Ухвала
від 21.12.2015 по справі 903/777/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"21" грудня 2015 р. справа № 903/777/15 Господарський суд Волинської області /суддя - Гарбар І.О./,

секретар судового засідання Шевчук С.А.

за участю представників сторін:

Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області - н/з

Берестечківського психоневрологічного інтернату - ОСОБА_1,

Луцького геріатричного пансіонату - ОСОБА_2,

ліквідатор - ОСОБА_3

в судовому засідання приймає участь старший прокурор відділу прокуратури Волинської області : ОСОБА_4 (службове посвідчення № 22411)

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Луцьку у приміщенні господарського суду Волинської області заявою Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області, м. Луцьк до приватного підприємства "Дисконт плюс", с. Зміїнець, Луцький район, Волинська область про банкрутство.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Волинської області від 20.07.2015р. порушено провадження у справі про банкрутство боржника приватного підприємства "Дисконт плюс" (45632, Волинська область, Луцький район, с. Зміїнець, вул. Васильківська 2, код 33667529).

Ухвалою господарського суду Волинської області від 14.09.2015р. затверджено реєстр вимог кредиторів боржника - приватного підприємства "Дисконт плюс".

Постановою суду від 06.10.2015р. приватне підприємство "Дисконт плюс" було визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором підприємства призначено арбітражного керуючого ОСОБА_3.

09 жовтня 2015 року за №23718 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України було здійснено оприлюднення повідомлення про визнання банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури приватного підприємства "Дисконт плюс".

Після опублікування на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання банкрутом ПП "Дисконт плюс" та відкриття ліквідаційної процедури до суду із заявами про визнання поточних грошових вимог до боржника звернулись наступні кредитори:

1) Берестечківський психоневрологічний інтернат, м. Берестечко на загальну суму 144682,36 грн. з врахуванням 2436,00 грн. понесених судових витрат (заява від 04.12.2015р.),

2) Луцький геріатричний пансіонат, м. Луцьк на загальну суму 261989,42 грн. з врахуванням 2436,00 грн. понесених судових витрат (заява №2 від 03.12.2015р.).

Ухвалами суду від 07.12.2015р. та від 18.12.2015р. заяви кредиторів були призначені до розгляду в судовому засіданні на 21.12.2015р.

14.12.2015р. на адресу суду від прокуратури Волинської області поступило повідомлення від 14.12.2015р. №05/3-1043 вих. 15 про вступ прокурора у справу для представництва інтересів держави в особі Берестечківського психоневрологічного інтернату та Луцького геріатричного пансіонату. В обґрунтування повідомлення прокурором здійснюються посилання на рішення господарського суду Волинської області від 15.03.2011р. у справі №4/5004/172/11 та від 07.10.2010р. у справі №7/78-64 про задоволення позовних вимог прокуратури Волинської області та прокуратури Горохівського району і стягнуто з ПП "Дисконт плюс" на користь Берестечківського психоневрологічного інтернату 142,2 тис. грн. та Луцького геріатричного пансіонату 262,6 тис грн.

Повідомлення прокуратури Волинської області взято до уваги судом при здійсненні судового розгляду справи про банкрутство ПП "Дисконт плюс", у зв'язку із чим допущено прокурора до розгляду даної справи.

Присутній в судовому засіданні ліквідатор ПП "Дисконт плюс" ОСОБА_3 подав суду із супровідним листом від 21.12.2015р. реєстр вимог кредиторів ПП "Дисконт плюс".

Присутній в судовому засіданні представник кредитора - Берестечківського психоневрологічного інтернату заяву про визнання грошових вимог до боржника підтримав. Заявив клопотання від 21.12.2015р. про включення суми судового збору в розмірі 2436 грн. до першої черги задоволення вимог кредиторів.

Присутня в судовому засіданні представник кредитора - Луцького геріатричного пансіонату заяву про визнання грошових вимог до боржника підтримала. Заявила клопотання від 21.12.2015р. про включення суми судового збору в розмірі 2436 грн. до першої черги задоволення вимог кредиторів.

Розглянувши надані арбітражним керуючим документи та матеріали справи, заслухавши пояснення присутніх в судовому засіданні ліквідатора та представників кредиторів, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяв Берестечківського психоневрологічного інтернату та Луцького геріатричного пансіонату, зокрема, з врахуванням наступного.

Згідно із п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Згідно п. 4 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

Згідно ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, зокрема:

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

У відповідності до п. 29 Інформаційного листа Вищого господарського суду України "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011р. №4212-VІ) від 28.03.2013р №01-06/606/2013 (із наступними змінами та доповненнями) після оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом поточні вимоги (грошові вимоги, що виникли під час проведення процедур банкрутства), стають конкурсними вимогами та можуть бути заявлені згідно з ч. 1 ст. 38 Закону. Заяви з такими грошовими вимогами надсилаються кредиторами безпосередньо до господарського суду, який призначає їх до розгляду в судовому засіданні. Розгляд грошових вимог кредиторів у ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі ст. 23 Закону.

Відповідно до ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" поточні кредитори з вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство, можуть пред'явити такі вимоги після прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно із ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів в судовому засіданні, за результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів.

Розглянувши заяву кредитора - Берестечківського психоневрологічного інтернату про визнання поточних грошових вимог до боржника на загальну суму 144682,36 грн. з врахуванням 2436,00 грн. понесених судових витрат, суд встановив, що кредитором відповідну заяву подано в строки, встановлені Законом про банкрутство, заборгованість підтверджена належними та допустимими доказами. Кредиторські вимоги визнаються судом із наступною черговістю їх задоволення:

- 142246,36 грн. - вимоги шостої черги;

- 2436 грн. понесених судових витрат (сплата судового збору) - вимоги першої черги.

Судом засвідчується, що визначені суми зобов'язань боржника підтверджені долученими кредитором до матеріалів заяви документами, зокрема, рішенням господарського суду Волинської області від 07.10.2010р. у справі №7/78-64.

Розглянувши заяву кредитора - Луцького геріатричного пансіонату про визнання поточних грошових вимог до боржника на загальну суму 261989,42 грн. з врахуванням 2436,00 грн. понесених судових витрат, суд встановив, що кредитором відповідну заяву подано в строки, встановлені Законом про банкрутство, заборгованість підтверджена належними та допустимими доказами. Кредиторські вимоги визнаються судом із наступною черговістю їх задоволення:

- 259553,42 грн. - вимоги шостої черги;

- 2436 грн. понесених судових витрат (сплата судового збору) - вимоги першої черги.

Судом засвідчується, що визначені суми зобов'язань боржника підтверджені долученими кредитором до матеріалів заяви документами, зокрема, рішенням господарського суду Волинської області від 15.03.2011р. у справі №4/5004/172/11.

При цьому судом враховано, що кредиторські вимоги були розглянуті ліквідатором ОСОБА_3 повністю визнаються ним та включені до поточного реєстру вимог кредиторів у вказаному розмірі, що підтверджується відповідним листом арбітражного керуючого від 21.12.2015р.

Керуючись ст.ст. 38, 41, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1.Визнати у встановленому порядку доведені грошові вимоги Берестечківського психоневрологічного інтернату (45765, м.Берестечко, вул. Паркова,21, код ЄДРПОУ 03188180) до приватного підприємства "Дисконт плюс" (45632, Волинська область, Луцький район, с. Зміїнець, вул. Васильківська 2, код ЄДРПОУ 33667529) на загальну суму 144 682,36 грн. із наступною черговістю їх задоволення:

- 142 246,36 грн. - вимоги шостої черги;

- 2436 грн. - понесених судових витрат (сплата судового збору) - вимоги першої черги.

2. Визнати у встановленому порядку доведені грошові вимоги Луцького геріатричного пансіонату (43008, м. Луцьк, вул. Теремнівська,70 код ЄДРПОУ 03562520) до приватного підприємства "Дисконт плюс" (45632, Волинська область, Луцький район, с. Зміїнець, вул. Васильківська 2, код ЄДРПОУ 33667529) на загальну суму 261 989,42 грн. із наступною черговістю їх задоволення:

- 259 553,42 грн. - вимоги шостої черги;

- 2436 грн. - понесених судових витрат (сплата судового збору) - вимоги першої черги.

3. Визначити, що особи, вимоги яких до боржника - приватного підприємства "Дисконт плюс", заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

4. Зобов'язати ліквідатора ОСОБА_3 відповідно до статей 41-46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" виконати ліквідаційну процедуру банкрута у строк, встановлений постановою господарського суду Волинської області від 06.10.2015р., за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута надати суду обґрунтований остаточний звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, акти інвентаризації майна, перелік ліквідаційної маси, акти оцінки майна, відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси, договори купівлі-продажу майна банкрута та акти приймання передачі майна, остаточний реєстр вимог кредиторів з доказами про розміри задоволених вимог кредиторів, докази про закриття рахунків в банківських установах, копії повідомлень органу державної податкової служби, пенсійного фонду, центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази, що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута, забезпечити збереженість архівних документів банкрута, які підлягають обов'язковому зберіганню, ліквідаційний баланс банкрута та пояснювальну записку до нього.

5. Примірник ухвали суду для відома та виконання направити:

- Луцькій ОДПІ (м. Луцьк, Київський майдан, 4);

- ПП "Дисконт плюс" (45632, Волинська обл., Луцький р-н, с. Зміїнець, вул. Васильківська, 2,);

- Берестечківському психоневрологічному інтернату (45765, м.Берестечко, вул. Паркова,21);

- Луцькому геріатричному пансіонату (43008, м. Луцьк, вул. Теремнівська,70);

- Прокуратурі Волинської області (м. Луцьк, вул. Винниченка,15);

- Ліквідатору ОСОБА_3 (м. Луцьк, вул. Коперника, 36/А2).

Суддя І. О. Гарбар

Дата ухвалення рішення21.12.2015
Оприлюднено27.12.2015
Номер документу54507037
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —903/777/15

Ухвала від 21.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 18.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 11.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 07.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 07.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 25.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 19.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Судовий наказ від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 08.10.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Постанова від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні