Ухвала
від 21.12.2015 по справі 569/16928/15-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 569/16928/15-к

21 грудня 2015 року

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітана податкової міліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні №32015180000000069 від 22.07.2015, -

В С Т А Н О В И В:

21 грудня 2015 року старший слідчий з ОВС 1-го відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ ГУ ДФС у Рівненській області капітан податкової міліції ОСОБА_3 звернувся в суд із клопотанням про проведення в приміщеннях ПП«Цегла» за адресою м. Тернопільська область, Зборівський р-н, с. Чернихів, вул. Цетральна, 2 з метою виявлення та вилучення речей, документів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні.

Клопотання про проведення обшуку погоджене з прокурором, який здійснює процесуальне керівництво ОСОБА_4 .

В обґрунтування клопотання зазначено, що слідчим СУФР ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач» (код 39178338 вул.Центральна, 6, смт. Клесів, Сарненського р-ну.) за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Клесів Інвест 2014» (код 39186574, вул.Центральна, 6, смт. Клесів, Сарненського р-ну.) за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ«Сарни Енерго Збут Постач» протягом лютого-травня 2015р. в бухгалтерському та податковому обліках відобразили придбання ТМЦ (феротитан, алюміній вторинний, бруси дерев`яні просочені, шпали просочені, верстати: прес, ножиці гільйотинні, плоскошліфувальний верстат, радіально-свердлильний) та отримання автопослуг від підприємств з ознаками «фіктивності»: ТОВ «Клесів Інвест 2014», ПП«Будтрансальянс» (код 33582938, Хмельницька область, Ярмолинецький райнн, с. Михайлівка, вул.Хмельницька, буд.6), ТОВ «ЛТМ Захід» (код 37646235, м. Тернопіль, вул.Сахарова, буд.3), ТОВ «Юком Україна» (код 39414128, м. Хмельницький, вул. Грушевського, буд. 33) без фактичного постачання товарів та надання послуг (настання правових наслідків) у зв`язку з чим ухилились від сплати ПДВ у сумі 3823263,71 грн.

Проведеним дослідженням ГУ ДФС у Рівненській області №19/17-00-16/39178338 від 30.06.2015 встановлено, що ПП «Будтрансальянс», ТОВ«ЛТМ Захід», ТОВ «Юком Україна» протягом лютого-травня 2015р. не могли фактично здійснити реалізацію вищевказаних товарів, надати послуги, виконати роботи для ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач», так як вказані СПД протягом 2014-2015р.р. не здійснювали придбання необхідної кількості й номенклатури товарів (робіт/послуг) необхідних для такої реалізації та відсутня економічна можливість реалізувати вказані товари та надавати послуги.

Також, встановлено відсутність поставок товарів від ПП«Будтрансальянс» та ПП «Борокко Плюс» до підприємства покупця ТОВ«Клесів Інвест 2014», то відповідно відсутні поставки вказаних товарів і від ТОВ «Клесів Інвест 2014» до підприємства покупця_ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач». Дані маніпуляції звітними даними дали можливість сформувати ТОВ «Клесів Інвест 2014» схемний податковий кредит для ТОВ«Сарни Енерго Збут Постач» та в подальшому формувати сумнівний податковий кредит по ланцюгу постачання від ТОВ «Клесів Інвест 2014», ПП«Будтрансальянс», ПП «Борокко Плюс» до вигодонабувача ТОВ«Сарни Енерго Збут Постач», яке, в свою чергу, використало даний схемний податковий кредит.

Виходячи з вищевикладеного, службові особи ТОВ «Клесів Інвест 2014» здійснювали діяльність, спрямовану на проведення безтоварних операцій пов`язаних з наданням податкової вигоди третім особам, в даному випадку - ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач».

Також встановлено відсутність поставок вищевказаних товарів від ПП«Будтрансальянс», ТОВ «ЛТМ Захід» та ТОВ «Юком Україна» до підприємства покупця_ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач», що надало можливість в подальшому формувати сумнівний податковий кредит ТОВ«Сарни Енерго Збут Постач», яке, в свою чергу, використало даний схемний податковий кредит.

Враховуючи вищевикладене, службові особи ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач» протягом лютого-травня 2015р. з метою ухилення від сплати податків, шляхом безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ, лише документально відобразили в бухгалтерському та податковому обліках придбання ТМЦ та наданих послуг від ТОВ«Клесів Інвест», ПП«Будтрансальянс», ТОВ «ЛТМ Захід», ТОВ «Юком Україна», які мають ознаки фіктивності.

ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач» та ТОВ «Клесів Інвест 2014» згідно реєстраційних документів зареєстровані за адресою Рівненська обл., Сарненський р-н., смт. Клесів, вул. Центральна, буд.6, однак за податковою адресою не знаходяться. Вся поштова кореспонденція, яка надходить в адресу підприємств отримується за дорученням іншими особами.

Так, згідно пояснення працівників поштового відділення встановлено, що вся поштова кореспонденція, адресована ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач» отримується громадянкою ОСОБА_5 ( АДРЕСА_1 ), на підставі доручення, виданого директором ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач» ОСОБА_6 . Встановлено, що ОСОБА_5 є дружиною _ ОСОБА_7 , який на підставі доручення здійснює всю фінансово-господарську діяльність ТОВ «Клесів Інвест 2014». Останнє товариство має ознаки фіктивного і є основним постачальником товаро-матеріальних цінностей для ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач». А вся поштова кореспонденція, адресована ТОВ «Клесів Інвест 2014» отримується громадянином ОСОБА_7 , (м._Тернопіль, вул. Лук`яновича, буд.1, к.112) на підставі доручення, виданого громадянином ОСОБА_8 громадянину ОСОБА_7 .

Таким чином, ОСОБА_5 та ОСОБА_7 є причетними до ведення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач» та ТОВ«Клесів Інвест 2014».

У зв`язку із вищевикладеним з метою здобуття відомостей щодо злочинної діяльності службових осіб ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач», в ході досудового розслідування виникла необхідність у встановлені: кола всіх осіб причетних до скоєння вказаного злочину; документів по проведених фінансово-господарських операціях з ТОВ «Клесів Інвест 2014», ПП «Будтрансальянс», ТОВ «ЛТМ Захід», ТОВ «Юком Україна», чорнових записів, незаповнених документів із відтисками печаток та штампів, чорнової бухгалтерії, комп`ютерної техніки, фінансово-господарських документів, предметів і речей, оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів, які мають значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження та можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями (рапорти, протокол допиту оперативного працівника) встановлено, що документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач» а саме: документи бухгалтерського та податкового обліку (контракти, договори, угоди, видаткові та податкові накладні, акти виконаних робіт інше); печатки та штампи; не заповненні документи із відтисками печаток та штампів; чорнова бухгалтерія; оргтехніка: комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш картки; телефонні апарати, що містять інформацію про контакти з контрагентами та причетних осіб в ході здійснення незаконної господарської діяльності, та які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та свідчать про незаконну діяльність, направлену на умисне ухилення від сплати податків; грошові кошти, одержанні злочинним шляхом по проведених фінансово-господарських операціях, які мають ознаки фіктивності знаходяться в офісних приміщеннях ПП «Цегла» за адресою м. Тернопільська область, Зборівський р-н, с. Чернихів, вул. Цетральна, 2 (згідно інформаційної довідки з Державного реєстру прав власності на нерухоме майно №47555002 від 13.11.2015 власником нерухоме майно є ПП «Цегла»).

Встановлено, що за адресою Тернопільська область, Зборівський район, с.Чернихів, вул. Центральна, 2 знаходяться офісні приміщення цегельного заводу ПП «Цегла», однак фактичним власником підприємства є ОСОБА_7 , який повністю керує господарською діяльністю підприємства та зберігає за вказаною адресою вищевказані документи господарської діяльності ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач».

Ознайомившись з матеріалами кримінального провадження, заслухавши слідчого, приходжу до наступного висновку.

Так, згідно ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Оскільки є достатні дані вважати, що в офісних приміщеннях цегельного заводу ПП «Цегла» за адресою Тернопільська область, Зборівський район, с.Чернихів, вул. Центральна, 2 знаходяться фінансово-господарські документи ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач» та ТОВ«Клесів Інвест 2014», комп`ютерна техніка, які свідчать про незаконну діяльність, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234-235,395 КПК України,

УХВАЛИВ :

Клопотання про проведення обшуку в офісних приміщеннях ПП «Цегла» за адресою м. Тернопільська область, Зборівський р-н, с. Чернихів, вул. Цетральна, 2 задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області капітан податкової міліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в офісних приміщеннях ПП «Цегла» за адресою м. Тернопільська область, Зборівський р-н, с. Чернихів, вул. Цетральна, 2 з метою встановлення та вилучення документів ТОВ «Сарни Енерго Збут Постач» по проведених фінансово-господарських операціях з ТОВ «Клесів Інвест 2014», ПП«Будтрансальянс», ТОВ «ЛТМ Захід», ТОВ «Юком Україна» а саме: документів бухгалтерського та податкового обліку (контракти, договори, угоди, видаткові та податкові накладні, акти виконаних робіт); печатки та штампи; не заповненні документи із відтисками печаток та штампів; чорнова бухгалтерія; оргтехніка: комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш картки; телефонні апарати, що містять інформацію про контакти з контрагентами та причетних осіб в ході здійснення незаконної господарської діяльності та які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та свідчать про незаконну діяльність, направлену на умисне ухилення від сплати податків; грошових коштів, одержаних злочинним шляхом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.12.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54446972
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні №32015180000000069 від 22.07.2015

Судовий реєстр по справі —569/16928/15-к

Ухвала від 21.12.2015

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні