Ухвала
від 21.12.2015 по справі 821/2209/15-а
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

21 грудня 2015 р. м. ХерсонСправа № 821/2209/15-а

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Циганій С.І., розглянувши в порядку письмового провадження заяву відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області до Державного закладу "Бериславська районна санітарно-епідеміологічна станція" про стягнення капіталізованих платежів,

встановив:

07.12.2015р. відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області звернулось до Херсонського окружного адміністративного суду із заявою, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження, а саме: державний заклад "Бериславська районна санітарно-епідеміологічна станція" (код ЄДРПОУ 02009956) на державну установу "Херсонській обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" (код ЄДРПОУ 38481146).

Заява мотивована тим, що боржник - Бериславська районна санітарно-епідеміологічна станція в управлінні Державної казначейської служби України у Бериславському районі Херсонської області не обслуговується. Боржника було реорганізовано та утворено державну установу "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України", яке є правонаступником Бериславської районної санітарно-епідеміологічної станції.

Від представників державної установи "Херсонській обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області до суду надійшли клопотання про розгляд заяви про заміну боржника в порядку письмового провадження.

Представник Державного закладу "Бериславська районна санітарно-епідеміологічна станція" в судове засідання не з'явився, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи.

Відповідно до ч.2 ст. 264 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин суд приходить до висновку про можливість розгляду заяви щодо заміни сторони виконавчого провадження без участі представників сторін.

Дослідивши матеріали справи суд приходить до наступного.

Постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 11.09.2015р. позов задоволено, стягнуто з державного закладу "Бериславська районна санітарно-епідеміологічна станція" на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області капіталізовані платежі в сумі 21247,90 грн.

11.12.2015р. за заявою позивача судом було видано виконавчий лист.

15.12.2015р. державним виконавцем ВДВС Дніпровського РУЮ у м.Херсоні ОСОБА_1 на підставі заяви відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області відкрито виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа № 821/2209/15-а виданого 11.12.2015р.

Згідно із ч.1 ст.264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Кабінетом Міністрів України 14.11.2012р. прийнято постанову №1050 "Деякі питання Державної санітарно-епідеміологічної служби", якою зобов'язано Міністерство охорони здоров'я разом з Державною санітарно-епідеміологічною службою вирішити питання щодо утворення в установленому порядку, зокрема, державних установ Державної санітарно-епідеміологічної служби для проведення лабораторних випробувань та інструментальних досліджень із загальною чисельністю працівників не більш як 22098 осіб.

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 21.09.2012р. №176-о ліквідовано бюджетні заклади, установи і організації, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України, серед яких державний заклад "Бериславська районна санітарно-епідеміологічна станція".

28.11.2012р. Державною СЕС України прийнято наказ №120 "Про утворення державної установи "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України".

У відповідності до ЗУ "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 04.12.2012р. внесено запис про реєстрацію державної установи "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України".

Таким чином, оскільки державний заклад "Бериславська районна санітарно-епідеміологічна станція" ліквідовано, а її правонаступником є державна установа "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України", суд приходить до висновку про задоволення заяви відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області щодо заміни сторони виконавчого провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.165, ст.264 КАС України, суд -

ухвалив:

Заяву відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження по справі №821/2209/15-а з державного закладу "Бериславська районна санітарно-епідеміологічна станція" на її правонаступника - державну установу "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України".

Копію ухвали надіслати сторонам по справі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня її проголошення.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Циганій С.І.

Дата ухвалення рішення21.12.2015
Оприлюднено27.12.2015

Судовий реєстр по справі —821/2209/15-а

Ухвала від 21.12.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Циганій С.І.

Постанова від 11.09.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Циганій С.І.

Постанова від 11.09.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Циганій С.І.

Ухвала від 04.08.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Циганій С.І.

Ухвала від 16.07.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Циганій С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні