Постанова
від 05.10.2015 по справі 804/8467/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2015 р. Справа № 804/8467/15 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Кононенко О.В. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю "Спрінт-Люкс" про стягнення заборгованості , -

ВСТАНОВИВ :

09 липня 2015 року Новомосковська об'єднана державна податкова інспекція звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просить стягнути заборгованість з Товариства з обмеженою відповідальністю «Спрінт-Люкс».

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що відповідач має податковий борг, який утворився в результаті неподання податкової звітності з податку на прибуток та у зв'язку з чим до відповідача було застосовано штрафну санкцію у сумі 2040, 00 грн.

Сума боргу не сплачується відповідачем добровільно, а тому підлягає примусовому стягненню.

Відповідач належним чином повідомлений про розгляд справи Дніпропетровським окружним адміністративним судом, що підтверджується поштовим конвертом, який повернувся до суду 17.08.2015 року, з відміткою про «повернення по закінченню терміну зберігання». Відповідач протягом десяти днів не надав до суду заперечень проти позову та позов не визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого для надання заперечень або заяви про визнання позову, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Суд, дослідивши матеріали справи та оцінивши їх у сукупності, вважає за необхідне задовольнити позов з наступних підстав.

Судом встановлено та матеріалами справи підтверджено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Спрінт-Люкс» є платником податків і перебуває на податковому обліку в Новомосковській об'єднаній державній податковій інспекції.

10 грудня 2012 року Новомосковською об'єднаною державною податковою інспекцією було проведено камеральну перевірку своєчасного подання податкової звітності з податку на прибуток за 1 півріччя та 3 квартали 2012 року.

За результатами перевірки було встановлено порушення термінів подання податкової звітності з податку на прибуток, про що, було прийнято податкове повідомлення-рішення № НОМЕР_1 від 10.12.2012 року на суму сумі 2040, 00 грн.

Для додержання вимог пунктів 58.1, 58.2 статті 58 Податкового кодексу України Товариству з обмеженою відповідальністю «Спрінт-Люкс» було направлено вищезазначене податкове повідомлення-рішення.

Відповідно до пункту 58.3. статті 58 Податкового кодексу України податкове повідомлення-рішення вважається надісланим (врученим) платнику податків, якщо його передано посадовій особі такого платника податків під розписку або надіслано листом з повідомленням про вручення.

Відповідно до абзацу 1 пункту 58.3 статті 58 Податкового кодексу податкове повідомлення-рішення вважається надісланим (врученим) платнику податків, якщо його передано посадовій особі такого платника податків під розписку або надіслано листом з повідомленням про вручення.

Відповідач в адміністративному або судовому порядку податкове повідомлення-рішення не оскаржував.

На виконання вимог підпунктів 6.2.2, 6.2.3 пункту 6.2 статті 6 Закону України № 2181-III позивачу було направлено першу податкову вимогу № 2/198 від 23.04.2009 року та другу податкову вимогу № 1/91 від 25.02.2009 року.

Відповідач в адміністративному або судовому порядку заборгованість не оскаржував.

Позивачем надано довідку про дату виникнення заборгованості перед бюджетом відповідно до якої, станом на 22.06.2015 року заборгованість відповідача становить 2040, 00 грн.

Таким чином заборгованість по сплаті податків є узгодженою, вона не скасована і не списана податковим органом.

Відповідно до підпункту 20.1.34 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків, на суму податкового боргу або його частини.

Згідно пункту 95.2 статті 95 Податкового кодексу України стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання такому платнику податкової вимоги.

Відповідно частини 1 пункту 95.3 статті 95 Податкового кодексу України стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду.

Згідно до пункту 95.4 статті 95 Податкового кодексу України контролюючий орган на підставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику податків. Стягнення готівкових коштів здійснюється у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Отже, Новомосковська об'єднана державна податкова інспекція правомірно звернулась з позовом до суду.

Керуючись статтями 11, 14, 70, 71, 86, 159-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Спрінт-Люкс» про стягнення заборгованості задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Спрінт-Люкс» (51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Зіни Білої, б. 91 код ЄДРПОУ 35950342) податковий борг у сумі 2040 (дві тисячі сорок) грн. 00 коп.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.10.2015
Оприлюднено27.12.2015
Номер документу54499869
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/8467/15

Постанова від 05.10.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

Ухвала від 10.07.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні