Ухвала
від 20.03.2015 по справі 758/3310/15-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/3310/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 березня 2015 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого слідчого відділу ЛУ в метрополітені ГУМВС України в м. Києві капітана міліції ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві

клопотання слідчого слідчого відділу ЛУ в метрополітені ГУМВС України в м. Києві капітана міліції ОСОБА_3 ,

про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий слідчого відділу ЛУ в метрополітені ГУМВС України в м. Києві капітан міліції ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивує тим, що в провадженні слідчого відділу ЛУ в метрополітені ГУМВС України в м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014100000001147 від 25.09.2014 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що службові особи КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " зловживаючи своїм службовим становищем, в супереч інтересам служби, діючи умисно, в інтересах суб`єктів господарської діяльності приватної форми власності спричинили збитки державі на суму, що перевищує понад 250 і більше разів неоподаткований мінімум доходів громадян.

Крім того встановлено, що під час виконання договорів укладених між КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ № НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_6 ), КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_8 ), КП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_9 ), службовими особами зазначених підприємств завищувалась вартість виконаних робіт.

Крім того встановлено, що вартість проведених робіт з реконструкції та будівництва об`єктів значно завищена, а отримані КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " державні кошти перераховувались на рахунки підприємств, у яких відсутні основні засоби та наймані працівники, відомості даних юридичних осіб не підтверджено, та ін., і, відповідно, не могли бути виконавцями робіт.

07.05.2014 ІНФОРМАЦІЯ_10 складено акт № 06-21/43 за результатами фінансово-господарської діяльності Комунальної корпорації « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з 01.04.2010 по 31.12.2013.

Проведеною ревізією встановлено, що між КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » укладено угоду № 0961/12 від 05.06.2012 про виконання робіт з капітального ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро на загальну суму 19 030 493 грн. Під час ревізії встановлено, що роботи з монтажу спеціальних пристроїв не виконувались, то відповідно і не виконувались роботи з їх розбирання. Таким чином в порушення п.3.3.9. ДБН Д.1.1-1-2000 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » включило до актів ф. КБ-2в та довідки ф. КБ-3 роботи з розбирання спеціальних пристроїв та оплати КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " у зв`язку із чим бюджету завдано збитки на суму 38 456, 7 грн.

Також згідно вказаного акту ревізії встановлено, що між КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » укладено договір № 1 від 28.02.2008 будівництво на вул. Здолбунівської на ділянці Харківського шосе до вул. Тепловозної та на ділянці від залізничних колій до Дніпровської набережної та реконструкцію вул. Здолбунівської на ділянці від вул. Тепловозної до Залізничних колій. Під час ревізії встановлено, що службовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » завищено вартість виконаних робіт на суму 19 469,94 грн. чим спричинено збитків бюджету на вказану суму.

Крім того ревізією встановлено, що між КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » укладено договір № 2 від 26.05.2011 щодо реконструкції вул. Горького в Голосіївському районі м. Києва, встановлено вартістю робіт за цим договором у сумі 97 019 597 грн. Під час виконання вказаного договору, службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » завищено вартість виконаних робіт на суму 2 675 419,85 грн., чим спричинено збитків бюджету на вказану суму.

Встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_6 ) для здійснення фінансово-господарської діяльності використовує рахунок № НОМЕР_10 , який перебуває у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (МФО НОМЕР_11 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просить його задовольнити оскільки є достатньо підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

Керуючись ч.2 ст.163 КПК України,суддя вважає за можливе клопотання розглянути без виклику осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши документи додані до клопотання, суд приходить до висновку про достатність підстав для його задоволення.

Такого висновку суддя дійшов зі слідуючих підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 62 даного закону, інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

Враховуючи те, що в судовому засіданні доведені підстави вважати, що у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (МФО НОМЕР_11 ), знаходяться документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_6 ) по рахунку № НОМЕР_10 , які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що існує реальна загроза зміни або знищення, суд приходить до висновку про обґрунтованість та законність клопотання, у зв`язку з чим клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного,

ст.ст.60,62 Закону України «Про банки та банківську діяльність»,

керуючись ст.ст. 159-166,309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчого відділу ЛУ в метрополітені ГУМВС України в м. Києві капітана міліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів ЗАДОВОЛЬНИТИ.

Надати слідчому слідчого відділу ЛУ в метрополітені ГУ МВС України в м. Києві капітану міліції ОСОБА_3 , або оперативним співробітникам за дорученням прокурора або слідчого, тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю копіювання, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_6 ) по рахунку № НОМЕР_10 , які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (МФО НОМЕР_11 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2012 року по 01.01.2014, а саме: юридичної справи, в тому числі уставних та реєстраційних документів, заяв на відкриття /закриття/ рахунків, карток з зразками підписів та відбитками печаток, договорів на розрахунково-касове обслуговування, договорів на обслуговування в системі «Клієнт-Банк», актів прийому-передачі програмного продукту та пластикових карток, копій документів засновників, службових осіб та уповноважених осіб підприємства, довіреностей на право управління рахунком /рахунками/ та розпорядження грошовими коштами, які знаходиться на ньому /на них/ /при відсутності оригіналів, завірених належним чином копій документів/; платіжних документів та документів що відображають рух грошових коштів (роздруківку руху коштів) по вищевказаному рахунку /рахункам/, з наступними відомостями: дати надходження /перерахування/, МФО, номера рахунку, номера платіжного документу, назву підприємства /контрагента/, код ЄДРПОУ, суми, призначення платежу; документів, які стали підставами для видачі готівкових грошових коштів з вищевказаного рахунку /рахунків/ чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів та ін. /при відсутності оригіналів, завірених належним чином копій документів.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Виготовлено два примірники ухвали, один з них зберігається в матеріалах справи.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.03.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54278787
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/3310/15-к

Ухвала від 20.03.2015

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Роман О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні