Ухвала
від 15.12.2015 по справі 916/4585/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання банкрутом

"15" грудня 2015 р. Справа № 916/4585/15

За заявою боржника: товариства з обмеженою відповідальністю „Таір груп"

про визнання банкрутом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники:

від заявника - не з'явився.

Суть спору: Голова ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю „Таір груп" звернувся до господарського суду з заявою про визнання останнього банкрутом у зв'язку з неспроможністю сплатити заборгованість перед кредитором в сумі 110000грн. та недостатністю майна та грошових коштів для повного задоволення вимог кредиторів у порядку ст.95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Одеської області від 17.11.2015р. заяву голови ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю „Таір груп" про порушення провадження у справі про банкрутство прийнято та призначено до розгляду у підготовчому засіданні.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 01.12.2015р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Таір груп", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника боржника у судовому засіданні, суд встановив.

Згідно до рішення керівництва товариства з обмеженою відповідальністю „Таір груп" від 30.10.2015р. діяльність товариства не носить прибутковий характер, не укладаються угоди згідно статних завдань товариства, які б сприяли виведенню зі скрутного матеріального становища, у зв'язку з чим діяльність товариства завдає власникам лише збитки, вирішено ліквідувати товариство з обмеженою відповідальністю „Таір груп", затверджено склад ліквідаційної комісії, вирішено провести інвентаризацію та доручити проведення інвентаризації, виявлення боржників та кредиторів підприємства ліквідаційній комісії, після проведення інвентаризації визначитися з подальшою процедурою ліквідації.

За результатами проведеної ліквідаційною комісією інвентаризації, як вбачається із заяви та доданих до неї документів, встановлено, що у товариства існує борг перед кредитором ФОП ОСОБА_1 на загальну суму 110000 грн., на підставі договору від 01.10.2014р., актами приймання-передачі юридичних послуг від 31.12.2014р.

Із заяви вбачається, що на дату проведення інвентаризації активи товариства з обмеженою відповідальністю „Таір груп" для погашення кредиторської заборгованості відсутні.

Крім того, комісією з припинення юридичної особи, призначеною у зв'язку з прийняттям товариством рішення про ліквідацію, були проведені наступні заходи:

- опубліковано в друкованих засобах масової інформації в порядку ст.105 Цивільного кодексу України повідомлення про припинення товариства з метою виявлення його кредиторів (Бюлетень державної реєстрації № 327(22) 2015р.;

- отримано заяви кредиторів та прийнято рішення щодо їх обґрунтованості;

- оцінено вартість наявного у товариства рухомого та нерухомого майна, а також інших майнових активів, в порядку ст.60 Господарського кодексу України;

- складено проміжний ліквідаційний баланс відповідно до ч.1 ст.111 Цивільного кодексу України після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами;

- проведено аналіз виявлених активів та пасивів товариства, з якого вбачається неможливість задоволення виявлених вимог кредиторів через недостатність вартості майна товариства та прийняття у зв'язку з вказаними обставинами рішення щодо звернення до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч.1 ст.95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника-юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Частиною 2 ст.95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Приймаючи до уваги, що судом встановлено, що майна боржника недостатньо для задоволення наявних боргів, ліквідаційна комісія з дотриманням положень ч.1 статті 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звернулась до суду з заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, суд вважає за можливе визнати товариство з обмеженою відповідальністю „Таір груп" банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

У відповідності до ч.3 ст.95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Господарський суд наголошує та привертає увагу сторін, усіх зацікавлених та посадових осіб, що застосований ним Закон України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - є спеціальним, одним з основних принципів якого є пріоритет цього Закону над іншими нормативними актами.

Усі інші нормативні акти діють лише у певній частині - за умови зазначення про це у самому Законі, тобто субсидіарно.

У разі протиріч норм цього Закону іншим нормативним актам повинні діяти норми Закону.

Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" дана постанова превалює над будь-якими ухвалами, рішеннями, постановами та розпорядженнями інших установ та організацій, а невиконання пунктів її резолютивної частини тягне за собою відповідальність, встановлену чинним законодавством України.

Керуючись ст.95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю „Таір груп" (65104, Одеська обл., м.Одеса, проспект Маршала Жукова, 103. Код ЄДРПОУ 39280511).

2. Відкрити відносно товариства з обмеженою відповідальністю „Таір груп" ліквідаційну процедуру. Ліквідатором банкрута призначити голову ліквідаційної комісії Бабченко Максима Олександровича.

3. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання товариства з обмеженою відповідальністю „Таір груп" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

4. Скасувати арешт, накладений на майно боржника чи інші обмеження щодо розпорядження майном боржника. Заборонити накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута.

5. Зобов'язати ліквідатора провести ліквідаційні заходи та після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс в порядку ст.46 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

6. Призначити засідання для розгляду справи на „19" січня 2016р. об 11:50. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр-т Шевченка, 29, зал №15, тел. (0482) 307-965).

7. Зобов'язати представити:

ліквідатора банкрута - звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс.

8. Визнати явку у судове засідання обов'язковою .

Примірник постанови надіслати: Другій ДВС Київського району м.Одеси, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції.

Суддя Г.А. Лепеха

Дата ухвалення рішення15.12.2015
Оприлюднено21.12.2015
Номер документу54354908
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —916/4585/15

Ухвала від 15.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні