Постанова
від 16.12.2015 по справі 903/952/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"16" грудня 2015 р. Справа № 903/952/15

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ІКК «Партнер», м. Рівне

до Відкритого акціонерного товариства "Павлівський пивоварний завод", с. Павлівка, Іваничівський район

про банкрутство

Суддя: Кравчук А. М.

Представники:

від заявника: н/з

від боржника: н/з

арбітражний керуючий: н/з

Судом встановлено: ухвалою господарського суду Волинської області від 15.09.2015р. порушено провадження у справі про банкрутство боржника ВАТ "Павлівський пивоварний завод", введено процедуру розпорядження майном, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1.

Публікація оголошення про порушення справи про банкрутство ВАТ "Павлівський пивоварний завод" здійснена 18.09.2015р. на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет за № 22927.

Ухвалою суду від 30.11.2015 р. затверджено реєстр вимог кредиторів ВАТ "Павлівський пивоварний завод", згідно якого вимоги кредиторів визнані в розмірі:

- ТОВ "Інвестиційно-консалтингова компанія " в сумі 400 000 грн. 00 коп.- четверта черга, 6 090 грн. 00 грн. - перша черга.

Відповідно до п.п. 2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу суду та на підставі розпорядження керівника апарату господарського суду Волинської області від 18.11.2015 року № 01-3/186, на підставі прийнятої Верховною Радою України постанови від 12.11.2015 року № 788-19 про звільнення судді Слободяна П.Р., проведено автоматизований перерозподіл (повторний розподіл) справи № 903/952/15.

Відповідно до протоколу про автоматизований розподіл справ між суддями від 18.11.2015 року, справу № 903/952/15 призначено судді Кравчук А.М.

Згідно п. 8 ст. 26 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржник або визнання його банкрутомВ» до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом.

Відповідно до п. 2 ст. 27 Закону до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів можуть, зокрема, подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

14.12.2015 року на зборах кредиторів боржника обрано комітет у складі однієї особи - ТОВ "Інвестиційно-консалтингова компанія "Партнер". На засіданні комітету кредиторів 14.12.2015 року головою комітету кредиторів обрано представника ТОВ "Інвестиційно-консалтингова компанія "Партнер", затверджено звіт розпорядника майна, вирішено клопотати перед господарським судом Волинської області про визнання ВАТ "Павлівський пивоварний завод" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором арбітражного керуючого ОСОБА_1, (протоколи зборів кредиторів, засідання комітету кредиторів від 14.12.2015 року).

16.12.2015 року надійшло клопотання розпорядника майна ОСОБА_1 про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення його ліквідатором ВАТ "Павлівський пивоварний завод". Судове засідання просить провести без його участі.

Сторони правом участі у судовому засіданні не скористалися, повноважених представників у судове засідання не направили, хоч були належним чином повідомлені про дату, місце та час розгляду справи.

Відповідно до п.3 ст. 27 Закону про банкрутство у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає, зокрема, постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Пунктом 6 ст. 27 Закону з дня визнання господарським судом боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури або введення процедури санації, або затвердження мирової угоди процедура розпорядження майном та повноваження розпорядника майна припиняються.

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до ч.1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Крім того, згідно з ч.ч. 3, 4 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Відповідно до розділу 3, п. 3.9 Положення "Про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство" затвердженого постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 17.12.2013 року № 6 відлік строку на вчинення передбачених законом процесуальних дій починається з дня офіційного оприлюднення оголошення (повідомлення) на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України. Першим днем перебігу відповідного строку є день, наступний за днем офіційного оприлюднення такого оголошення.

Враховуючи рішення комітету кредиторів, клопотання ОСОБА_1 про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення його ліквідатором у даній справі, відсутність заяв щодо санації або укладення мирової угоди у справі, господарський суд дійшов висновку про необхідність визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором ОСОБА_1.

Керуючись ст.ст. 37-40, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Припинити процедуру розпорядження майном відкритого акціонерного товариства "Павлівський пивоварний завод" (Волинська область, Іваничівський район, с. Павлівка, вул. Незалежності, 1, код ЄДРПОУ 05383781) та повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого ОСОБА_1.

2. Визнати банкрутом відкрите акціонерне товариство "Павлівський пивоварний завод" (Волинська область, Іваничівський район, с. Павлівка, вул. Незалежності, 1, код ЄДРПОУ 05383781) .

3. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 16.12.2016 року .

4. Скасувати арешти та інші обмеження, накладені на майно ВАТ "Павлівський пивоварний завод". Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном ВАТ "Павлівський пивоварний завод" не допускається.

5. Ліквідатором ВАТ "Павлівський пивоварний завод" призначити арбітражного керуючого ОСОБА_1 (свідоцтво № 241 від 17.04.2013 року, адреса: 43023, м. Луцьк, пр.-т. Волі, 19/4, ідентифікаційний код НОМЕР_1).

6. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури відкритого акціонерного товариства "Павлівський пивоварний завод" (Волинська область, Іваничівський район, с. Павлівка, вул. Незалежності, 1, код ЄДРПОУ 05383781), текст якого додається.

7. Припинити повноваження органів управління щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, повноваження власника майна та їх виконання покласти на ліквідатора. З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута.

8. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора посадовим особам банкрута передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ліквідатору. Попередити, що у разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

9. Зобов'язати ліквідатора:

- під час проведення ліквідаційної процедури використовувати тільки один рахунок боржника в банківській установі. Інші рахунки, виявлені при проведенні ліквідаційної процедури, закрити. Залишки коштів на цих рахунках перерахувати на основний рахунок боржника;

- невідкладно прийняти до свого відання майно боржника, забезпечити його збереження, виконувати функції з управління та розпорядження майном банкрута, здійснити його інвентаризацію та оцінку, аналіз фінансового становища банкрута, виконувати повноваження керівника (органів управління), формувати ліквідаційну масу, реалізовувати майно для задоволення вимог кредиторів у порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", здійснювати інші повноваження, передбачені цим законом;

- виплати кредиторам з основного рахунку здійснювати у порядку черговості, визначеному ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- щомісячно подавати господарському суду та комітету кредиторів відкритого акціонерного товариства "Павлівський пивоварний завод" звіти про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника, використання коштів боржника;

- на вимогу господарського суду та державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури;

- до 16.12.2016 року подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

10. Постанову надіслати:

- сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Волинській області;

- відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції;

- Головному управлінню статистики у Волинській області;

-ВАТ "Павлівський пивоварний завод" (Волинська область, Іваничівський район, с. Павлівка, вул. Незалежності, 1)

- державному реєстратору Відділу державної реєстрації суб'єктів господарювання Луцької міської ради;

- арбітражному керуючому ОСОБА_1,

- ТОВ "ІКК "Партнер", м. Рівне, вул. Клима Савули, 14-А, 33023

Суддя А. М. Кравчук

Дата ухвалення рішення16.12.2015
Оприлюднено23.12.2015
Номер документу54392118
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/952/15

Ухвала від 26.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 27.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 27.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 13.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 13.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 10.06.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Постанова від 16.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 24.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 11.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні