Постанова
від 22.12.2015 по справі 804/12261/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 грудня 2015 р. Справа № 804/12261/15 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Златіна С.В. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекцї Головного управління ДФС у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Юста-Комплект" про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

31 серпня 2015 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду звернулась Західно-Донбаська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Юста-Комплект» про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач більше року не надає до Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів, що відповідно до ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Ухвалою від 01 вересня 2015 року суддею Златіним С.В. відкрито скорочене провадження в даній адміністративній справі.

Позивач про розгляд справи у скороченому провадженні за цим адміністративним позовом був повідомлений належним чином, що підтверджується розпискою з відміткою про вручення позивачу 08.09.2015 року ухвали про відкриття скороченого провадження, яка міститься в матеріалах справи.

Відповідач про відкриття скороченого провадження за цим адміністративним позовом з урахуванням положень ч.8 ст.35 КАС України повідомлявся належним чином, що підтверджується конвертом, який було повернуто на адресу суду з відміткою «за закінченням терміну зберігання».

Заперечень проти позову від відповідача не надходило.

Згідно пункту 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що позов підлягає задоволенню повністю із наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Юста-Комплект» було зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності за рішенням виконавчого комітету Павлоградської міської ради Дніпропетровської області та перебуває на обліку в Західно-Донбаській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровської області з 10.06.1994 року.

Підпункт 16.1.3 пункту 16.1 статі 16 Податкового кодексу України зобов'язує подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

В порушення вимог чинного законодавства відповідач не надає до Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області податкові декларації та інші документи пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів з моменту державної реєстрації (акт від 11.08.2015 року №142/04-10-110), тобто більше ніж один рік чим порушує чинне законодавство.

У зв'язку з цим, позивачем подано до суду позов про припинення підприємницької діяльності відповідача.

Позивачем надано довідку про відсутність у Товариства з обмеженою відповідальністю «Юста-Комплект» заборгованості перед бюджетом.

Згідно п.67.2 ст.67 Податкового кодексу України контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Згідно ст.33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням державних органів, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Відповідно до абз.4 ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно із ч.4 ст.38 зазначеного Закону, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи застосовуються обмеження, які встановлені законом, зокрема частиною другою статті 35 цього Закону.

На підставі викладеного, вимоги про припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «Юста-Комплект» - з підстави неподання протягом року органам фіскальної служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, правомірні та обґрунтовані, тому позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, ст. 67 Податкового кодексу України, ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Юста-Комплект» (51400, Дніпропетровська область, м. Павлоград, вул. Леніна, буд. 36, код ЄДРПОУ - 20298734).

Копію постанови направити Реєстраційній службі Павлоградського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області для внесення державним реєстратором відповідного запису до ЄДРПОУ.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя (підпис) Постанова не набрала законної сили станом на 22.12.2015 року Суддя З оригіналом згідно Помічник суддіОСОБА_1 ОСОБА_1 ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення22.12.2015
Оприлюднено27.12.2015
Номер документу54500000
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/12261/15

Постанова від 22.12.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

Ухвала від 01.09.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні