Ухвала
від 25.11.2014 по справі 757/34227/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/34227/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 листопада 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого ОСОБА_3 , представника особи у володінні якої перебувають документи адвоката ОСОБА_4 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення,

В С Т А Н О В И В :

25.11.2014 до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , за погодженням старшим прокурором у кримінальному провадженні - старшим прокурором першого відділу процесуального керівництва кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме документів на яких зафіксовано відеоматеріали, аудіоматеріали, фотоматеріали, здійснені за період 21 січня 2014 року по 22 лютого 2014 року щодо подій, які відбувалися у центральній частині міста Києві під час масових акцій цивільних учасників протесту.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження старший слідчий в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 вказав, що у провадженні Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України перебуває кримінальне провадження №12014100060000228 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених п.1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 121 та ін. КК України, що внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.01.2014.

Слідчий зазначив, що по даному кримінальному провадженні провадяться слідчі дії, в зв`язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме документів на яких зафіксовано відеоматеріали, аудіоматеріали, фотоматеріали, здійснені за період 21 січня 2014 року по 22 лютого 2014 року щодо подій, які відбувалися у центральній частині міста Києві під час масових акцій цивільних учасників протесту.

В судовому засіданні прокурор підтримав зазначене клопотання з підстав, в ньому зазначених.

В судовому засіданні представник особи у володінні якої перебувають документи, при вирішенні клопотання, не заперечував проти задоволення клопотання.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для надання до речей і документів, які перебувають у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме документів на яких зафіксовано відеоматеріали, аудіоматеріали, фотоматеріали, здійснені за період 21 січня 2014 року по 22 лютого 2014 року щодо подій, які відбувалися у центральній частині міста Києві під час масових акцій цивільних учасників протесту, оскільки вказана інформація та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст. 160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , за погодженням старшим прокурором у кримінальному провадженні - старшим прокурором першого відділу процесуального керівництва кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю проведення вилучення їх копій задовольнити.

Надати слідчим слідчої групи Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 тимчасовий доступ, з можливістю вилучення їх копій, до речей та документів, які перебувають у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме документів на яких зафіксовано відеоматеріали, аудіоматеріали, фотоматеріали, здійснені за період 21 січня 2014 року по 22 лютого 2014 року щодо подій, які відбувалися у центральній частині міста Києві під час масових акцій цивільних учасників протесту

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, особам, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні та/або оперативним підрозділам органів внутрішніх справ, які здійснюють слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого, прокурора та надати їм можливість вилучити зазначені в ухвалі документи.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2-х примірниках.

Прим. 1 справа № 757/34227/14-К

Прим. 2 старший слідчий ОСОБА_3

Копія ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

Виконавець: ОСОБА_1

25.11.2014

Дата ухвалення рішення25.11.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54316666
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/34227/14-к

Ухвала від 25.11.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні