Постанова
від 14.12.2015 по справі 908/5931/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 29/82/15

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

Іменем України

14.12.2015 Справа 908/5931/15

м. Запоріжжя

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛЕТАРІОН», код з ЄДР - 35635415 (69005 м. Запоріжжя вул. Гагаріна, 8, офіс-69)

про банкрутство

Суддя Кричмаржевський В.А.

За участю представника боржника - голови ліквідаційної комісії - ОСОБА_1

Товариством з обмеженою відповідальністю «ЛЕТАРІОН», код з ЄДР - 35635415, м.Запоріжжя, відповідно до статті 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , подано заяву про порушення справи про банкрутство, яку ухвалою господарського суду Запорізької області від 03.12.2015р. прийнято до розгляду.

Згідно з ухвалою господарського суду від 09 грудня 2015р. за результатами підготовчого засідання порушено провадження у цій справі, засідання суду, на якому буде розглянуте питання про визнання боржника банкрутом, призначене на 14 грудня 2015р. о 09-20 год.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника боржника, проаналізувавши діюче законодавство, суд -

Установив :

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛЕТАРІОН», код з ЄДР - 35635415, м.Запоріжжя, відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зареєстрований за адресою: 69005 м. Запоріжжя вул. Гагаріна, 8, оф. - 69.

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців рішенням засновників (протокол №4 від 25.08.2015р.) прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності боржника, головою ліквідаційної комісії призначено ОСОБА_1.

Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців також підтверджується внесення запису про рішення засновника боржника припинити його діяльність.

В межах визначеного двомісячного строку кредиторські вимоги заявило Товариство з обмеженою відповідальністю «КРАСОНІ», код з ЄДР-37471294, м.Київ, на суму - 5.523.412,11грн., які визнані боржником у повному обсязі та включені до проміжного ліквідаційного балансу.

Ця заборгованість боржником обліковується у відповідній бухгалтерській документації.

Про ліквідацію боржника письмово повідомлені державні контролюючі органи, документальні докази додані до матеріалів справи.

Згідно з ч.8 статті 111 ЦК України ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, перелік пред'явлених кредиторами вимог кредиторів, результати їх розгляду.

Суду представлено проміжний ліквідаційний баланс боржника станом на 02.11.2015р., акт інвентаризації, які відповідають встановленим вимогам.

В ході здійснення досудової ліквідації товариства активів для погашення кредиторських вимог не виявлено, у зв'язку з цим учасником товариства прийнято рішення про звернення з відповідною заявою до господарського суду.

Матеріалами справи підтверджено, що боржником дотримано встановлених законом вимог щодо ліквідації юридичної особи за рішенням власника, зокрема, положень статей 104, 105, 110 та 111 Цивільного кодексу України.

Частиною 1 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Господарський суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що підприємство-боржник правомірно звернулось до суду з відповідною заявою, оскільки наявні усі ознаки неплатоспроможності боржника.

Відповідно до ч.2 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Відповідно до статті 37 цього ж Закону у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

Встановлені обставини і матеріали справи свідчать про неспроможність боржника виконати грошові зобов'язання, внаслідок чого є підстави для застосування до боржника процедури ліквідації у справі про банкрутство, а тому боржника необхідно визнати банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру.

Боржником заявлено клопотання про призначення голови ліквідаційної комісії боржника - ОСОБА_1 (і/н-2750919329) ліквідатором боржника.

Господарський суд, враховуючи той факт, що голова ліквідаційної комісії - ОСОБА_1 здійснювала процедуру досудової ліквідації боржника та ознайомлена з усіма обставинами справи, а також відсутність у боржника активів, за рахунок яких можливо було б здійснити оплату послуг ліквідатора - арбітражного керуючого, вважає за доцільне призначити ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії - ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер - НОМЕР_1).

На підставі викладеного та керуючись статтями 2, 7, 37, 38, 40 та 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " , суд -

Постановив:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛЕТАРІОН», код з ЄДР - 35635415, м.Запоріжжя, банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута призначити голову ліквідаційної комісії - ОСОБА_1, ідентифікаційний номер - НОМЕР_1, АДРЕСА_1.

Оприлюднити на офіційному веб -сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника - ТОВ «ЛЕТАРІОН», код з ЄДР- 35635415, м.Запоріжжя, банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Зобов'язати ліквідатора у визначеному законом порядку і строк здійснити ліквідаційну процедуру, надати звіт про виконану роботу та ліквідаційний баланс для затвердження.

Копію постанови надіслати : боржнику, ліквідатору - ОСОБА_1, Орджонікідзевському ВДВС Запорізького міського управління юстиції, ДПІ в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області, ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м.Києві, державному реєстратору Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції, Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області, ТОВ "Красоні".

Суддя В .А . Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення14.12.2015
Оприлюднено18.12.2015
Номер документу54328635
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/5931/15

Ухвала від 15.02.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 14.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 09.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 03.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні