Ухвала
від 19.05.2014 по справі 757/12412/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/12412/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 травня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

19.04.2014 р. в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 , яке погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання доступу до речей і документів ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 , обґрунтовуючи клопотання, послалася на те, що у період 2012-2013 рр. службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 , діючи у складі організованої групи, під час проведення державних закупівель зазначеною установою заволоділи коштами, що перебували на її рахунках на суму більш ніж 300 млн.грн. В ході досудового розслідування встановлено, що колишній ІНФОРМАЦІЯ_3 Злочевський ОСОБА_5 був засновником підприємств-нерезидентів України, а саме Буризма Холдінгз ЛТД, Кіпр, Бросіті Інвестментс ЛТД, Кіпр, Рібавест ЛТД, Кіпр. В свою чергу, вказані підприємства-нерезиденти входили в склад засновників підприємств, що здійснюють діяльність по видобутку корисних копалин та розробкою надр в Україні та мають відповідні ліцензії та дозволи, а саме ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_3 ), ЗАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_4 ). Документи, які стосуються реєстрації платника податків, а також сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) тобто документи, які містяться у реєстраційній та звітній частині податкової справи, фінансово-бухгалтерській та податковій звітності зазначених суб`єктів господарювання, мають значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, містять індивідуальні сліди підписів, рукописного тексту.

На підставі ч.2 ст.163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Слідчий, обґрунтовуючи внесене клопотання, вказує, що Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12014000000000155 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дійшла висновку про наявність підстав для задоволення клопотання частково, а саме: надати можливість ознайомитися з документами, зробити їх копії.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.108,160-164,166,309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчому СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів, які містяться у реєстраційній та звітній частині податкової справи, фінансово-бухгалтерській та податковій звітності ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ), що знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Виготовлено в 2 примірниках

прим.1 справа №757/12412/14-к

прим.2 слідчий ОСОБА_3

копія ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

виконавець: ОСОБА_1

19.05.2014

Дата ухвалення рішення19.05.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54244281
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/12412/14-к

Ухвала від 19.05.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні