Ухвала
від 15.12.2015 по справі 9/58
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа 9/58

Суддя доповідач Губська О.А.

У Х В А Л А

15 грудня 2015 року м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Губська О.А., перевіривши матеріали апеляційної скарги Завідуючого сектору організації боротьби з незаконним обігом товарів Відділу податкової міліції Державної податкової інспекції в Оболонському районі ГУ ДФС у місті Києві на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 13 жовтня 2015 року за заявою Державної податкової інспекції в Оболонському районі ГУ ДФС у місті Києві про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 10 листопада 2008 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва, Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_2, ОСОБА_3 про оскарження дій,

В С Т А Н О В И В :

У вересні 2015 року ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у місті Києві звернулася до окружного суду із заявою про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 10 листопада 2008 року у даній справі 9/58.

Ухвалою Окружного адміністративного суду від 13 жовтня 2015 року у задоволенні заяви відмовлено.

Не погоджуючись з вказаним рішенням суду першої інстанції, третьою особою - Завідуючим сектору організації боротьби з незаконним обігом товарів Відділу податкової міліції Державної податкової інспекції в Оболонському районі ГУ ДФС у місті Києві, подано апеляційну скаргу, в якій апелянт просив його скасувати та ухвалити постанову про задоволення вимог заявника.

Перевіривши апеляційну скаргу, суд ухвалою від 29 жовтня 2015 року залишив її без руху, оскільки її було оформлено з порушенням вимог статей 186, 187 Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема, всупереч вимог Закону України "Про судовий збір", а також ч. 6 ст. 187 КАС України, а саме скаргу подано з порушенням встановлених законом строків для її подання і апелянт не порушував питання про їх поновлення, а також до апеляційної скарги не додано документа про сплату судового збору.

Апелянту, з урахуванням ухвали Київського ААС від 24.11.2015 про виправлення описки, яку останній отримав 28.11.2015, встановлено тридцятиденний строк з моменту отримання ухвали про залишення скарги без руху, для усунення наведених у ній недоліків.

Матеріалами справи підтверджується, що копію ухвали про залишення скарги без руху апелянт отримав 06.11.2015, однак, у встановлений судом строк недоліки апеляційної скарги не усунув, документу про сплату судового збору або клопотання про відстрочення, розстрочення чи звільнення від його сплати, з доказами, що підтверджують наявність підстав для цього, до суду апеляційної інстанції не подав.

Також апелянтом на подано заяву про поновлення строку подачі апеляційної скарги із обґрунтуванням наявності для цього поважних причин.

Отже, апелянт недоліків апеляційної скарги у встановлений строк не усунув.

Відповідно до абзацу 2 частини 4 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо заяву не буде подано особою у встановлений абз. 1 ч. 4 ст. 189 Кодексу адміністративного судочинства України строк або вказані нею підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Таким чином, зважаючи на викладене, суд приходить до висновку про необхідність відмови у відкритті апеляційного провадження.

Керуючись ст.ст. 186, 189, 212 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В :

У відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Завідуючого сектору організації боротьби з незаконним обігом товарів Відділу податкової міліції Державної податкової інспекції в Оболонському районі ГУ ДФС у місті Києві на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 13 жовтня 2015 року за заявою Державної податкової інспекції в Оболонському районі ГУ ДФС у місті Києві про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 10 листопада 2008 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва, Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_2, ОСОБА_3 про оскарження дій - відмовити.

Повернути апелянту матеріали апеляційної скарги.

Ухвала може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України в порядку і строки, визначені ст. ст. 211, 212 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.А. Губська

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.12.2015
Оприлюднено23.12.2015
Номер документу54386702
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —9/58

Ухвала від 10.09.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Задорожна Н.О.

Ухвала від 31.08.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Задорожна Н.О.

Рішення від 25.10.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 05.02.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Вербицька О.В.

Ухвала від 29.12.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Вербицька О.В.

Ухвала від 17.12.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська О.А.

Ухвала від 15.12.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська О.А.

Ухвала від 25.11.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська О.А.

Ухвала від 25.11.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська О.А.

Ухвала від 24.11.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні