Ухвала
від 18.02.2014 по справі 757/3406/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/3406/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 лютого 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м.Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2

за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів

В С Т А Н О В И В :

14.02.2014 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_5 , погоджене з старшим прокурором, про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які становлять банківську таємницю та знаходяться у ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " з можливістю подальшого вилучення.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Представник ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " в судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлявся належним чином.

На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходяться витребувані документи (інформація).

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий посилалася на те, Головним слідчим управлінням МВС України провадиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2012 року невстановлені особи, перебуваючи у м. Київ, з метою прикриття незаконної діяльності по ухиленню від сплати податків різних суб`єктів господарської діяльності, створили товариство з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), засновником та директором якого, згідно установчих документів виступила ОСОБА_6 , котра фактично господарської діяльності не здійснювала.

Крім того, невстановлені особи з метою мінімізації податкових зобов`язань та ухилення від слати податків для різних суб`єктів господарської діяльності використовують підприємства з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_5 (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_6 (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_7 (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_8 (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_9 (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ).

Відповідно до ч. 3 ст. 132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий прокурор, не доведе, що: існує обгрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання про надання тимчасового доступу до документів, які становлять банківську інформацію та знаходяться у ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " , оскільки такі дані необхідні для встановлення обставин кримінального провадження.

В частині вилучення оригіналів документів, слідчий суддя відмовляє, оскільки відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України стороною кримінального провадження не доведено наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів, слідчий зазначив, що витребувані дані необхідні для проведення експертизи, але не надала копії постанови про її призначення.

На підставі викладеного та керуючись ст. 108, ст.ст.160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_5 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити частково.

Надати слідчому ГСУ МВС України ОСОБА_5 тимчасовий доступ до всіх документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ); , які знаходяться у ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " МФО ( НОМЕР_9 ) за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: всіх банківських карток із зразками підписів, заяв, копій паспортів, доручень, договорів, повідомлень інших документів, щодо відкриття та обслуговування рахунку № НОМЕР_10 (українська гривня); платіжних доручень та меморіальних ордерів, заяв на знаття грошових коштів (переведення на корпоративний рахунок), видаткових касових ордерів на отримання готівки, грошових чеків з контрольною маркою на отримання готівки, доручень, інших документів, щодо отримання грошових коштів з вказаного рахунку, за період з моменту відкриття по 18.02.2014р.;

- документів про встановлення та обслуговування системи «Банк-Клієнт», протоколи обміну інформацією, копії документів про передачу магнітних носіїв з файлами, копії журналів, тощо з дня відкриття рахунку по день 18.02.2014р., із зазначенням ІР-адреси та МАС-адреси комп`ютерів, з яких відбувалося з`єднання з системою, а також зазначенням дати та часу за Київським часом в форматі день, місяць, рік, години, хвилини, секунди таких з`єднань;

- електронних платіжних документів по рахункам, отриманих від імені підприємства/товариства по каналах системи «Банк-Клієнт» і підписаних електронним цифровим підписом службової особи за період з моменту відкриття по 18.02.2014р. ;

- документів (виписки) про рух грошових коштів по вказаних рахунках у друкованому(паперовому) та електронному вигляді у форматі Microsoft Excel з обов`язковим чітким зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суми коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), з зазначенням коду, номера рахунку та МФО банківської установи, призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти), за період з моменту відкриття по 18.02.2014р..

- документів майнового найму банківського сейфу;

- документів, щодо проведення фінансового моніторингу співробітниками вказаної банківської установи банківських операцій по зазначеному вище рахунку, а саме реєстру фінансового моніторингу, файлів-повідомлення, файлів-запитів, файлів-відповідей, файлів - додатків, файлів-квитанцій, довідок щодо обґрунтування рішення про недоцільність інформування Уповноваженого органу про фінансову операцію, яка підлягає фінансовому моніторингу, анкети клієнта (відповідно Положення НБУ про здійснення банками фінансового моніторингу), за період з моменту відкриття по 18.02.2014р..

- документів, щодо здійснення операцій з цінними паперами: договорів на придбання бланків векселів, реєстру виданих-погашених векселів, договорів купівлі-продажу цінних паперів, актів приймання-передачі цінних паперів, актів виконаних зобов`язань, розпоряджень щодо зарахування-списання цінних паперів, всіх цінних паперів (облігації, векселя, тощо), що належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), за період з моменту відкриття по 18.02.2014р..

В частині виїмки оригіналів документів відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість зробити копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 знаходиться в кримінальному провадженні № 757/ 3406/14-к

Прим.2 наданий слідчому ГСУ МВС України ОСОБА_5

Копія: ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 "

Виконавець: ОСОБА_1

18.02.2014

Дата ухвалення рішення18.02.2014
Оприлюднено05.01.2023

Судовий реєстр по справі —757/3406/14-к

Ухвала від 18.02.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні