Ухвала
від 27.09.2013 по справі 757/20555/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/20555/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 вересня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Новак Р.В., при секретарі Микитин О.В., за участю сторони кримінального провадження - старшого слідчого СВ Придніпровського РВ УМВС України в Черкаській області Мікіша А.С., розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Чорного І.О. про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Новака Р.В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження - старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Чорного І.О., погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України Матюшенком К.В., про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів ТДВ «ПЕМЗ ім. К. Маркса» (код за ЄДРПОУ 05758925), юридична адреса: Луганська обл., м. Первомайськ, провулок Заводський, 1, а саме: оригіналів усіх фінансово-господарських та бухгалтерських документів на паперових носіях по взаємовідносинам із ТОВ «ІТЦ «Оріон-Д» (код за ЄДРПОУ 23638107) за період часу з 18.08.2010 по 16.09.2013 рр., а саме: договорів, угод, контрактів, видаткових та прибуткових накладних, товаро-транспортних накладних, податкових накладних, специфікацій, рахунків-фактур, актів виконаних робіт, актів приймання-здачі, документів, що підтверджують оплату, векселі, а також копії установчих, реєстраційних та дозвільних документів, з можливістю проведення їх вилучення.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження - старшийо слідчий в ОВС ГСУ МВС України Чорний І.О. вказав, що головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12013000000000434 від 02.07.2013, за фактом розтрати службовими особами ДП «Укравтогаз» НАК «Нафтогаз України» (код за ЄДРПОУ 36265925) та ТОВ «ІТЦ «Оріон-Д» (код за ЄДРПОУ 23638107) коштів державного підприємства, вчиненого в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначив, що по даному кримінальному провадженні провадяться слідчі дії, в зв'язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів ТДВ «ПЕМЗ ім. К. Маркса» (код за ЄДРПОУ 05758925), юридична адреса: Луганська обл., м. Первомайськ, провулок Заводський, 1, а саме: оригіналів усіх фінансово-господарських та бухгалтерських документів на паперових носіях по взаємовідносинам із ТОВ «ІТЦ «Оріон-Д» (код за ЄДРПОУ 23638107) за період часу з 18.08.2010 по 16.09.2013 рр., а саме: договорів, угод, контрактів, видаткових та прибуткових накладних, товаро-транспортних накладних, податкових накладних, специфікацій, рахунків-фактур, актів виконаних робіт, актів приймання-здачі, документів, що підтверджують оплату, векселі, а також копії установчих, реєстраційних та дозвільних документів, з можливістю проведення вилучення оригіналів.

В судовому засіданні старштий слідчий СВ Придніпровського РВ УМВС України в Черкаській області Мікіш А.С. підтримав зазначене клопотання з підстав, в ньому зазначених.

Слідчий суддя розглянув дане клопотання у відсутність особи, у володінні якої знаходяться речі і документ, оскільки ТДВ «ПЕМЗ ім. К. Маркса» подано клопотання про розгляд провадження у відсутність їхнього представника.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для надання доступу до документів, з можливістю проведення вилучення їх копій, оскільки слідчим не обґрунтовано належним чином та не доведено необхідність вилучення саме оригіналів документів ТДВ «ПЕМЗ ім. К. Маркса» (код за ЄДРПОУ 05758925), юридична адреса: Луганська обл., м. Первомайськ, провулок Заводський, 1, а саме: усіх фінансово-господарських та бухгалтерських документів на паперових носіях по взаємовідносинам із ТОВ «ІТЦ «Оріон-Д» (код за ЄДРПОУ 23638107) за період часу з 18.08.2010 по 16.09.2013 рр., а саме: договорів, угод, контрактів, видаткових та прибуткових накладних, товаро-транспортних накладних, податкових накладних, специфікацій, рахунків-фактур, актів виконаних робіт, актів приймання-здачі, документів, що підтверджують оплату, векселі, а також копії установчих, реєстраційних та дозвільних документів, оскільки вказана інформація та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст. 160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження - старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Чорного І.О., погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України Матюшенком К.В., про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення дії - задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України Чорному І.О. тимчасовий доступ до документів ТДВ «ПЕМЗ ім. К. Маркса» (код за ЄДРПОУ 05758925), юридична адреса: Луганська обл., м. Первомайськ, провулок Заводський, 1, тобто можливість ознайомитись із ними та вилучити їх (здійснити їх виїмку) у посадових осіб зазначеного товариства копій усіх фінансово-господарських та бухгалтерських документів на паперових носіях по взаємовідносинам із ТОВ «ІТЦ «Оріон-Д» (код за ЄДРПОУ 23638107) за період часу з 18.08.2010 по 16.09.2013 рр., а саме: договорів, угод, контрактів, видаткових та прибуткових накладних, товаро-транспортних накладних, податкових накладних, специфікацій, рахунків-фактур, актів виконаних робіт, актів приймання-здачі, документів, що підтверджують оплату, векселі, а також копії установчих, реєстраційних та дозвільних документів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам ТДВ «ПЕМЗ Ім. К. Маркса» (код за ЄДРПОУ 05758925) надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, особам, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні та/або оперативним підрозділам органів внутрішніх справ, які здійснюють слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого, прокурора та надати їм можливість вилучити зазначені в ухвалі копії документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Р.В. Новак

Підготовлено в 2-х примірниках.

Прим. 1 - справа №757/20555/13-к.

Прим. 2 - слідчий Мікіш А.С.

Копія - ТДВ «ПЕМЗ ім. К. Маркса» (код за ЄДРПОУ 05758925).

Виконавець: Новак Р.В.

27.09.2013

Дата ухвалення рішення27.09.2013
Оприлюднено16.12.2015
Номер документу54315734
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/20555/13-к

Ухвала від 27.09.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні