Ухвала
від 29.01.2013 по справі 757/2298/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/2298/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м.Києва Остапчук Т.В. при секретарі Фокіна А.С.

за участю сторони кримінального провадження ст.слідчого Дроздова А.Ф.

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження ст.слідчого СВ Печерського РУГУ МВС України Дроздова А.Ф. про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

В С Т А Н О В И В :

29січня 2013 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Остапчук Т.В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження ст.слідчого СВ Печерського РУГУ МВС України Дроздова А.Ф. погоджене прокурором , про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які становлять конфіденційну інформацію, що знаходяться у володінні посадових осіб ТОВ "ОратівЛатІнвест" з можливістю їх подальшого вилучення.

В судовому засіданні слідчий посилався на достатність підстав вважати, що існує реальна загроза знищення вказаних документів.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення таких документів.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження - посилається на те що СВ Печерського РУ ГУ МВС України в м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12012110060000231 за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Під час розслідування було встановлено, що засновані ТОВ „Чарівний Світанок (АГРО)" агрофірми: ТОВ „ОратівЛатІнвест", ТОВ „НемирівЛатІнвест", ТОВ „Чарівна Нива", ПП „Карла Маркса-2", ПАОП „Зоря", ТОВ „Чарівний Лан" з метою забезпечення проведення весняної посівної компанії в січні-лютому 2012 року підписали договори постачання мінеральних добрив із ТОВ „ТД „Тормаш" код за ЄДРПОУ 37396647 (м. Київ). На виконання умов договорів товариству з обмеженою відповідальністю „ТД „Тормаш" вказаними суб'єктами господарської діяльності було перераховано грошові кошти в сумі 15 649 530,00 грн., проте станом на 04.09.2012 ТОВ „ТД „Тормаш" не відвантажило покупцям мінеральні добрива на загальну суму 9 544 060, 00 грн.

Як вбачається зі змісту п. 4 та п. 6 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить конфіденційна інформація, особисте листування особи та інші записи особистого характеру.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження слідчого Дроздова А.Ф., дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів, які становлять конфіденційну інформаціющо знаходяться у володінні посадових осіб ТОВ "ОратівЛатІнвест", з можливістю його подальшого вилучення.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст.160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати ст.слідчому СВ Печерського РУГУ МВС України Дроздову А.Ф. тимчасовий доступ до документів, які стосуються фінансово-господарських відносин ТОВ „ОратівЛатІнвест" код ЄДРПОУ 35110779 із ТОВ „ТД „ТОРМАШ" код за ЄДРПОУ 37396647, що знаходяться у ТОВ „ОратівЛатІнвест" код ЄДРПОУ 35110779 (Вінницька обл. Оратівський р-н смт Оратів вул.Леніна 90) з подальшим вилученням договорів (в тому числі договору № 47/10/11-МД про постачання товару від 13.02.2012), специфікацій, платіжних доручень, товарно-транспортних накладних, податкових накладних, актів виконаних робіт, сертифікатів, довіреностей .

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам ТОВ "ОратівЛатІнвест" надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість вилучити зазначені в ухвалі речі і документи.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Остапчук Т.В.

Дата ухвалення рішення29.01.2013
Оприлюднено16.12.2015
Номер документу54314829
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/2298/13-к

Ухвала від 29.01.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні