Ухвала
від 21.12.2015 по справі 916/4098/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"21" грудня 2015 р.Справа № 916/4098/15

За позовом: "Спінтрекс Холдінгз Лтд.";

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ОСОБА_1";

про стягнення компенсації за порушення майнового авторського права у розмірі 689 000 грн.

Суддя Щавинська Ю.М.

Представники сторін:

від позивача: ОСОБА_2 - довіреність № б/н від 09.09.2015р.

від відповідача: ОСОБА_3 - довіреність № б/н від 27.04.2015р.

СУТЬ СПОРУ: "Спінтрекс Холдінгз Лтд." звернулося до господарського суду Одеської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ОСОБА_1", в якій просить суд стягнути з останнього компенсацію за порушення майнового авторського права у сумі 689 000 грн, а також здійснити публікацію судового рішення у газеті "Думська площа" та газеті "Одесские известия" ("Одеські вісті").

В обґрунтування заявлених позовних вимог позивач посилається на порушення відповідачем майнового авторського права шляхом публічного сповіщення ТОВ "Телерадіокомпанія "ОСОБА_1" телесеріалу "Величне століття".

Ухвалою господарського суду Одеської області від 08.10.2015р. було порушено провадження у справі №916/4098/15 із призначенням до розгляду в засіданні суду.

21.12.2015р. до канцелярії суду від представника відповідача надійшло клопотання про призначення судової експертизи.

Одночасно, до канцелярії суду від представників сторін надійшла спільна заява про затвердження мирової угоди від 21.12.2015р.

З наданої мирової угоди вбачається досягнення сторонами по справі згоди про наступне:

"Спінтрекс Холдінгз Лтд." (надалі - В«ПозивачВ» ) в особі представника ОСОБА_2, який діє на підставі довіреності №б/н від 09.09.2015 року, та Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ОСОБА_1" (надалі -«³дповідачВ» ) в особі представника ОСОБА_3, який діє на підставі довіреності б/н від 27.04.2015 року, з метою врегулювання спору про стягнення компенсації у розмірі 689 000 грн, уклали цю мирову угоду про таке.

1. Сторони домовились врегулювати спір по справі №916/4098/15 шляхом підписання та виконання даної мирової угоди.

2.Відповідач зобов'язується протягом 30 (тридцяти) календарних днів з дати винесення ухвали господарським судом Одеської області у справі № 906/4098/15 про затвердження цієї мирової угоди, виплатити на користь Позивача компенсацію за порушення майнового авторського права Позивача (незаконного сповіщення 5 серій другого сезону телесеріалу "Величне століття") у сумі 300 000, 00 (триста тисяч) гривень, при цьому судові витрати (в тому числі сума сплаченого судового збору, який був сплачений Позивачем при поданні позовної заяви) не підлягають компенсації з боку Відповідача.

3. Відповідач зобов'язується за два робочих дні до дати здійснення платежу, зазначеного у п. 1 цієї мирової угоди, дізнатися у Позивача банківські реквізити для здійснення такого платежу. Контакти Позивача: ОСОБА_2, тел. +380509312179, електрона адреса: s.fokin@1plus1.tv

4. Позивач заявляє, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного її виконання не матиме жодних майнових претензій до Відповідача з приводу спірних відносин, а саме: незаконного сповіщення 5 серій другого сезону телесеріалу "Величне століття", які є предметом цієї Мирової угоди та розглядались Господарським судом Одеської області в рамках справи № 916/4098/15.

5. Дана мирова угода складена у трьох примірниках, які мають однакову юридичну силуВ» .

У судовому засіданні 21.12.2015р. представники сторін наполягали на задоволенні спільної заяви про затвердження мирової угоди.

Водночас, представник відповідача просив суд не здійснювати розгляд клопотання про призначення у справі судової експертизи, з огляду на відсутність такої необхідності.

Розглянувши подану сторонами по справі на затвердження мирову угоду, укладену в процесі вирішення спору по справі № 916/4098/15, суд дійшов наступних висновків.

Згідно зі ст. 78 ГПК України мирова угода може стосуватися лише прав і обов'язків сторін щодо предмету позову. Умови мирової угоди сторін викладаються в адресованих господарському суду письмових заявах, що долучаються до справи. При цьому, ці заяви повинні бути підписані відповідно позивачем, відповідачем чи обома сторонами. В свою чергу, про затвердження мирової угоди сторін господарський суд виносить ухвалу, якою одночасно припиняє провадження у справі.

У відповідності до п. 3.19 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011р. № 18 „Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу судами першої інстанціїВ» одним із способів вирішення господарського спору є мирова угода сторін , яка може стосуватися лише прав і обов'язків сторін щодо предмета позову (частини перша і третя статті 78 ГПК). Мирова угода підписується особами, уповноваженими представляти сторони в господарському суді (стаття 28 ГПК). Умови мирової угоди мають бути викладені чітко й недвозначно з тим, щоб не виникало неясності і спорів з приводу її змісту під час виконання. Господарський суд не затверджує мирову угоду, якщо вона не відповідає закону, або за своїм змістом вона є такою, що не може бути виконана у відповідності з її умовами, або якщо така угода остаточно не вирішує спору чи може призвести до виникнення нового спору. Мирова угода не може вирішувати питання про права і обов'язки сторін, які можуть виникнути у майбутньому, а також стосуватися прав і обов'язків інших юридичних чи фізичних осіб, які не беруть участі у справі або, хоча й беруть таку участь, але не є учасниками мирової угоди. Укладення мирової угоди неможливе і в тих випадках, коли ті чи інші відносини однозначно врегульовані законом і не можуть змінюватись волевиявленням сторін. Умови мирової угоди повинні безпосередньо стосуватися предмета позову, що виключає зазначення в ній дій, коштів чи майна, які не відносяться до цього предмета. У зв'язку з цим, зокрема, не можуть включатися до мирової угоди умови щодо застосування неустойки (штрафу, пені) за невиконання її умов.

За наслідком надання правової оцінки поданій сторонами по даній справі на затвердження мирової угоди, господарський суд дійшов висновку, що шляхом її укладення сторонами по справі було досягнуто домовленості на припинення виключно спірних правовідносин, які є предметом спору по справі № 916/4098/15, шляхом погодження Товариством з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ОСОБА_1" компенсації у сумі 300 000,00 грн., що виникла у зв'язку із порушенням майнового авторського права шляхом публічного сповіщення 5 серій другого сезону телесеріалу "Величне століття".

Суд зазначає, що зміст укладеної між сторонами по даній справі мирової угоди відповідає вимогам чинного законодавства та її затвердження судом не призведе до порушення прав та охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Приймаючи до уваги, що мирова угода, укладена між сторонами з метою врегулювання спірних відносин, які виникли при розгляді господарським судом даної справи, підписана повноважними особами та відповідає вимогам чинного законодавства України, зазначена мирова угода підлягає затвердженню в порядку, передбаченому ст. 78 ГПК України.

В свою чергу, згідно з п. 7 ч. 1 ст. 80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена господарським судом.

За таких обставин, враховуючи затвердження господарським судом укладеної між сторонами по справі мирової угоди, провадження у справі № 916/4098/15, відповідно до ч. 4 ст. 78, п. 7 ч. 1 ст. 80 ГПК України, підлягає припиненню.

Керуючись ст. 78, п. 7 ст. 80, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Спільну заяву "Спінтрекс Холдінгз Лтд." та Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ОСОБА_1" про затвердження мирової угоди - задовольнити.

2. Затвердити мирову угоду по справі №916/4098/15, укладену між "Спінтрекс Холдінгз Лтд." (реєстраційний номер: 636924, Крейгмур Чеймберз, а/с 71, ОСОБА_4 Тортова, Британські Віргінські острови (Craigmur Chambers, P.O. Box 71, Road Town, Tortola, British Virgin Islands); поштова адреса для листування (адреса представника) 04080 м. Київ, вул. Кирилівська (колишня Фрунзе), буд. 23. ) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ОСОБА_1" (65063, Одеська область, м. Одеса, Приморський район, вул. Армійська, буд. 1А, код ЄДРПОУ 21032955), у відповідності до якої:

"Спінтрекс Холдінгз Лтд." (надалі - В«ПозивачВ» ) в особі представника ОСОБА_2, який діє на підставі довіреності №б/н від 09.09.2015 року та Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ОСОБА_1" (надалі -«³дповідачВ» ) в особі представника ОСОБА_3 який діє на підставі довіреності б/н від 27.04.2015 року з метою врегулювання спору про стягнення компенсації у розмірі 689 000 грн, уклали цю мирову угоду про таке.

1. Сторони домовились врегулювати спір по справі №916/4098/15 шляхом підписання та виконання даної мирової угоди.

2. Відповідач зобов'язується протягом 30 (тридцяти) календарних днів з дати винесення Ухвали господарським судом Одеської області у справі № 906/4098/15 про затвердження цієї мирової угоди виплатити на користь Позивача компенсацію за порушення майнового авторського права Позивача (незаконне сповіщення 5 серій другого сезону телесеріалу "Величне століття") у сумі 300 000, 00 (триста тисяч) гривень, при цьому судові витрати (в тому числі сума сплаченого судового збору, який був сплачений Позивачем при поданні позовної заяви) не підлягають компенсації з боку Відповідача.

3. Відповідач зобов'язується за два робочих дні до дати здійснення платежу, зазначеного у п. 1 цієї мирової угоди дізнатися у Позивача банківські реквізити для здійснення такого платежу. Контакти Позивача: ОСОБА_2, тел. +380509312179, електрона адреса: s.fokin@1plus1.tv

4. Позивач заявляє, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного її виконання не матиме жодних майнових претензій до Відповідача з приводу спірних відносин, а саме: незаконне сповіщення 5 серій другого сезону телесеріалу "Величне століття", які є предметом цієї Мирової угоди та розглядались Господарським судом Одеської області в рамках справи № 916/4098/15.

5. Дана мирова угода складена у трьох примірниках, які мають однакову юридичну силуВ» .

3. Провадження у справі № 916/4098/15 - припинити.

Стягувачем за ухвалою є "Спінтрекс Холдінгз Лтд." (реєстраційний номер: 636924, Крейгмур Чеймберз, а/с 71, ОСОБА_4 Тортова, Британські Віргінські острови (Craigmur Chambers, P.O. Box 71, Road Town, Tortola, British Virgin Islands); поштова адреса для листування (адреса представника) 04080 м. Київ, вул. Кирилівська (колишня Фрунзе), буд. 23. )

Боржником за ухвалою є Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ОСОБА_1" (65063, Одеська область, м. Одеса, Приморський район, вул. Армійська, буд. 1А, код ЄДРПОУ 21032955).

Ухвала набрала законної сили 21.12.2015р.

Ухвала дійсна для пред'явлення до виконання відповідно до ст. 22 Закону України „Про виконавче провадженняВ» .

Суддя Ю.М. Щавинська

Дата ухвалення рішення21.12.2015
Оприлюднено27.12.2015

Судовий реєстр по справі —916/4098/15

Ухвала від 21.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 02.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 23.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 09.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 08.10.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні