Ухвала
від 15.07.2013 по справі 757/14919/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/14919/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 липня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Смик С.І., при секретарі Табалі Я.В., за участю сторони кримінального провадження слідчого СВ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві Забродського Р.М., розглянувши в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого СВ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві Забродського Р.М. про тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И В :

11 липня 2013 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Смик С.І. надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого СВ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві Забродського Р.М., погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні - старшим прокурором прокуратури Печерського району м. Києва Черновським І.В., про надання доступу до документів реєстраційної справи ТОВ «Енергоконтракт» код за (ЄДРПОУ 24091705), що перебувають у володінні у державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району Головного управління юстиції у м. Києві, який розташовано за адресою м. Київ, бульвар Т.Шевченко 26/4.

Представник державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району Головного управління юстиції у м. Києві в судове засідання не з'явився, про розгляд справи повідомлявся належним чином.

На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без участі особи, у володінні якої знаходиться інформація.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження зазначає, що у провадженні Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42013110060000449 від 03 липня 2013 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190, КК України за заявою ОСОБА_3

Слідчий вказує, що ПрАТ «Торговий дім Морозівський» з серпня 1996 року являється засновником ТОВ «Енергоконтракт» з часткою у статутному капіталі останнього - 100%.

28 травня 2013 року ОСОБА_4, стало відомо, що ПрАТ «Торговий дім Морозівський» в особі директора ОСОБА_5 здійснив відчуження частки у статутному капіталі ТОВ «Енергоконтракт» (16%) на користь ОСОБА_6. В результаті чого, розмір частки у статутному капіталі ТОВ «Енергоконтракт», належний ПрАТ «Торговий дім Морозівський», зменшився зі 100% до 84 %.

Згідно Статуту ПрАТ «Торговий дім Морозівський» директор вправі самостійно укладати угоди з відчуження активів на суму, що не перевищує 50000грн., при здійсненні якого згідно ст. 7 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», проведення оцінки майна з метою визначення вартості внеску учасника є обов'язковим.

ОСОБА_3 в заяві робить припущення, що така оцінка вартості частки, належної ПрАТ «Торговий дім Морозівський» не проводилась., оскільки у разі здійснення такої оцінки було б встановлено, що їх вартість значно перевищує ту, що визначена у статутному капіталі ТОВ «Енергоконтракт», тому директор ПрАТ «Торговий дім Морозівський» перевищила надані їй повноваження.

В ході досудового слідства було встановлено, що державний реєстратор відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району ГУЮ у м. Києві є уповноваженою особою, яка є відповідальною за формування, ведення, облік та зберігання реєстраційних справ, документів податкової звітності юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ці документи, перебувають у її володінні та можуть бути використані як докази.

Оскільки вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та у подальшому розглядатиметься питання направлення їх для проведення криміналістичного дослідження, слідчий звернувся з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ та можливість виїмки документів реєстраційної справи ТОВ «Енергоконтракт» код за (ЄДРПОУ 24091705) у державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району ГУЮ у м. Києві.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п.п. 6,7 ч. 2 ст. 160 КПК України в клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий повинен зазначити причини неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів та обґрунтування необхідності вилучення речей і документів.

Враховуючи викладене, оскільки до клопотання не додано жодних даних, які підтверджують звернення слідчого до державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району ГУЮ у м. Києві за отриманням можливості ознайомитись та отримати необхідні йому документи, щодо відмови у їх наданні особою, у володінні якої вони знаходяться, а також враховуючи, що вказані документи не відносяться до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а також те, що в клопотанні відсутнє обґрунтування необхідності виїмки оригіналів документів, до яких просить надати доступ слідчий, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження слідчого СВ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві Забродського Р.М., слідчий суддя дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 160, 163, 164, 223, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання слідчого СВ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві Забродського Р.М. про тимчасовий доступ до документів - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя С.І. Смик

Дата ухвалення рішення15.07.2013
Оприлюднено15.12.2015
Номер документу54264591
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —757/14919/13-к

Ухвала від 15.07.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні