Ухвала
від 08.11.2013 по справі 757/24434/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/24434/13-к

У Х В А Л А

08 листопада 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Фаркош Ю.А., при секретарі Чорному В.В., за участю слідчого Савчука Є.О., розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві, клопотання слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Савчука Є.О. про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

07.11.2013 до суду надійшло клопотання слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Савчука Є.О., погоджене прокурором відділу прокуратури м. Києва Гошовським Р.М., про тимчасовий доступ до речей та документів.

В обґрунтування клопотання вказано, що слідчим відділом ГУ СБУ України у м. Києві та Київській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 22013220000000213, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.08.2013, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 333 КК України.

Установлено, що посадові особи ПП «Фірма «Ніколь», в порушення вимог Закону України «Про держаний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання», не зареєструвалось в Державній службі експортного контролю України в якості суб»єкта міжнародних передач товарів та без відповідного дозволу вказаної служби в рамках контракту № 3-11 від 21.11.2011, експортували на адресу польської компанії «FIRMA «GAL» ELEKTRONIC ZNA» 20 одиниць контакторів ТКС201ДОД.

Також установлено, що відповідна інформація щодо реєстрації ПП «Фірма «Ніколь» як суб»єкта здійснення міжнародних передач товарів, надання йому дозвільних документів на право здійснення міжнародних передач товарів в автоматизованій системі експертного контролю Держекспортконтролю України, відсутня.

Наряду з цим, установлено, що вказані контактори є товарами військового призначення, які допущено до цивільного використання.

Таким чином, слідчий вказує, що вказані в клопотанні документи, самі по собі та в сукупності з іншими документами кримінального провадження, у зв'язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та зважаючи на те, що іншим шляхом отримати вказані документи не представляється можливим, необхідно отримати тимчасовий доступ та дозвіл на виїмку документів, які перебувають у Київській міжрегіональній митниці Міністерства доходів і зборів України за адресою: м. Київ, бульв. І. Лепсе, 8-а.

На підставі ч.2 ст. 163 КПК України розгляд клопотання проводився без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи. За змістом клопотання, існує реальна загроза зміни або знищення документів та речей, наведених у клопотанні.

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, надходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що слідчим відділом ГУ СБУ України у м. Києві та Київській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 22013220000000213, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.08.2013, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 333 КК України.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв»язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять особою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи викладені в клопотанні обставини вчинення можливого злочину, та обґрунтування слідчого, надходжу до висновку, що наведені в клопотанні документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відтак клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 107, 160, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Савчука Є.О., - задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Савчуку Є.О., тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні Київської міжрегіональної митниці Міндоходів ( м. Київ, бульв. І. Лепсе, 8-а), які подавались 12.04.2012 митним органам України службовими особами ПП «Фірма «Ніколь» (код ЄДРПОУ 22892068) для митного оформлення за вантажно - митною декларацією форми «МД-2» типу «ЕК» № 100230001/2012/097821, із можливістю їх вилучення.

Визначити строк дії ухвали протягом тридцяти днів з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Київській міжрегіональній митниці Міндоходів надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів вказаній в ухвалі особі та надати їй можливість вилучити зазначені в ухвалі документи.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення речей і документів, які містять вказану інформацію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Ю.А. Фаркош

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - в матеріали судового провадження № 757/24434/13-к

Примірник 2 - слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Савчуку Є.О.

Слідчий суддя: Ю.А. Фаркош

Дата ухвалення рішення08.11.2013
Оприлюднено15.12.2015
Номер документу54242999
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/24434/13-к

Ухвала від 08.11.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Фаркош Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні