Ухвала
від 08.11.2013 по справі 757/24364/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/24364/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 листопада 2013 року м. Київ

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Батрин О.В.,

при секретарі Ковалевській А.П.,

за участю сторони кримінального провадження - слідчого Крупки Р.О.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження заступника начальника відділу ГСУ МВС України підполковника міліції Крупки Р.О. про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

6 листопада 2013 року до провадження слідчого надійшло клопотання заступника начальника відділу ГСУ МВС України підполковника міліції Крупки Р.О., яке погоджене старшим прокурором Третього відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України старшим радником юстиції Ілюха Р.М., про надання тимчасового доступу до речей і документів реєстраційної справи ТОВ «Арена-Сіті» (код 33301205), які перебувають у розпорядженні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, за адресою : м. Києв, вул. Суворова, 19, а саме: статуту, реєстраційних документів, документів про зміни та доповнення до статутних документів та інших документів, які мають відношення до реєстрації та перереєстрації вказаного товариства.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказав, що Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12012150090000316, відомості щодо якого внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.12.2012, за фактами умисних убивств ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, замахів на умисне вбивство ОСОБА_9 і ОСОБА_7, ОСОБА_10 і ОСОБА_11, а також виявлення у ОСОБА_12 психотропної речовини за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених п. п. 1, 5, 11 ч. 2 ст. 115; ч. 2 ст. 15 п.1 ч. 2 ст. 115; ч. 1 ст. 115; ч. 1 ст. 309 КК України.

Досудовим слідчтвом встановлено, що замах на життя ОСОБА_7 у 2000 році та подальше його вбивство у 2005 році вчинено на замовлення, з мотивів розподілу прибутків між співзасновниками ТОВ «Львів-Петроліум» (код ЄДРПОУ 23974880), та організацією діяльності сміттєпереробних виробництв на території Львівської та Рівненської областей, а також бізнес-центрів в м. Києві.

Згідно рапорту старшого оперуповноваженого в ОВС ГУБОЗ МВС України Шаповала В.О. встановлено, що вказаними бізнес-центрами є ТОВ «Арена-Сіті» (код 33301205), м. Київ, вул. Червоноармійська/Басейна, буд. 1-3 та ДЦ «Леонардо» (м. Київ вул. Б. Хмельницького, буд. 17/52) в особі ТОВ «Еста Проперті Менеджмент» (код 36050344).

Слідчий зазначив, що по даному кримінальному провадженні провадяться слідчі дії, в зв'язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до зазначених документів.

В судовому засіданні слідчий підтримав зазначене клопотання з підстав, в ньому зазначених.

До судового засідання представник особи, у володіння якої знаходяться вказані документи, не з'явився з невідомих суду причин, хоча про час, день та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Тому, суд розглянув вказане клопотання у відсутність представника особи, у володінні якої знаходяться документи.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей неможливо.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст. 160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження - заступника начальника відділу ГСУ МВС України підполковника міліції Крупки Р.О. про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати заступнику начальника відділу ГСУ МВС України підполковнику міліції Крупці Р.О. тимчасовий доступ до до речей і документів реєстраційної справи ТОВ «Арена-Сіті» (код 33301205), які перебувають у розпорядженні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, за адресою : м. Києв, вул. Суворова, 19, а саме: статуту, реєстраційних документів, документів про зміни та доповнення до статутних документів та інших документів, які мають відношення до реєстрації та перереєстрації вказаного товариства.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість ознайомитись з ними та зробити їх копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Батрин О.В.

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 - справа № 757/24364/13-к

Прим. 2 - заступник начальника відділу ГСУ МВС України підполковника міліції Крупка Р.О.

Копія - відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві

Виконавець: Батрин О.В.

8.11.2013

Дата ухвалення рішення08.11.2013
Оприлюднено15.12.2015
Номер документу54243063
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/24364/13-к

Ухвала від 08.11.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні