Ухвала
від 15.04.2013 по справі 757/7974/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/7974/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 квітня 2013 року м. Київ

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Батрин О.В.,

при секретарі Липській І.С.,

за участю сторони кримінального провадження - слідчого Ревчук В.І.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Шеремета С.П. про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення, -

В С Т А Н О В И В :

12 квітня 2013 року до провадження слідчого судді надійшло клопотання сторони кримінального провадження - старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Шеремета С.П., яке погоджене старшим прокурором Першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України радником юстиції Хоменко А.В., про надання дозволу на тимчасовий доступ документів, що становлять охоронювану законом банківську таємницю і перебувають у розпорядженні АБ «Діамантбанк» ЄРДПОУ 23362711, МФО 320854, що розташований за адресою: Контрактова площа, 10-А , м. Київ, по розрахунковому рахунку ТОВ «УКР МЕТ», ідентифікаційний код 32757375, № 2600433804494 та можливість вилучити їх оригінали, а саме:

- щодо руху коштів по рахунку № 2600433804494 із зазначенням усіх обов'язкових реквізитів, а саме: назви контрагенту, коду ЄДРПОУ контрагента, номер рахунку контрагента, назви банку з МФО, в якому обслуговується контрагент, часу здійснення транзакції, суми та призначення платежів, підстави руху коштів (вид та номер платіжного документа), з часу відкриття рахунку по до проведення виїмки (на паперовому та електронному носії);

- справи з юридичного оформлення рахунку підприємства в повному обсязі (заяви на відкриття рахунку, договори, додатки і додаткові угоди до нього, картки зі зразками підписів і відбитків печатки тощо), а також документів, що стали підставою для відкриття цього рахунку, видачі платіжних карток по рахунку, чекових книжок тощо;

- платіжних документів (на паперовому носії), що стали підставою для руху коштів по указаному рахунку (платіжні доручення, чеки на зняття готівки тощо), з часу відкриття рахунку до проведення виїмки.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказав, що Головним слідчим управлінням МВС здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12012000000000385 за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, поєднаним з погрозою застосування насильства та із завданням великої матеріальної шкоди, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України, а саме: 13.12.2010 близько 18 год. 15 хв. не встановлені досудовим розслідуванням особи на причалі ТОВ «Рибак», що розташований на території мікрорайону «Намив» у м. Миколаєві, з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я, до ОСОБА_3 та ОСОБА_4 заволоділи автомобілем «Chevrolet-Captivа», реєстраційний номер НОМЕР_1, який належить ОСОБА_5, заподіявши матеріальних збитків на суму 280 000 грн.

Слідчий зазначив, що по даному кримінальному провадженні провадяться слідчі дії, в зв'язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу та вилучення документів, що становлять охоронювану законом банківську таємницю, оскільки ОСОБА_6 є засновником і керівником ТОВ «ІНТЕРМЕТ-ВС», ідентифікаційний код 34319203, та ТОВ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА «ІНТЕРМЕТ», ідентифікаційний код 24060254, які входять до «конвертаційного центру», на рахунки яких не встановленими досудовим слідством особами перераховано кошти на загальну суму 11 324 113,66 гривень з метою переведення їх у готівку. Отриману готівку ОСОБА_6 передавав не встановленим досудовим розслідуванням особам через посередників ОСОБА_7 та ОСОБА_8

Моніторингом роздруківки руху коштів по рахунку ТОВ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА «ІНТЕРМЕТ» встановлено, що з вересня 2010 року по грудень 2010 року одним із основних контрагентів зазначеного підприємства було ТОВ «УКР МЕТ», ідентифікаційний код 32757375, що входить до «конвертаційного центру» організованого не встановленими досудовим слідством особами.

В судовому засіданні слідчий підтримав дане клопотання з підстав, в ньому зазначених.

До судового засідання представник особи, у володіння якої знаходяться дані документи не з'явився. Тому, слідчий суддя розглянув дане клопотання у його відсутність на підставі ч. 4 ст. 163 КПК України, оскільки неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Відповідно до п. 5 та п. 6 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про відсутність підстав для надання тимчасового доступу до документів, які знаходяться у АБ «Діамантбанк», оскільки кримінальне провадження здійснюється за ч. 3 ст. 289 КК України».

Крім того, слідчим не доведено достатніх підстав вважати, що витребувані документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тобто не доведено достатніх підстав, що необхідність надання тимчасового доступу та вилучення документів, що становлять охоронювану законом банківську таємницю і перебувають у розпорядженні у АБ «Діамантбанк» відносно ТОВ «УКР МЕТ», мають відношення до розслідування кримінального провадження № 12012000000000385, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України, тобто за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, поєднаним з погрозою застосування насильства та із завданням великої матеріальної шкоди).

За таких обставин у задоволенні клопотання слідчого слід відмовити.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст. 160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Шеремета С.П. про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Батрин О.В.

Дата ухвалення рішення15.04.2013
Оприлюднено14.12.2015
Номер документу54241673
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/7974/13-к

Ухвала від 15.04.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні