Ухвала
від 02.12.2013 по справі 757/26480/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/26480/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 грудня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Фаркош Ю.А., при секретарі Дружук Д.І., за участю слідчого Шляхова В.П., розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві, клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України Шляхова В.П., про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді надійшло вказане клопотання, погоджене з старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України Березіним М.Г., про надання тимчасового доступу до документів з реєстраційної справи НВП у формі ТОВ «Фірма «3-Т», яка знаходяться у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Святошинського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві.

В обґрунтування клопотання вказано, що Головним слідчим управлінням МВС здійснюється розслідування кримінального провадження № 42013000000000345 від 19.09.2013 за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, що спричинило тяжкі наслідки, розтрати майна та несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин і комп'ютерних мереж ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 361 КК України.

Установлено, що на підставі доручення Міністра юстиції України аудиторською групою Міністерства юстиції України в період з 12.08.2013 року по 18.09.2013 року проведено внутрішній аудит ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, відповідно до якого службові особи ДП «Інформаційний центр», зловживаючи службовим становищем, вчинили розтрату майна, яке перебувало у їх віданні шляхом безпідставного нарахування та виплати премій працівникам зазначеного підприємства, безпідставного завищення собівартості реалізованих послуг тощо.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи.

Представник відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Святошинського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи, в судове засідання не з»явився. Згідно ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, не є перешкодою для розгляду клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, надходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням МВС здійснюється розслідування кримінального провадження № 42013000000000345 від 19.09.2013 за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, що спричинило тяжкі наслідки, розтрати майна та несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин і комп'ютерних мереж ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 361 КК України.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи викладені в клопотанні обставини вчинення можливого злочину, та обґрунтування слідчого, надходжу до висновку, що наведені в клопотанні документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відтак клопотання підлягає задоволенню.

За матеріалами клопотання, особою, у володінні якої знаходиться вказані речі і документи є відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом'янського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві.

Керуючись ст.ст. 107, 160, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України Шляхова В.П. - задовольнити.

Надати слідчому слідчої групи ГСУ МВС України Шляхову В.П. тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ТОВ Фірма «3-Т» / код ЄДРПОУ 21493294 /, які зберігаються у Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Святошинського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за адресою: м. Київ, пр-т. Перемоги, 15, та можливість їх вилучити.

Визначити строк дії ухвали протягом тридцяти днів з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Святошинського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів вказаним в ухвалі особам та надати їм можливість вилучити зазначені в ухвалі документи.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення речей і документів, які містять вказану інформацію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Ю.А. Фаркош

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - матеріали судового провадження № 757/26480/13-к

Примірник 2 - слідчому слідчої групи ГСУ МВС України Шляхову В.П.

Слідчий суддя: Ю.А. Фаркош

Дата ухвалення рішення02.12.2013
Оприлюднено15.12.2015
Номер документу54243230
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/26480/13-к

Ухвала від 02.12.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Фаркош Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні