Ухвала
від 18.12.2013 по справі 757/27434/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/27434/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 грудня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м.Києва Остапчук Т.В. при секретарі Кондратенко Т.М.

за участю сторони кримінального провадження слідчого Бургала О.М.

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи ГСУ МВС України Бургала О.М. про тимчасовий доступ до речей і документів

В С Т А Н О В И В :

16 грудня 2013 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Остапчук Т.В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи ГСУ МВС України Бургала О.М., погоджене з прокурором, про надання тимчасового доступу до документів, які знаходяться в Бердичівській ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області. В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав. Представник Бердичівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області в судове засідання не з'явився, про розгляд клопотання повідомлений.

На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходяться витребувані документи.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий посилалася на те, що Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013110060004671, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. В період з 2006 по 2007 роки невстановлені особи з метою незаконного заволодіння коштами ВАТ "Кредитпромбанк" уклали між ВАТ "Кредитпромбанк" з одного боку та ВАТ "Мелітопольський пивоварний завод", ВАТ "Агромаш", ТОВ "Акваріус систем менеджмент", ЗАТ "Лисичанський пивоварний завод", ТОВ "Арткера", ТОВ "Інтерторг" та фірмою "ПЄТ Інтернешнл" (ДЧ ПП "Крістал-Дістріб'ютерс") з іншого боку вісім кредитних договорів і, не маючи наміру виконувати умови вказаних кредитних договорів, шляхом обману заволоділи грошовими коштами ВАТ "Кредитпромбанк" на загальну суму 538 000 000 гривень, матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Відповідно до ч. 3 ст. 132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий прокурор, не доведе, що: існує обгрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження дійшов висновку про необхідність часткового задоволення клопотання про надання тимчасового доступу до документів, які становлять охоронювану законом таємницю та знаходяться у Бердичівській ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області, оскільки такі дані необхідні для встановлення обставин кримінального провадження.

В частині вилучення оригіналів документів, слідчий суддя відмовляє, оскільки відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України стороною кримінального провадження не доведено наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів, слідчий зазначив, що витребувані дані необхідні для проведення експертизи, але не надав копії постанови про призначення експертизи.

На підставі викладеного та керуючись ст. 108, ст.ст.160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи ГСУ МВС України Бургала О.М. про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити частково.

Надати слідчому слідчої групи ГСУ МВС України Бургалі Олександру Мирославовичу тимчасовий доступ до документів, які становлять охоронювану законом таємницю та знаходяться у Бердичівській ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області (Житомирська область, м. Бердичів, вул. Богдана Хмельницького, 24-а), а саме: до установчих та реєстраційних документів ВАТ «Агромаш» (код ЄДРПОУ 13554349); документів, що підтверджують відкриття рахунків в установах банків ВАТ «Агромаш» (код ЄДРПОУ 13554349); податкової звітності ВАТ «Агромаш» (код ЄДРПОУ 13554349) з початку 2006 року до теперішнього часу; актів документальних перевірок, камеральних перевірок ВАТ «Агромаш» (код ЄДРПОУ 13554349) та документів до них з початку 2006 року до теперішнього часу, рішень щодо нарахування платежів; рішень судів щодо скасування установчих, реєстраційних та інших документів ВАТ «Агромаш» (код ЄДРПОУ 13554349) або ліквідацію даного підприємства.

В частині виїмки оригіналів документів відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю п'ятнадцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам Бердичівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість зробити копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Остапчук Т.В

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 - знаходиться в кримінальному провадженні № 757/ 27434/13-к

Прим.2 - наданий слідчому ГСУ МВС України Бургалі О.М.

Копія: Бердичівська ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області

Виконавець: Остапчук Т.В.

19.12.2013

Дата ухвалення рішення18.12.2013
Оприлюднено16.12.2015
Номер документу54327324
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/27434/13-к

Ухвала від 18.12.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні