Ухвала
від 17.12.2015 по справі 525/1459/15-ц
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/1459/15-ц

У Х В А Л А

17.12.2015 року селище ОСОБА_1

Суддя Великобагачанського районного суду Полтавської області Хоролець В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, треті особи Устивицька сільська рада Великобагачанського району Полтавської області та Відділ Держгеокадастру у Великобагачанському районі Полтавської області про встановлення факту прийняття спадщини та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування, -

в с т а н о в и в:

Відповідно до ст. 3 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому законом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Позивачі ОСОБА_2, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 звернулися до Великобагачанського районного суду Полтавської області з позовом до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, треті особи Устивицька сільська рада Великобагачанського району Полтавської області та Відділ Держгеокадастру у Великобагачанському районі Полтавської області про встановлення факту прийняття спадщини та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування.

Подана позовна заява не відповідає вимогам ст.119 ЦПК України, а саме:

- Відсутні докази сплати судового збору позивачами згідно Закону України «Про судовий збір»; при цьому, у позовній заяві не зазначено підстав для звільнення позивачів від сплати судового збору.

Відповідно до ст.121 ЦПК України, при поданні позову без додержання вимог, викладених у ст.119 ЦПК України, зокрема, коли не сплачено судовий збір, позовна заява залишається без руху.

З цих підстав подана позовна заява ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, треті особи Устивицька сільська рада Великобагачанського району Полтавської області та Відділ Держгеокадастру у Великобагачанському районі Полтавської області про встановлення факту прийняття спадщини та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування підлягає залишенню без руху з наданням встановленого законом строку для усунення недоліків позовної заяви.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.119,121 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, треті особи Устивицька сільська рада Великобагачанського району Полтавської області та Відділ Держгеокадастру у Великобагачанському районі Полтавської області про встановлення факту прийняття спадщини та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування - залишити без руху.

Згідно ч.1 ст.121 ЦПК України недоліки позовної заяви підлягають усуненню протягом п’яти днів з дня отримання даної ухвали.

Роз’яснити позивачу про те, що в разі невиконання вимог, зазначених в ухвалі у вказаний строк, позовна заява буде вважатися неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення17.12.2015
Оприлюднено22.12.2015
Номер документу54363223
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —525/1459/15-ц

Ухвала від 24.12.2015

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 17.12.2015

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні