Ухвала
від 30.05.2013 по справі 757/11140/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/11140/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 травня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Смик С.І., при секретарі Чорному В.В., за участю сторони кримінального провадження слідчого ГС ГСУ МВС України Гагаловського В.П., розглянувши в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого ГС ГСУ МВС України Гагаловського В.П., про тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю та їх вилучення,-

В С Т А Н О В И В :

24 травня 2013 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Смик С.І. надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого ГС ГСУ МВС України Гагаловського В.П., погоджене старшим прокурором Другого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Генеральної прокуратури України Рижуком В.П., про надання доступу до документів та відомостей, що становлять банківську таємницю та знаходяться у володінні Луганського філіалу АБ «Південний» (МФО 304999,), по розрахунковому рахунку №26009310048701 ПП «Сайд маркет» (код ЄДРПОУ 36526593), з можливістю проведення їх вилучення.

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України представник особи, у володінні якого знаходяться речі та документи у судове засідання не викликався.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управління МВС України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22012000000000032 від 27.11.2012, за підозрою ОСОБА_3 у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України, та за фактами вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст. 205, ч.1 ст. 212 та ч.3 ст. 212 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що службові особи ДП «Укрзалізничпостач», діючи за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Корпорація Колійні ремонтні технології» (ЄДРПОУ 33133794, м. Львів), порушуючи вимоги законодавства України незаконно уклали з ТОВ «Корпорація Колійні ремонтні технології» договір поставки анкерів закладних АЗ-2 № ЦХП 25-00111-01 від 15.12.2010, за яким вказане підприємством протягом 2011 року отримало від ДП «Укрзалізничпостач» кошти в сумі 224 740 080 грн., які з метою конвертування їх у готівку перераховані на рахунки ПП «Егеста» та ПП «Поляріс Лайт», які в свою чергу перерахували грошові кошти на банківські рахунки ПП «Фріланс» (код ЄДРПОУ 36917518), ПП «Арикон» (код ЄДРПОУ 37156815) та ПП «Прокард» (код ЄДРПОУ 37288414), а з ПП «Арикон» частку грошових коштів перераховано на розрахунковий рахунок №26009310048701, який належить ПП «Сайд маркет».

У зв'язку з викладеним вище виникла необхідність в тимчасовому доступів та вилученні документів ПП «Сайд маркет» (код ЄДРПОУ 36526593), які знаходяться у володінні Луганського філіалу АБ «Південний» (МФО 304999, м. Луганськ, вул. Шевченка, 29).

Як вбачається зі змісту п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження слідчого ГС ГСУ МВС України Гагаловського В.П., дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати слідчому ГС ГСУ МВС України Гагаловському Віктору Петровичу, слідчому Стахановського МВ ГУМВС України у Луганській області Кальмуцькому Євгенію Валерійовичу та старшому слідчому СУ ГУМВС України у Луганській області Данькіну Сергію Вікторовичу, тимчасовий доступ до документів та відомостей, що становлять банківську таємницю та знаходяться у володінні АБ «Південний» (МФО 304999), по розрахунковому рахунку ПП «Сайд маркет» №26009310048701, з можливістю їх вилучення, а саме:

1. Оригіналів карток зі зразками підписів осіб, яким, відповідно до чинного законодавства, надано право розпорядження зазначеним вище поточним рахунком, підписання розрахункових документів, та відбитками печаток зазначеного підприємства.

2. Оригіналів документів щодо відкриття та функціонування поточного рахунку №26009310048701 вказаного вище підприємства, у т.ч.:

- заяви на відкриття вказаного вище банківськогох рахунку (встановленого зразка);

- належним чином завірених копій паспортів та довідок про присвоєння ідентифікаційних номерів;

- копії паспортів та довідок про присвоєння ідентифікаційних номерів осіб, які мають право першого та другого підписів (осіб, яким, відповідно до чинного законодавства або довіреності, надано право розпорядження рахунком(ам) та підписання розрахункових документів);

- договору на розрахунково - касове обслуговування по даному рахунку;

- договору щодо надання зазначеною вище банківською установою посадовим особам ПП «Сайд маркет», пов'язаних з функціонуванням системи „Клієнт - банк" (а також будь - яких додатків до такого договору, якщо вони складались), а також технічної документації щодо проведення працівниками відповідного банку встановлення (інсталяції) на комп'ютер зазначеного вище підприємства вказаної системи, включаючи дату та місце проведення вказаної операції;

- заяви на визначення порядку та встановлення строків здавання готівки;

- опитувальника клієнта (у тому випадку, якщо такий складався);

- інших документів, які надавались вказаним вище підприємством до зазначеної вище банківської установи у зв'язку з відкриттям (закриттям) та функціонуванням названого банківського рахунку.

3. Роздруківки руху коштів (в паперовому та електронному вигляді у форматі Microsoft, Excel) по поточному рахунку ПП «Сайд маркет» №26009310048701, протягом періоду: з дня відкриття рахунку до моменту оголошення даної постанови співробітникам вказаної вище банківської установи, із зазначенням наступних відомостей:

- дата та час проведення відповідної фінансово - господарської операції;

- сума відповідної фінансово - господарської операції;

- сума податку на додану вартість відповідної фінансово - господарської операції;

- призначення відповідного платежу;

- організаційно - правова форма суб'єктів підприємницької діяльності, які брали участь у відповідній фінансово - господарській операції;

- назви суб'єктів підприємницької діяльності, які брали участь у відповідній фінансово-господарській операції;

- коди ЄДРПОУ суб'єктів підприємницької діяльності, які брали участь у відповідній фінансово-господарській операції;

- номери банківських рахунків суб'єктів підприємницької діяльності, які брали участь у відповідній фінансово - господарській операції, які (рахунки) використовувались для здійснення такої операції;

- назви та коди банківських установ, в яких відкриті банківські рахунки, які використовувались для здійснення відповідної фінансово - господарської операції.

4. Відомостей (прізвище, ім'я та по - батькові), а також копій документів (паспорту, довіреності) щодо фізичної особи, яка отримувала готівкові грошові кошти (у тому випадку, якщо по відповідному рахунку проводились видаткові готівкові розрахунки) з вказаного вище банківського рахунку.

5. Платіжних доручень та меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по рахунку №26009310048701, за період часу з дня відкриття рахунку по день проведення вилучення.

6. Договори щодо РКО та надання послуг «клієнт банк» з зазначенням місця встановлення, заявки на надання зазначеної послуги та документів щодо встановлення (перевірки) зазначеної послуги співробітниками банку.

7. Оригіналів виписок з номерами телефонів, ІР-адрес, з яких проходило з'єднання системи "Клієнт-Банк" між комп'ютером банку і комп'ютером вказаного вище підприємства, з зазначенням часу і дати проведення вказаних з'єднань, за період з часу відкриття рахунку по дату проведення вилучення.

8. Документів щодо проведення фінансового моніторингу банківських операцій по рахунку №26009310048701, а саме: реєстр фінансового моніторингу, файлів-повідомлень, файлів-запитів, файлів-відповідей, файлів-додатків, файлів-квитанцій, довідок щодо обґрунтування рішення про недоцільність інформування Уповноваженого органу про фінансову операцію, яка підлягає фінансовому моніторингу, анкети клієнта (відповідно Положення НБУ про здійснення банками фінансового моніторингу), тощо.

9. Копій вхідної та вихідної кореспонденції між банківською установою та вказаним вище клієнтом банку, інформацію щодо проведення моніторингу по операціях, що йому підлягають, з наданням підтверджуючих документів, інших документів (заяв-анкет на видачу платіжної банківської картки, документів ідентифікації особи-користувача платіжної банківської картки), що стали підставою для видачі пластикових платіжних карток клієнта.

10. Заяв на зняття грошових коштів (переведення на корпоративний рахунок), видаткових касових ордерів на отримання готівки, грошових чеків з контрольною маркою на отримання готівки, доручень, інших документів, з рахунку №26009310048701, з дня відкриття рахунку по день проведення вилучення.

11. Всіх документів, щодо зарахування на рахунок №26009310048701 будь-якої іноземної валюти та документів щодо купівлі з вказаних рахунків будь-якої іноземної валюти.

12. Документів щодо видачі співробітниками АБ «Південний» (МФО 304999), чекових книжок по рахунку №26009310048701, векселів та ін.

13. Документів щодо нарахування дивідендів та їх видачі по рахунку №26009310048701, за період часу з дня їх відкриття по день проведення вилучення.

14. Оригіналів (або належним чином завірених копій) будь - яких інших документів (у тому випадку, якщо по вказаному вище рахунку проводились фінансово - господарські операції, здійснення яких потребувало надання (відповідним підприємством) до вказаної вище банківської установи будь - яких інших документів, окрім окреслених вище (придбання валютних коштів, надання кредитних коштів), у тому числі: оригіналів (або належним чином завірених копій) листів, заяв, доручень та інших документів, наданих службовими ПП «Сайд маркет», щодо надання повноважень іншим особам подавати до банківської установи платіжні доручення, отримувати кошти, виписки банку тощо).

15. Договорів, укладених на користь чи за дорученням посадових осіб ПП «Сайд маркет» за період з моменту відкриття рахунку по дату оголошення постанови про проведення вилучення, в тому числі договорів укладених з іншими суб'єктами підприємницької діяльності щодо придбання та продажу цінних паперів (у тому числі векселів).

16. Документів майнового найму банківського сейфу.

17. Документів, щодо здійснення операцій з цінними паперами: договорів на придбання бланків векселів, реєстру виданих-погашених векселів, договорів купівлі-продажу цінних паперів, актів приймання-передачі цінних паперів, актів виконаних зобов'язань, розпоряджень щодо зарахування-списання цінних паперів, інших документів, щодо здійснення посадовими особами ПП «Сайд маркет» операцій з цінними паперами.

18. Всіх цінних паперів (облігації, векселя, тощо), що належать ПП «Сайд маркет», які зберігаються в банківській установі.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя С.І. Смик

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження №757/11140/13-к.

Примірник 2 - наданий слідчому ГС ГСУ МВС України Гагаловському Віктору Петровичу.

Слідчий суддя С.І. Смик

Дата ухвалення рішення30.05.2013
Оприлюднено15.12.2015
Номер документу54264241
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/11140/13-к

Ухвала від 30.05.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні