Ухвала
від 17.06.2013 по справі 757/12600/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/12600/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 червня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м.Києва Остапчук Т.В. при секретарі Фокіна А.С.

за участю сторони кримінального провадження слідчого Онофрійчука А.П.

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Онофрійчука А.П. про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

В С Т А Н О В И В :

13 червня 2013 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Остапчук Т.В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Онофрійчук А.П., погоджене з прокурором про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які становлять банківську таємницю, що знаходяться у ПАТ "Кредитпромбанк" з можливістю їх подальшого вилучення.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Представник ПАТ "Кредитпромбанк" в судове засідання не з'явився, про розгляд справи повідомлений належним чином.

На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходяться витребувані документи (інформація).

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Обґрунтовуючи внесене клопотання прокурор посилався на те, що Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування у кримінальних провадженнях №12013000000000314 та №12013000000000317 за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст. 205 КК України, які 13.05.2013 об'єднані за №12013000000000314.

Судовим слідством встановлено, що способом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України є використання злочинної схеми до якої входять ряд юридичних осіб з ознаками фіктивності, зокрема ТОВ "Комспек-ЛТД", ТОВ "Моргот", ТОВ "Грант Тайм", ТОВ "Ельгазентегра", ТОВ "Летавіца", ТОВ "СЛ-12", ТОВ "Фірма Рісмус", ТОВ "Статус-Софт консалтінг", ТОВ "Істіон Менеджмент", ТОВ "Бюро Картаул", ПП "Аналіт Інвест", ТОВ "ТГ "Восток Плюс", які створені невстановленими особами з метою прикриття незаконної діяльності з надання послуг по протиправному зменшенню податкових зобов'язань низки суб'єктів господарювання перед державою та переведення безготівкових коштів у готівку, внаслідок несплати обов'язкових платежів до Державного бюджету України. що вказує на наявність у їх діях ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 205 КК України.

Так, у період з 2010 по 2012 роки, службовими особами ТОВ "Шляхове будівництво "Альтком", ПАТ "Південьзахідшляхбуд" (СП "Югзападдорстрой"), ВАТ "Будівельне управління №813" та представництва "ОНУР ТААХХУТ ТАШИМАДЖИЛИК ВЕ ТІДЖАРЕТ ЛІМІТЕД ШИРКЕТІ" на підставі укладених контрактів із державним агентством автомобільних доріг України "Укравтодор", у рамках проекту "Покращення автомобільних доріг і безпеки руху" на виконання капітального ремонту автомобільної дороги М03 Київ-Харків-Довжанський, були отримані державні кошти, з яких приблизно 120 млн. грн. в подальшому, за ніби то виконані роботи перераховано на рахунки юридичних осіб з ознаками фіктивності, зокрема ТОВ "Комспек-ЛТД", ТОВ "Моргот", ТОВ "Грант Тайм", ТОВ "Ельгазентегра", ТОВ "Летавіца", ТОВ "СЛ-12", ТОВ "Фірма Рісмус", ТОВ "Статус-Софт консалтінг", ТОВ "Істіон Менеджмент", ТОВ "Бюро Картаул", ПП "Аналіт Інвест", ТОВ "ТГ "Восток Плюс", які фактично ніякі роботи не виконували і не могли їх виконати, оскільки у них відсутні трудові ресурси, офісні та складські приміщення, виробниче, транспортне та торгівельне обладнання, матеріали та дозвільні документи для здійснення господарської діяльності, передбаченої установчими документами, а створені невстановленими особами з метою прикриття незаконної діяльності, з надання послуг по протиправному зменшенню податкових зобов'язань низки суб'єктів господарювання перед державою та переведення безготівкових коштів у готівку, внаслідок несплати обов'язкових платежів до Державного бюджету України.

Крім того під час досудового розслідування встановлено, що кошти отримані ТОВ "Комспек-ЛТД" перераховувалися на рахунки реально діючих підприємств за нібито отриману щебеневу продукцію та надані послуги, зокрема ВАТ "Коростенський Щебзавод", ПрАТ "Трудовий колектив "Коростенський щебзавод", ТОВ "РКДЗ", Рокитнянське колективне АТП 1066, ТОВ "Євротранс Україна" та ТОВ "НВО "Промвпровадження", які є підконтрольними ОСОБА_4

Також встановлено, що ТОВ «НВО «Промвпровадження» (код ЄДРПОУ 24732179) має рахунок № НОМЕР_1, відкритий в ПАТ «Кредитпромбанк» (МФО 300863).

Відповідно до ч. 3 ст. 132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий прокурор, не доведе, що: існує обгрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Щодо вилучення оригіналів документів, то в цій частині необхідно відмовити, оскільки відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України стороною кримінального провадження не доведено наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження дійшов висновку про необхідність частково задовольнити клопотання про надання тимчасового доступу до документів, які становлять банківську інформацію та знаходяться у ПАТ "Кредитпромбанк", оскільки такі дані необхідні для проведення експертизи та мають істотне значення для встановлення обставин кримінального провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст. 108, ст.ст.160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження прокурора таршого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Онофрійчука А.П. про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення задовольнити.

Надати слідчим слідчої групи Онофрійчуку Анатолію Павловичу, Лиську Миколі Васильовичу, Видринській Олені Анатоліївні, Гончару Миколі Костянтиновичу, Москаленку Сергію Анатолійовичу, Терещенку Сергію Миколайовичу, Педешку Олександру Миколайовичу, Безимянному Сергію Володимировичу, Задорожному Сергію Юрійовичу, Загуменному Євгену Сергійовичу, Герману Ігорю Валерійовичу, Бодрову Єгору Євгенійовичу, Кривоспицькому Олександру Миколайовичу, Русаєву Андрію Володимировичу, Белінському Володимиру Миколайовичу тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю у ПАТ "Кредитпромбанк" (МФО 300863), що розташований за адресою: м. Київ, бульв. Дружби народів) щодо клієнта банку ТОВ «НВО «Промвпровадження» , а саме:

- всіх банківських карток зі зразками підписів службових осіб та відбитків печатки ТОВ «НВО «Промвпровадження» (код ЄДРПОУ 24732179), копій паспортів, доручень, заяв, договорів, інших документів, які надавались банку та були складені і підписані сторонами при відкритті, обслуговуванні (подальшій зміні поточних даних) рахунку № НОМЕР_1, що відкритий у ПАТ «Кредитпромбанк» (МФО 300863);

- анкет клієнта банку ТОВ «НВО «Промвпровадження» (код ЄДРПОУ 24732179) по рахунку № НОМЕР_1, що відкритий у ПАТ «Кредитпромбанк» (МФО 300863) за період з 01.01.2010 по 17.06.2013р.;

- довіреностей на право користування (розпорядження) рахунком ТОВ «НВО «Промвпровадження» (код ЄДРПОУ 24732179) № НОМЕР_1, що відкритий у ПАТ «Кредитпромбанк» (МФО 300863) за період з 01.01.2010 по 17.06.2013р.;

- платіжних доручень та меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по рахунку ТОВ «НВО «Промвпровадження» (код ЄДРПОУ 24732179) № НОМЕР_1, що відкритий у ПАТ «Кредитпромбанк» (МФО 300863) за період з 01.01.2010 по 17.06.2013р.;

- банківських виписок (роздруківок руху коштів) по рахунку ТОВ «НВО «Промвпровадження» (код ЄДРПОУ 24732179) № НОМЕР_1, що відкритий у ПАТ «Кредитпромбанк» (МФО 300863) в друкованому та електронному вигляді в форматі Excel, із зазначенням призначення платежу; повних даних платника та отримувача з зазначенням коду, номеру рахунку та МФО банківської установи; конкретного часу та дати платежу; номеру платіжного документу) за період з 01.01.2010 по 17.06.2013р.;

- юридичної справи ТОВ «НВО «Промвпровадження» (код ЄДРПОУ 24732179);

- заяв на зняття грошових коштів (переведення на корпоративний рахунок), видаткових касових ордерів на отримання готівки, грошових чеків з контрольною маркою на отримання готівки, доручень, інших документів, з рахунку ТОВ «НВО «Промвпровадження» (код ЄДРПОУ 24732179) № НОМЕР_1, що відкритий у ПАТ «Кредитпромбанк» (МФО 300863) за період з 01.01.2010 по 17.06.2013р.

В частині виїмки оригіналів документів відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам ПАТ "Кредитпромбанк" надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість зробити копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення

зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Остапчук Т.В

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 - справа № 757/ 12600/13-к

Прим.2 - слідчому в ОВС ГСУ МВС України Онофрійчуку А.П..

Копія: ПАТ "Кредитпромбанк"

Виконавець: Остапчук Т.В.

17.06.2013

Дата ухвалення рішення17.06.2013
Оприлюднено16.12.2015
Номер документу54315156
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/12600/13-к

Ухвала від 17.06.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні