Ухвала
від 09.08.2013 по справі 757/17099/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/17099/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 серпня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Смик С.І., за участю секретаря Чорного В.В., сторони кримінального провадження потерпілої ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві провадження за клопотанням потерпілої у кримінальному провадженні ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів при здійсненні досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42013110060000021 від 04.01.2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 176 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

Потерпіла ОСОБА_1 звернулася до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому просить надати їй, ОСОБА_1, тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ТОВ «МУЗИЧНИЙ КАНАЛ «О-ТВ» за адресою: м. Київ, вул. Академіка Богомольця, буд.4, поверх №9, а саме серверу (бази даних) ТОВ «МУЗИЧНИЙ КАНАЛ «О-ТВ», як то: персонального комп»ютеру, окремого жорсткого диску, системного блоку чи іншого матеріального носія, на якому зберігаються електронні документи (файли), який перебуває чи може перебувати у володіння ТОВ «МУЗИЧНИЙ КАНАЛ «О-ТВ»; електронного документу (файлу) - аудіовізуальний запис відео-кліпу «Тебя выбираю» (співак ОСОБА_2), що може зберігатися на зазначеному сервері (базі даних) та можливість скопіювати на матеріальний носій ОСОБА_1 (оптичний диск чи флеш-карту) зазначений електронний документ (файл).

В обґрунтування клопотання посилається на те, що 04.01.2013 року за № 42013110060000021 прокуратурою Печерського району м. Києва внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо незаконної трансляції ТОВ «Музичний канал О-ТВ» аудіовізуального твору - відео - кліпу «Тебя выбираю», без дозволу на це співавтора.

Вона, ОСОБА_1, є потерпілою від зазначеного кримінального правопорушення, оскільки протягом червня - липня 2011 року та в квітні 2013 року в ефірі телерадіокомпанії - ТОВ «Музичний канал «О-ТВ» був здійснений неоднаразовий показ відео- кліпу «Тебя выбираю» (співак ОСОБА_2), без її дозволу, як співвласника зазначеного кліпу. Вважає, що на телерадіокомпанії - ТОВ «Музичний канал «О-ТВ» потрапила піратська копія кліпу, оскільки еталонна копія в одному примірнику знаходилася лише у неї.

Окрім того ОСОБА_1 зазначає, що під час розгляду цивільної справи за її позовом посадові особи не надали запису вказаного кліпу, також не надали запис вказаного диску слідчому, а слідчий безпідставно відмовив у її клопотанні щодо проведення виїмки електронного файлу із записом зазначеного відео-кліпу.

ОСОБА_1 стверджує, що отримання копії кліпу буде доказом у формі електронного документу, який підтвердить факт наявності кліпу на телеканалі та дасть можливість встановити посадових осіб телерадіокомпанії, які відповідають за отримання документів (файлів з кліпами), за збереження їх на сервері і за показ їх в ефірі каналу.

Заслухавши пояснення ОСОБА_1 в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що в провадженні Печерського РУГУ МВС України в м. Києві знаходиться кримінальне провадження № 42013110060000021 від 04.01.2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 176 КК України.

У відповідності до положень ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому мають обґрунтувати можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні потерпілої ОСОБА_1, та обґрунтування клопотання, приходжу до висновку, що електронний документ (файл) - аудіовізуального запису відео-кліпу «Тебя выбираю» (співак ОСОБА_2), що зберігається на сервері (базі даних) ТОВ «Музичний канал «О-ТВ», може мати доказове значення у кримінальному провадженні.

Разом з тим, в клопотанні ОСОБА_1 містяться не конкретні вимоги, а тому клопотання в частині надання доступу як то: персонального комп»ютеру, окремого жорсткого диску, системного блоку чи іншого матеріального носія, на якому зберігаються електронні документи (файли), який перебуває чи може перебувати у володінні ТОВ «МУЗИЧНИЙ КАНАЛ «О-ТВ» задоволенню не підлягає, оскільки відсутні назва, опис, інші відомості, які дають можливість визначити вказані речі, до яких повинен бути наданий тимчасовий доступ.

З урахуванням викладеного вище клопотання підлягає задоволенню частково.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, ст.ст.160, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання потерпілої ОСОБА_1 задовольнити частково.

Надати ОСОБА_1 тимчасовий доступ до електронного документу (файлу) - аудіовізуальний запис відео-кліпу «Тебя выбираю» (співак ОСОБА_2), що зберігається на сервері (базі даних) Товариства з обмеженною відповідальність «МУЗИЧНИЙ КАНАЛ «О-ТВ» ( код ЄДРПОУ 31520094) за адресою: м. Київ, вул. Академіка Богомольця, буд.№4, поверх №9, тобто надати можливість ознайомитись з ними та зробити його копію.

В іншій частині клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення речей і документів, які містять вказану інформацію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Смик С.І.

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - знаходиться в матеріали судового провадження № 757/17099/13-к

Примірник 2 - наданий потерпілій ОСОБА_1

Слідчий суддя Смик С.І.

Дата ухвалення рішення09.08.2013
Оприлюднено15.12.2015
Номер документу54264527
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів при здійсненні досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42013110060000021 від 04.01.2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 176 КК України

Судовий реєстр по справі —757/17099/13-к

Ухвала від 09.08.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні