Ухвала
від 12.03.2014 по справі 757/4858/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4858/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 березня 2014 року Слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого відділу ГУ СБ України в м. Києві та Київській області про надання тимчасового доступу до документів, що містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення ,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області лейтенант юстиції ОСОБА_3 розглянувши матеріали досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 22012110000000003 від 21 листопада 2012 року, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 321 КК України, за погодженням з прокурором ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді із клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Клопотання обґрунтовано наступними обставинами. Слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове слідство по кримінальному провадженню, внесеному 21 листопада 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 22012110000000003, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 321 КК України.

З матеріалів вказаного провадження вбачається, що ОСОБА_5 на пропозицію невстановлених осіб, за грошову винагороду, створив суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з метою прикриття незаконної діяльності.

В подальшому в 2011 році вищевказані невстановлені особи разом з ОСОБА_6 придбали ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), з метою прикриття незаконної діяльності, пов`язаної з наданням незаконних послуг з мінімізації податкових зобов`язань підприємств контрагентів шляхом документального збільшення їх валютних витрат та формування незаконного податкового кредиту, зареєструвавши його на громадянина України ОСОБА_7 , якого призначили і директором вказаного товариства.

Згідно з актом про результати документальної невиїзної позапланової перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.07.2011 по 31.08.2011, проведеного ІНФОРМАЦІЯ_3 від 03.10.2011 року №1075/23-3/36449011 встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не знаходиться, а в ході опитування громадянки ОСОБА_8 , яка є директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та власником приміщення за вищевказаною адресою, остання повідомила, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » їй не відоме, ніяких договорів оренди приміщення із вказаним товариством вона не укладала та за вказаною адресою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ніколи не знаходилось. Аналізом додатків №5 (розділ податкові зобов`язання) до декларації ПДВ «Розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів», поданих службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до ІНФОРМАЦІЯ_5 за липень 2011 року серпень 2011 року встановлено взаємовідносини та розбіжності з окремими контрагентами на загальну суму 583011,71 грн. В ході проведення перевірки не встановлено факту передачі товарів (послуг) від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до підприємств покупців, у зв`язку з відсутністю (не наданням для перевірки) актів приймання-передачі товару, довіреностей, документів, що засвідчують транспортування, зберігання товарів, а також інших первинних документів, що вказує на те, що правочин між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та зазначеними суб`єктами господарської діяльності здійсненні без мети настання реальних наслідків.

13 листопада 2013 року на адресу слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області надійшло повідомлення з ГВ КЗЕ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, з якого слідує, що особа, яка організовувала діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) - ОСОБА_6 , наразі причетний до діяльності підприємств з ознаками фіктивності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) та Обслуговуючий кооператив « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ).

13 лютого 2014 року за адресою: АДРЕСА_2 , на 4 поверху було проведено обшук, Під час якого було виявлено колби печаток ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 », а також 2 колби печаток із зірваними наклейками підприємств печатка якої містилась у вказаній колбі. Також в ході даного обшуку в особи яка була присутня під час обшуку ОСОБА_9 , було оглянуто його особистий телефон в якому виявлено номер телефону НОМЕР_13 , під яким була підписана особа - Лена (юрист).

Під час допиту ОСОБА_9 було встановлено, що з ним в кабінеті працює особа на ім`я ОСОБА_10 , яка займає посаду юриста та відповідає за оформлення документів, які підписуються з контрагентами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 », а також іншими підприємствами.

Згідно наявної інформації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » та інші підприємства мають ознаки фіктивності та займалися незаконною діяльністю разом із вищевказаними підприємствами.

У зв`язку з тим, що під час проведення слідчих (розшукових) дій у даному кримінальному провадженні не вдалося ідентифікувати особу на ім`я ОСОБА_10 та провести за її участю слідчі дії, наразі виникла необхідність в отриманні тимчасовий доступ до з`єднань її телефонного номеру та встановлення місцезнаходжень базових станцій для з`ясування її місцепроживання.

Вислухавши слідчого, вивчивши додані до клопотання документи, слід дійти наступного висновку.

Вищевказані документи, тимчасовий доступ до яких необхідно отримати, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки ці документи є процесуальними джерелами доказів, а відомості, що містяться в цих документах, будуть використані, в сукупності з іншими документами, для доказування події кримінальних правопорушень, винуватості осіб у вчиненні цих правопорушень та розміру завданої шкоди. Відповідно до ст.91 КПК України, доказування цих обставин у кримінальному провадженні є обов`язковим.

Іншим способом довести зазначені обставини, без отримання тимчасового доступу до вказаних вище документів, неможливо, оскільки саме в них містяться фактичні дані щодо події кримінальних правопорушень, винуватості конкретних осіб та розміру завданої шкоди.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком визначених ст. 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до рей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Аналізуючі обгрунтування слідчого з наданими матеріалами, слід дійти висновку про те, що відомості у документах доступ до яких просить надати слідчий , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані як доказове значення, при цьому іншим способом довести обставини не вбачається можливим .

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області лейтенанту юстиції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до інформації, яка знаходяться в оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » про зв`язок користувача телефонного номеру НОМЕР_13 , який використовує невстановлена особа на ім`я ОСОБА_10 , із наданням інформації в електронному вигляді, щодо з`єднань вказаного телефонного номеру з номерами « ІНФОРМАЦІЯ_19 », з номерами стільникового зв`язку, які використовуються закордонними операторами стільникового зв`язку, та з будь-якими номерами стільникового зв`язку, у тому числі з номерами стільникового зв`язку - зв`язок з якими здійснювався у роумінгу, у період з 01.010.2013 року по 24.02.2014 року із вказівкою дати, часу, IMEI телефонів, тривалості з`єднань, базових станцій з прив`язкою до місцевості в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання, номерів телефонів і абонентів, з якими здійснювались з`єднання, у вищевказаний період часу.

Визначити строк дії ухвали тривалістю двадцять робочих днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 справа № 757/ 4858 /14-к

Прим. 2 слідчий ОСОБА_3

Копія ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_18 »

Виконавець: ОСОБА_1 12.03.2014р.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2014
Оприлюднено05.01.2023

Судовий реєстр по справі —757/4858/14-к

Ухвала від 12.03.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні