Ухвала
від 26.02.2014 по справі 757/3938/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/3938/14-к

У Х В А Л А

Іменем України

26 лютого 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області старшого лейтенанта юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №22014101110000010, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області старший лейтенант юстиції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з вказаним клопотанням у кримінальному провадженні №22014101110000010 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме квартири за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві власності належить ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, зокрема: документів, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та осіб, причетних до його вчинення, у тому числі дозвільних документів на здійснення ПП «Бєкєт» імпорту до України продукції тваринного походження (замороженої свинини), заяв на обстеження приміщення складів-морозильників, які використовуватимуться ПП «Бєкєт», ТОВ «Колорсейл» та ТОВ «Албат Інвест» для зберігання імпортованої продукції, актів обстеження вказаних складів-морозильників, дозволів на здійснення даними суб`єктами господарювання діяльності, пов`язаної із зберіганням, транспортуванням та реалізацією на території України продукції тваринного походження, документів, які для отримання необхідних висновків та дозволів подавались ОСОБА_7 , як директором ПП «Бєкєт» та представником ТОВ «Колорсейл» і ТОВ «Албат Інвест», до Головного управління ветеринарної медицини в м. Києві Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, електронних носіїв інформації, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, грошових коштів, на яких містяться сліди про вчинення вищевказаного кримінального правопорушення ОСОБА_8 , та отриманих останнім у результаті вчинення протиправної діяльності, а також інших речей та документів на яких містяться дані щодо вчинення вказаного кримінального правопорушення.

З наданих в обґрунтування матеріалів вбачається, що слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 22.01.2014 р. до ЄРДР під №22014101110000010, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України.

В ході якого встановлено, що 29 січня 2014 року приблизно о 12 год. 30 хв. ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , займаючи посаду головного спеціаліста державного інспектора ветеринарної медицини відділу державної інспекції Головного управління ветеринарної медицини в м. Києві, маючи в межах VІ категорії посад 11 ранг державного службовця, займаючи відповідно до примітки ст. 368 КК України відповідальне становище, наділений в силу своїх функціональних обов`язків організаційно-розпорядчими функціями, тобто будучи службовою особою, діючи з корисливих мотивів, знаходячись у власному службовому кабінеті № 401, розташованому в приміщенні адміністративної будівлі Головного управління ветеринарної медицини в м. Києві, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Волинська, 12, одержав від ОСОБА_7 , як директора ПП «Бєкєт» (код ЄДРПОУ 30518058, м. Київ, вул. Волгоградська, 4-а), а також представника за довіреністю ТОВ «Колорсейл» (код ЄДРПОУ 37116620, м. Київ, вул. Привокзальна, 14-а) та ТОВ «Албат Інвест» (код ЄДРПОУ 37201113, м. Київ, вул. Пирогова, 2/37), який діяв у власних інтересах та інтересах третіх осіб директорів ТОВ «Колорсейл» і ТОВ «Албат Інвест», неправомірну вигоду.

Також встановлено, що до вказаного злочину може бути причетна заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в м. Києві Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України ОСОБА_5 та отриманні дані про те, що документи та інші речі, які мають значення для досудового розслідування можуть знаходитись у зазначеній квартирі, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_6 , за місцем її фактичного проживання.

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню з метою відшукання і вилучення предметів кримінального правопорушення, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, оскільки в наданих суду матеріалах містяться дані про те, що відшукуванні речі (майно) та документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, відомості, які містяться у цих речах, можуть бути доказами під час судового розгляду і ці речі можуть знаходитись у зазначеній в клопотанні квартирі, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_6 , за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 .

Разом з тим, клопотання в частині відшукання та вилучення грошових коштів, на яких містяться сліди про вчинення вищевказаного кримінального правопорушення ОСОБА_8 , та отриманих останнім у результаті вчинення протиправної діяльності, а також інших речей та документів на яких містяться дані щодо вчинення вказаного кримінального правопорушення - задоволенню не підлягає, у зв`язку з безпідставністю та необґрунтованістю.

Відтак, клопотання підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234, 235, ст.ст.309, 372, ст.392, ст.532 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області старшого лейтенанта юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №22014101110000010, задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому слідчої групи ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №22014101110000010, на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме квартири за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві власності належить ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, зокрема: документів, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та осіб, причетних до його вчинення, у тому числі дозвільних документів на здійснення ПП «Бєкєт» імпорту до України продукції тваринного походження (замороженої свинини), заяв на обстеження приміщення складів-морозильників, які використовуватимуться ПП «Бєкєт», ТОВ «Колорсейл» та ТОВ «Албат Інвест» для зберігання імпортованої продукції, актів обстеження вказаних складів-морозильників, дозволів на здійснення даними суб`єктами господарювання діяльності, пов`язаної із зберіганням, транспортуванням та реалізацією на території України продукції тваринного походження, документів, які для отримання необхідних висновків та дозволів подавались ОСОБА_7 , як директором ПП «Бєкєт» та представником ТОВ «Колорсейл» і ТОВ «Албат Інвест», до Головного управління ветеринарної медицини в м. Києві Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, електронних носіїв інформації, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, що розслідується у кримінальному провадженні № 22014101110000010.

В решті вимог клопотання - в задоволенні відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її оголошення і діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала складена та підписана слідчим суддею в двох примірниках, один з яких залишається в матеріалах провадження, а другий скріплюється печаткою суду та видається зазначеній в ухвалі особі.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54299097
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/3938/14-к

Ухвала від 26.02.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Пилаєва М. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні