Ухвала
від 16.05.2013 по справі 757/10011/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10011/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 травня 2013 року м. Київ

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Батрин О.В.,

при секретарі Пономаренко А.О.,

за участю сторони кримінального провадження - слідчого Бенюх В.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження старшого прокурора 1-го відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Бєлік А.А. про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення, -

В С Т А Н О В И В :

14 травня 2013 року до провадження слідчого судді надійшло клопотання прокурора 1-го відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Бєлік А.А. про тимчасовий доступ до документів, а також дати розпорядження про надання можливості її вилучення у ТОВ «Науково-виробнича фірма «Сінтал Д» (код ЄДРПОУ 14073681), а саме оригіналів наступних первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів: договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками), специфікацій, актів прийому-передач, накладних, податкових накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, книг обліку придбання та продажу товарів /надання послуг, виконання робіт/, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та інших фінансово-господарських і бухгалтерських документів, що відображають взаємовідносини ТОВ «Науково-виробнича фірма «Сінтал Д» (код ЄДРПОУ 14073681) з ТОВ «ВІШВА АНАНДА» (код ЄДРПОУ 32125410), СТОВ «ВЕДИЧНЕ ЕКОЛОГІЧНО-ЧИСТЕ СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО МАХАРІШІ» (код ЄДРПОУ 32472052), ТОВ «АГРІКА МЕНЕДЖМЕНТ» (код ЄДРПОУ 37138712) та іншими суб'єктами підприємницької діяльності (юридичними особами), за період часу з 15.11.2010 по 29.04.2013.

Обґрунтовуючи внесене клопотання прокурор вказав, що Головним слідчим управлінням МВС України провадиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12013000000000251 за фактом розтрати майна ТОВ «Вішва Ананда», яке знаходилося в заставі ПАТ «Банк «Кредит Дніпро», за ч. 5 ст. 191 КК України, а саме, що протягом 2010-2012 р.р. ТОВ «Вішва Ананда» одержано в ПАТ «Банк «Кредит Дніпро» за Кредитним договором №151110-КЛТМ та рядом угод до нього грошові кошти на загальну суму 2 699 851, 13 доларів США. В забезпечення умов виконання даних угод (гарантій повернення кредитних коштів) між ПАТ «Банк «Кредит Дніпро», ТОВ «Вішва Ананда» та рядом юридичних осіб укладено договори застави рухомого майна та в заставу Банку передано майно (сільськогосподарська техніка, корпоративні права, майнові права на врожай рапсу та пшениці тощо).

Слідчий зазначив, що по даному кримінальному провадженні провадяться слідчі дії, в зв'язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які зберігаються у ТОВ «Науково-виробнича фірма «Сінтал Д».

В судовому засіданні слідчий Бенюх В.В., який входить до слідчої групи по розслідуванню вказаного кримінального провадження, підтримав зазначене клопотання з підстав, в ньому зазначених.

В судовому засіданні слідчий підтримав зазначене клопотання з підстав, в ньому зазначених.

Слідчий суддя розглянув дане клопотання у відсутність особи, у володінні якої знаходяться речі і документи на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу до документів та їх вилучення у ТОВ «Науково-виробнича фірма «Сінтал Д» (код ЄДРПОУ 14073681), а саме оригіналів наступних первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів: договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками), специфікацій, актів прийому-передач, накладних, податкових накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, книг обліку придбання та продажу товарів /надання послуг, виконання робіт/, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та інших фінансово-господарських і бухгалтерських документів, що відображають взаємовідносини ТОВ «Науково-виробнича фірма «Сінтал Д» (код ЄДРПОУ 14073681) з ТОВ «ВІШВА АНАНДА» (код ЄДРПОУ 32125410), СТОВ «ВЕДИЧНЕ ЕКОЛОГІЧНО-ЧИСТЕ СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО МАХАРІШІ» (код ЄДРПОУ 32472052), ТОВ «АГРІКА МЕНЕДЖМЕНТ» (код ЄДРПОУ 37138712) та іншими суб'єктами підприємницької діяльності (юридичними особами), за період часу з 15.11.2010 по 29.04.2013, оскільки вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо. Крім того, вказані документи необхідні слідчому для проведення почеркознавчих експертиз.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст. 160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження - старшого прокурора 1-го відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Бєлік А.А. про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення - задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України Бенюху Владиславу Владиславовичу, старшому слідчому СЧ СВ УМВС України на Південно-Західній залізниці Чмиру Андрію Анатолійовичу, слідчому СВ Дарницького РУ ГУМВС України в м. Києві Чепурді Ірині Володимирівні, старшому слідчому СВ Оболонського РУ ГУМВС України в м. Києві Фаренюк Ірині Василівні тимчасовий доступ до документів та їх вилучення у ТОВ «Науково-виробнича фірма «Сінтал Д» (код ЄДРПОУ 14073681), а саме оригіналів наступних первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів: договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками), специфікацій, актів прийому-передач, накладних, податкових накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, книг обліку придбання та продажу товарів/надання послуг, виконання робіт/, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та інших фінансово-господарських і бухгалтерських документів, що відображають взаємовідносини ТОВ «Науково-виробнича фірма «Сінтал Д» (код ЄДРПОУ 14073681) з ТОВ «ВІШВА АНАНДА» (код ЄДРПОУ 32125410), СТОВ «ВЕДИЧНЕ ЕКОЛОГІЧНО-ЧИСТЕ СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО МАХАРІШІ» (код ЄДРПОУ 32472052), ТОВ «АГРІКА МЕНЕДЖМЕНТ» (код ЄДРПОУ 37138712) та іншими суб'єктами підприємницької діяльності (юридичними особами), за період часу з 15.11.2010 по 29.04.2013.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам ТОВ «Науково-виробнича фірма «Сінтал Д» надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, зазначеній в ухвалі особі та надати їм можливість вилучити їх оригінали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції. Якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання копії судового рішення.

Слідчий суддя Батрин О.В.

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 - справа № 757/10011/13-к

Прим. 2 - старший слідчий в ОВС ГСУ МВС України Бенюх В.В.

Копія - ТОВ «Науково-виробнича фірма «Сінтал Д»

Виконавець: Батрин О.В.

16.05.2013

Дата ухвалення рішення16.05.2013
Оприлюднено14.12.2015
Номер документу54241676
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/10011/13-к

Ухвала від 16.05.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні