769,31 грн. за участю представників:

позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічною позовною заявою) ОСОБА_1, довіреність б/н від 05.10.2015 року;

відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічною позовною заявою) - ОСОБА_2, довіреність б/н від 05.10.2015 року; ОСОБА_3, довіреність б/н від 05.10.2015 року;

третьої особи (Зміївське ВУЖГ) - не з'явився;

третьої особи (ХОБФ "Крок за кроком") - не з'явився;

ВСТАНОВИВ:

Редакція тижневика "Зміївський кур'єр" звернулось до господарcького суду Харківської області з позовною заявою, в якій просить винести рішення, за яким вважати укладеною додаткову угоду до договору оренди об`єкта нерухомості від 11.07.05р. в редакції викладеній в позовній заяві. Судові витрати просить покласти на відповідача.

Ухвалою суду від 08.10.15р. за позовною заявою було порушено провадження по справі та призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

27.10.15р. Зміївська міська рада звернулась до господарcького суду Харківської області з зустрічною позовною заявою, в якій просить зобов'язати Редакцію тижневика "Зміївський кур'єр" повернути Зміївській міській раді займане нежитлове приміщення площею 45,2 кв.м., розміщене за адресою: м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15 Харківської області у зв'язку із закінченням строку договору оренди; стягнути заборгованість по сплаті орендної плати з часу закінчення договору оренди об'єкта нерухомості укладеного між Територіальною громадою міста Зміїв та Редакцією тижневика "Зміївський кур'єр" 11 липня 2005 року у сумі 668 (шістсот шістдесят вісім) грн. 96 (дев'яносто шість) коп., а також пеню за прострочення зобов'язання щодо повернення об'єкта договору у розмірі 100 (сто) грн. 35 (тридцять п'ять) коп.

Ухвалою суду від 28.10.15р. прийнято зустрічний позов Зміївської міської ради до Редакції тижневика "Зміївський кур'єр" про повернення майна та стягнення коштів в сумі 769,31 грн. для спільного розгляду з первісним позовом.

28.10.15р. представник позивача за первісним позовом (відповідач за зустрічним) надав заяву про вжиття заходів забезпечення позову, в якій просить суд забезпечити позов Редакції тижневика "Зміївський кур'єр" до Зміївської міської ради про визнання укладеним додаткового договору шляхом заборони відповідачеві або іншим особам вчиняти певні дії, а саме: заборонити Зміївській міській раді Харківської, Зміївському виробничому управлінню житлово-комунального господарства та іншим особам, які мають право на укладання договору оренди приміщення за спірною додатковою угодою до договору оренди від імені Територіальної громади міста Зміїв; укладати договір оренди об'єкта нерухомості площею 45,2 м. кв. (кімнати 120- 122), розміщеного за адресою: Харківська область, м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15, який є предметом спірної додаткової угоди до договору оренди об'єкта нерухомості, укладеному між Територіальною громадою міста Зміїв та Редакцією тижневика "Зміївський кур'єр".

Ухвалою суду від 28.10.15р. заяву позивача (Редакція тижневика "Зміївський кур'єр") про вжиття заходів щодо забезпечення позову було задоволено.

28.10.15р. в судовому засіданні оголошувалась перерва до 11:00 до 30.10.15р.

30.10.15р. представник позивача за первісним позовом (відповідач за зустрічним) надав письмові пояснення по справі, в яких зазначив, про недоцільність залучення до участі у справі в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічною позовною заявою) Харківський обласний благодійний фонд "Крок за кроком".

30.10.15р. представник відповідача за зустрічним (позивача за первісним позовом) надав відзив на зустрічну позовну заяву, в якому заперечує проти зустріної позовної заяви та зазначає, що Зміївською міською радою було неправомірно відмовлено Редакції тижневика "Зміївський кур'єр" в підписанні додаткової угоди.

Ухвалою суду від 30.10.15р. залучено до участі у справ в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічною позовною заявою) Зміївське виробниче управління житлового господарства та залучено до участі у справ в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача по зустрічній позовній заяві 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача по зустрічній позовній заяві Харківський обласний благодійний фонд "Крок за кроком".

30.10.15р. представник 3-ї особи (Зміївське ВУЖГ) надав заяву про розгляд справи без участі їх представника. Ухвалою суду від 30.10.15р. задоволено заяву представника 3-ї особи (Зміївське ВУЖКГ) про розгляд справи без участі їх представника.

16.11.15р. представник 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача по зустрічній позовній заяві Харківський обласний благодійний фонд "Крок за кроком" надав письмові пояснення по справі, в яких проти первісного позову заперечує та вважає їх необґрунтованими.

03.12.15р. представник позивача за первісним позовом надав письмові пояснення по справі, в яких зазначив, що у відповідності до абз. 4 ч. 4 ст. 9 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" перелік суб'єктів, із яким передається майно в оренду без проведення конкурсу не є виключним. Саме про це говорить останнє речення цього абзацу: "Законами України можуть бути визначені інші випадки передачі державного та комунального майна в оренду без проведення конкурсу". Зазначає, що саме такий випадок і передбачено Законом України "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок". Отже, в даному випадку, має місце наявність спеціального Закону (Закону України "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок") по відношенню до загальних норм законодавства в сфері оренди нерухомості, в т.ч. Закону України "Про оренду державного та комунального майна". Зважаючи на викладене, доводи Зміївської міської ради, що перелік суб'єктів, які мають право на отримання майна в оренду без проведення конкурсу встановлений виключно ч. 4 ст. 9 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та не може бути розширеним є неправомірним.

03.12.15р. представник відповідача за первісним позовом надав заяву з документами для долучення до матеріалів справи, які долучено судом до матеріалів справи.

Представник позивача за первісним позовом (відповідач за зустрічною позовною заявою) в судовому засіданні 03.12.15р. підтримав первісний позов. Проти зустрічної позовної заяви заперечував.

Представник відповідача (позивач за зустрічним позовом) в судовому засіданні 03.12.15р. проти позову заперечував. Підтримав зустрічну позовну заяву.

Представник третьої особи (Зміївське ВУЖГ) в судове засідання 03.12.15р. не з'явився.

Представник третьої особи (ХОБФ "Крок за кроком") в судове засідання 03.12.15р. не з'явився.

Враховуючи те, що норми ст. 65 Господарського процесуального кодексу України, щодо обов`язку господарського суду витребувати у сторін документи і матеріали, що необхідні для вирішення спору, кореспондуються з диспозитивним правом сторін подавати докази, а п. 4 ч. 3 ст. 129 Конституції України визначає одним з принципів судочинства свободу в наданні сторонами суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, суд вважає, що господарським судом, в межах наданих ним повноважень, створені належні умови для надання сторонами доказів та здійснені всі необхідні дії щодо витребування додаткових доказів, та вважає за можливе розглянути справу за наявними у ній та додатково поданими на вимогу суду матеріалами та документами.

Розглянувши матеріали справи, повно та всебічно дослідивши обставини та докази на їх підтвердження, судом встановлено наступне.

11.07.2005 року між Територіальною громадою міста Зміїв та Редакцією тижневика "Зміївський кур'єр" було укладено договір оренди об'єкта нерухомості площею 45,2 м. кв., розміщеного за адресою: Харківська область, м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15, строком на 10 років по 11.07.2015 року включно.

Листом № 02-19/43 і від 15.05.2015 року Зміївська міська рада Харківської області повідомила редакцію тижневика "Зміївський кур'єр" про відсутність наміру продовжувати цей договір.

У відповідь на вказаний лист Редакція тижневика "Зміївський кур'єр" листом від 12.06.2015 року повідомила Зміївську міську раду про намір продовжувати орендні відносини та направила для підписання проект додаткової угоди до договору оренди об'єкта нерухомості площею 45,2 м. кв., розміщеного за адресою: Харківська область, м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15, укладеного 11.07.2005 року. За вказаною додатковою угодою пропонується продовжити дію вказаною договору оренди на той самий термін і на тих самих умовах.

Натомість, Зміївська міська рада надіслала на адресу Редакції тижневика "Зміївський кур'єр" лист № 02-19/583 від 06.07.2015 року, у якому вказала, що Зміївська міська рада не має законних підстав та повноважень на укладення додаткової угоди до Договору оренди об'єкта нерухомості, укладеного 11.07.2005 року, в частині продовження строку його дії до 11.07.2025 року.

Позивач в позовній заяві зазначає, що добросовісно виконувала всі істотні умови договору, в тому числі своєчасно сплачуючи орендну плату та всі інші належні платежі. Жодних зауважень від Позивача щодо виконання договору не надходило. Редакція тижневика "Зміївський кур'єр" вищезазначеним листуванням використало всі можливості досудового врегулювання спору, визначеного ст. 5, 11 ГПК України, таким чином вимушене звернутись до суду. Зважаючи на той факт, що Редакція тижневика "Зміївський кур'єр" має право та підстави для укладення додаткової угоди, а відмова у продовженні строку дії договору оренди і стала підставою для подання вказаної позовної заяви.

Надаючи правову кваліфікацію доказам, які надані сторонами та викладеним обставинам з урахуванням фактичних та правових підстав позовних вимог і заперечень проти них суд виходить з наступного.

За загальним положенням цивільного законодавства, зобов’язання виникають з підстав, зазначених у статті 11 Цивільного кодексу України. За приписами частини 2 цієї статті підставами виникнення цивільних прав та обов’язків, зокрема є договір та інші правочини та юридичні факти. Підставою виникнення цивільних прав та обов’язків є дії осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також дії, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов’язки.

Згідно ч.1 ст. 283 Господарського кодексу України за договором оренди одна сторона (орендодавець) передає другій стороні (орендареві) за плату на певний строк у користування майно для здійснення господарської діяльності.

Частиною 6 вказаної норми передбачено, що до відносин оренди застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим кодексом.

Згідно з ч. 3 ст. 179 Господарського кодексу України укладення господарського договору є обов'язковим для сторін, якщо він заснований на державному замовленні, виконання якого є обов'язком для суб'єкта господарювання у випадках, передбачених законом, або існує пряма вказівка закону щодо обов'язковості укладення договору для певних категорій суб'єктів господарювання чи органів державної влади або органів місцевого самоврядування.

Відповідно до ч.3 ст.17 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", після закінчення терміну договору оренди орендар, який належним чином виконував свої обов'язки за договором, має переважне право, за інших рівних умов, на укладення договору оренди на новий термін, крім випадків, якщо орендоване майно необхідне для потреб його власника. У разі якщо власник має намір використовувати зазначене майно для власних потреб, він повинен письмово попередити про це орендаря не пізніше ніж за три місяці до закінчення терміну договору.

Як вбачається з матеріалів справи, Територіальна громада міста Зміїв в особі Зміївської міської ради чи Зміївського ВУЖКГ за 3 місяці не повідомила про намір звільнити приміщення, яке зараз займає редакція тижневика "Зміївський кур'єр" - 3 місяці до закінчення договору сплило 11.04.2015 року, а лист від Зміївської міської ради про намір припинити договір датований лише 15.05.2015 року.

Слід зазначити, що Закон України "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книго-розповсюдження, творчих спілок" спрямований на запобігання зловживанню та попередження порушень при відчуженні нерухомого майна, виселення редакцій засобів масової інформації, друкарень, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок з приміщень, якими вони користуються для здійснення своєї діяльності.

Відповідно до положень ст. 3 Закону України "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок" Фонд державного майна України, його регіональні відділення та представництва, органи, уповноважені Верховною Радою Автономної Республіки Крим та органами місцевого самоврядування управляти майном підприємств, що увійшло до статутних фондів господарських товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації) на базі майна, переданого у державну чи комунальну власність згідно з Законом України "Про обернення майна Компартії України та КПРС на державну власність", як орендодавці на вимогу заснованих органами державної влади, місцевого самоврядування, об'єднаннями громадян, державними науково-дослідними установами, навчальними закладами, трудовими колективами редакцій засобів масової інформації/друкарень, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, а також творчих спілок зобов'язані укласти договір найму (оренди) на невизначений строк приміщень, в яких перебувають ці редакції, друкарні, видавництва, книгарні, підприємства книгорозповсюдження, творчі спілки, в порядку та за тарифами, встановленими для бюджетних організацій.

У відповідності до Статуту Редакції тижневика "Зміївський кур'єр" та Свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації засновником редакції тижневика "Зміївський кур'єр" є трудовий колектив, а отже редакція тижневика "Зміївський кур'єр" входить до кола суб'єктів зазначених статті 3 Закону України "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок".

Таким чином, на орендні відносини у сфері нерухомості, які виникають між редакцією тижневика "Зміївський кур'єр" та Територіальною громадою міста Зміїв в особі Зміївської міської ради чи Зміївського ВУЖКГ поширюються норми Закону України "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок".

Суд приходить до висновку про те, що переважне право на укладенняя договору оренди на новий термін в цьому випадку має редакція тижневика "Зміївський кур'єр", незалежно від проведення конкурсу.

Відповідно до статті 55 Конституції України, статей 15,16 Цивільного кодексу України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Згідно статті 43 ГПК України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об’єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Відповідно до вимог статті 32 ГПК України, доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність або відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Відповідно до статті 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог та заперечень.

На підставі вищевикладеного, суд вважає законними та обгрунтованими первісні позовні вимоги, тому задовольняє позовні вимоги Редакції тижневика "Зміївський кур'єр" про винесення рішення, за яким вважати укладеною додаткову угоду №1 до договору оренди об`єкта нерухомості від 11.07.05р. в редакції викладеній в позовній заяві.

Крім того, Позивач по зустрічній позовній заяві просить суд зобов'язати повернути Редакцію тижневика "Зміївський кур'єр" Зміївській міській раді займане нежитлове приміщення площею 45,2 кв.м., розміщене за адресою: м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15 Харківської області у зв'язку із закінченням строку договору оренди.

У зв`язку з тим, що судом прийнято рішення про укладення додаткової угоди №1 до договору оренди об`єкта нерухомості від 11.07.05р. в редакції викладеній в позовній заяві, якою продовжено строк дії основного договору оренди на 10 років, тому суд не вбачає законних підстав для задоволення зустрічних позовних вимог щодо зобов'язання Редакцію тижневика "Зміївський кур'єр" повернути Зміївській міській раді займане нежитлове приміщення площею 45,2 кв.м., розміщене за адресою: м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15 Харківської області у зв'язку із закінченням строку договору оренди.

Щодо зустрічних позовних вимог в частині стягнення з Редакції тижневика "Зміївський кур'єр" заборгованості по сплаті орендної плати з часу закінчення договору оренди об'єкта нерухомості укладеного між Територіальною громадою міста Зміїв та Редакцією тижневика "Зміївський кур'єр" 11 липня 2005 року у сумі 668,96 грн., а також пеню за прострочення зобов'язання щодо повернення об'єкта договору у розмірі 100,35 грн., то судом встановлено, що Зміївська міська рада посилається на п. 6.3. Договору оренди, відповідно до якого за порушення строків повернення об`єкта оренди орендодавцю згідно з п. 2.4. цього договору орендар сплачує на користь орендну плату та пеню у розмірі подвійної ставки НБУ за кожен день прострочення виконання зобов`язання.

Як вбачається з тексту договору оренди, пункт 6.3. договору знаходиться в розділі "Відповідальність сторін і вирішення спорів", а отже пункти в даному розділі мають застосовуватись у випадку порушення орендарем умов договору. У зв`язку з тим, що судом було задоволено первісні позовні вимоги та продовжено строк дії договору оренди, крім того, судом не було виявлено порушень умов договору, що унеможливлює застосування положень пункту 6.3. договору оренди об'єкта нерухомості від 11.07.2005р., тому вимога за порушення строків повернення об'єкту оренди орендодавцю не підлягає задоволенню.

Таким чином, в задоволенні зустрічних позовних вимог суд відмовляє в повному обсязі.

Також, Ухвалою суду від 28.10.15р. за заявою позивача (Редакція тижневика "Зміївський кур'єр") було вжито заходи щодо забезпечення позову шляхом заборони відповідачеві або іншим особам вчиняти певні дії, а саме: заборонити Зміївській міській раді Харківської, Зміївському виробничому управлінню житлово-комунального господарства та іншим особам, які мають право на укладання договору оренди приміщення за спірною додатковою угодою до договору оренди від імені Територіальної громади міста Зміїв; укладати договір оренди об'єкта нерухомості площею 45,2 м. кв. (кімнати 120-122), розміщеного за адресою: Харківська область, м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15, який є предметом спірної додаткової угоди до договору оренди об'єкта нерухомості, укладеному між Територіальною громадою міста Зміїв та Редакцією тижневика "Зміївський кур'єр".

Відповідно до положень ст. 68 ГПК України питання про скасування забезпечення позову вирішується господарським судом, що розглядає справу, із зазначенням про це в рішенні чи ухвалі.

Таким чином, суд приходить до висновку про можливість вирішення питання щодо скасування заходів забезпечення позову, які були вжиті ухвалою суду від 28.10.15р.

Вирішуючи питання розподілу судових витрат суд керується ст. 49 ГПК України. У спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Таким чином, судові витрати по первісному позову покладаються на відповідача (Зміївська міська рада). Судові витрати за зустрічною позовною заявою залишаються за позивачем (Зміївська міська рада).

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 6, 8, 19, 124, 129 Конституції України; ч. 2 та 3 ст. 17 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", положеннями Закону України "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок"; 179 Господарського кодексу України; ст.ст. 1, 4, 12, 32, 33, 43, 44, 49, 68, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

Первісні позовні вимоги задовольнити повністю.

Вважати укладеною додаткову угоду №1 до договору оренди об'єкта нерухомості від 11.07.2005 року в наступній редакції:

ДОДАТКОВА УГОДА № 1 ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДОГОВОРУ

ОРЕНДИ ОБ'ЄКТА НЕРУХОМОСТІ ВІД 11.07.2005 РОКУ

Територіальна громада міста Зміїв, код ЄДРПОУ 04058674 надалі - Орендодавець, в особі Зміївської міської ради як повноважного представницького органу територіальної громади міста Зміїв в особі міського голови ОСОБА_4, з однієї сторони, та Редакція тижневика «Зміївський кур'єр» в особі головного редактора ОСОБА_5, код ЄДРПОУ 22642532, що розташована: м. Зміїв, вул.. Гагаріна, 15, Харківської області, надалі - Орендар, що діє на підставі Статуту, з іншої сторони, домовилися про наступне та уклали наступну додаткову угоду:

1. Продовжити на 10 років дію Договору оренди об'єкта нерухомості від 11.07.2005 року, укладеному Територіальною громадою міста Зміїв та Редакцією тижневика "Зміївський кур'єр" про оренду нерухомості площею 45,2 м. кв., розміщеного за адресою: Харківська область, м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15.

2. Пункт 7.1 Договору оренди об'єкта нерухомості від 11.07.2005 року, який укладено між Територіальною громадою міста Зміїв та Редакцією тижневика "Зміївський кур'єр" про оренду нерухомості площею 45,2 м. кв., розміщеного за адресою: Харківська область, м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15, викласти у наступній редакції:

"7.1. Цей Договір укладено строком на 20 (двадцять) років, що діє з 11 липня 2005 року до 11 липня 2025 року включно".

1. Дана додаткова угода набирає законної сили з моменту підписання сторонами з урахуванням положень статей 793 та 794 Цивільного кодексу України.

2. Дана додаткова угода є невід'ємною частиною Договору оренди об'єкта нерухомості від 11.07.2005 року, укладеному Територіальною громадою міста Зміїв та Редакцією тижневика "Зміївський кур'єр" про оренду нерухомості площею 45,2 м. кв., розміщеного за адресою: Харківська область, м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15.

3. Додаткова угода підписана сторонами у трьох екземплярах, з яких один залишається у справі приватного нотаріуса Зміївського районного нотаріального округу Харківської області, а інші два, кожен з яких має однакову юридичну силу, видаються сторонам, що уклали цю додаткову угоду до договору.

Орендодавець: Зміївська міська рада Харківської області. 63404, Харківська обл. м. Зміїв, вул. Леніна, 16, Код 04058674

Орендар: Редакція тижневика "Зміївський кур'єр", 63404, Харківська обл. м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15, код 22642532 ".

В задоволенні зустрічного позову відмовити повністю.

Скасувати заходи щодо забезпечення позову, вжиті ухвалою господарського суду від 28.10.15р. по справі №922/5604/15.

Стягнути з Зміївської міської ради Харківської області (63404, Харківська обл., м. Зміїв, вул. Леніна, 16, ідентифікаційний код ЄДРПОУ 04058674) на користь Редакції тижневика "Зміївський кур'єр" (63404, Харківська обл., м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15, ідентифікаційний код ЄДРПОУ 22642532) витрати по сплаті судового збору в сумі 1218,00 грн.

Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку для оскарження. Зазначений строк обчислюється з дня підписання повного тексту рішення. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Повне рішення складено 08.12.2015 р.

Суддя ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення03.12.2015
Оприлюднено15.12.2015
Номер документу54206455
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання укладеним додаткового договору Зміївської міської ради, м. Зміїв, 3-я особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача по зустрічній позовній заяві Харківський обласний благодійний фонд "Крок за кроком", м. Харків Редакції тижневика "Зміївський кур'єр", м. Зміїв повернення майна та стягнення коштів в сумі 769,31 грн

Судовий реєстр по справі —922/5604/15

Ухвала від 24.12.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Фоміна В. О.

Рішення від 03.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 30.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 30.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 28.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 08.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні