Ухвала
від 21.11.2013 по справі 757/25837/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25837/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 листопада 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м.Києва Остапчук Т.В. при секретарі Кондратенко Т.М.

за участю сторони кримінального провадження слідчого Блинова О.С.

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Блинова О.С. про тимчасовий доступ до речей і документів

В С Т А Н О В И В :

21 листопада 2013 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Остапчук Т.В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Блинова О.С., погоджене з прокурором, про надання тимчасового доступу до документів, які знаходяться у ТОВ "Інвестиційна Група "ЦК-Глобал".

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходяться витребувані документи.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий посилався на те, що СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві проводиться досудове розслідування №32013110060000276 , внесене 18.07.2013р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за фактом умисного ухилення від сплати податків в значних розмірах службовими особами ТОВ «Іноваційні Банківські Системи» (код ЄДРПОУ 36184511), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в жовтні 2011 року службові особи ТОВ «Іноваційні Банківські Системи» (код ЄДРПОУ 36184511) в ході здійснення фінансово-господарських взаємовідносин з купівлі-продажу банківського обладнання (сортувальників банкнот) у ТОВ «Толден» (код ЄДРПОУ 32683911), не нарахували та не сплатили до бюджету податок на додану вартість на загальну суму 1 060 778,0 грн.

Відповідно до ч. 3 ст. 132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий прокурор, не доведе, що: існує обгрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження дійшов висновку про відсутність підстав для надання тимчасового доступу до документів та речей, оскільки в поданому клопотанні слідчий зазначає, що ТОВ "Толден" має ознаки фіктивності, підтвердженням даної обставини можуть слугувати документи, що відображають взаємовідносини з ТОВ "Інвестиційна Група "ЦК-Глобал", з яким ТОВ "Толден" мало фінансово-господарські відносини, разом з тим слідчий не надав доказів на підтвердження наявності фінансово-господарських відносин між товариствами.

Крім того, дані про ТОВ "Інвестиційга Група "ЦК-Глобал" не внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Крім того, слідчим не доведено достатніх підстав вважати, що витребувані документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин у задоволенні клопотання слід відмовити.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст.132,160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Відмовити в задоволенні клопотання сторони кримінального провадження слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Блинова О.С. про тимчасовий доступ до речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Остапчук Т.В.

Дата ухвалення рішення21.11.2013
Оприлюднено16.12.2015
Номер документу54327316
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/25837/13-к

Ухвала від 21.11.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні