Ухвала
від 22.12.2013 по справі 678/93/14-к
ЛЕТИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 678/186/15-к

Провадження № 1-кс-678-256/15

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

22 грудня 2013 року Летичівський районний суд

Хмельницької області

Слідчий суддя - Курнос С.О.

з участю секретаря - Хмари Н.В.

заст. начальн. СВ Летичівського ВП ОСОБА_1

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в смт. Летичів клопотання заступника начальника СВ Летичівського ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до документів по матеріалах досудового розслідування № 42015240180000007 від 05 листопада 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

В клопотанні ОСОБА_1 зазначає, що 05.07.2013року біля 9 год. в с. Чапля Летичівського району Хмельницької області службові особи ТОВ "Вітмар+", юридична адреса якого: Вінницька область Літинський район с. Уладівка вул. Першотравнева, 44, код ЄДРПОУ 36402146, внесли недостовірні відомості до довідки про доходи ОСОБА_2, в якій зазначили, що останній працював в зазначеному підприємстві на посаді тракториста-оператора і в період з січня по червень 2015 року отримав заробітну плату в розмірі 35100 грн., хоча насправді він на той час не був працевлаштований.

05 листопада 2015 року відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесені прокурором прокуратури Летичівського району ОСОБА_3 до ЄРДР під №42015240180000007, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

08.12.2015року, під час тимчасового доступу до документів ПАТ "Платинум Банк" було вилучено довідку про доходи ОСОБА_2 за січень - червень 2015 року на посаді тракториста-оператора в ТОВ "Вімар+", з ознаками підроблення.

Розслідуванням встановлено, що керівником ТОВ "Вімар+" являється ОСОБА_4, як і фермерського господарства "Чаплянська Нива", юридична адреса якого: Хмельницька область Летичівський район с. Чапля вул. Набережна, 1, ЄДРПОУ 38270408. А у Відділі Держгеокадастру у Летичівському району знаходиться технічна документація із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок, переданих в оренду із земель приватної власності громадян (нерозподілені та не витребувані земельні частки (паї)), ФГ "Чаплянська нива" для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Чаплянської сільської ради Летичівського району Хмельницької області, в матеріалах якої містяться документи з вільними зразками почерку та підпису останнього.

З метою встановлення особи, яка рукописно виконала записи та підписи у вище зазначеній довідці про доходи ОСОБА_2, під час досудового розслідування виникла необхідність в доступі до документів Відділу Держгеокадастру у Летичівському районі, які містять вільні зразки почерку та підпису ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, для проведення почеркознавчої експертизи, тому ОСОБА_1 просить надати тимчасовий доступ до вище зазначених документів, що дасть змогу отримати докази, які у вказаному провадженні будуть мати суттєве значення для розкриття цього злочину, а також розгляду справи по суті, оскільки будь-яким іншим способом, крім тимчасового доступу до документів, вказані документи отримати не можливо, бо вони можуть містити службову та конфіденційну інформацію.

В судовому засіданні він клопотання підтримав з наведених в ньому підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Розглянувши клопотання, вислухавши доводи заступника начальника СВ Летичівського ВП ОСОБА_1, дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку, що відомості, які містяться у документах, зазначених у клопотанні (технічна документація із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок, переданих в оренду із земель приватної власності громадян (нерозподілені та не витребувані земельні частки (паї)), ФГ "Чаплянська нива" для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Чаплянської сільської ради Летичівського району Хмельницької області, в матеріалах якої містяться документи з вільними зразками почерку та підпису ОСОБА_4П.) можуть бути використані для повного і неупередженого розслідування всіх обставин даної справи, тому його слід задовольнити.

Керуючись ст. 159 - 166 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити. Надати заступнику начальника СВ Летичівського ВП ГУНП України в Хмельницькій облсті дозвіл на тимчасовий доступ до технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок, переданих в оренду із земель приватної власності громадян (нерозподілені та не витребувані земельні частки (паї)), ФГ "Чаплянська нива" для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Чаплянської сільської ради Летичівського району Хмельницької області, які знаходяться у Відділі Держгеокадастру у Летичівському районі, за адресою: Хмельницька область, смт. Летичів, вул. Горького, 2/1, і в матеріалах якої містяться документи з вільними зразками почерку та підпису ОСОБА_4, з можливістю їх вилучення для проведення почеркознавчого дослідження.

Строк дії ухвали 20 днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Летичівського

районного суду ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення22.12.2013
Оприлюднено27.12.2015
Номер документу54522676
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів по матеріалах досудового розслідування № 42015240180000007 від 05 листопада 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України

Судовий реєстр по справі —678/93/14-к

Ухвала від 06.10.2014

Кримінальне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Ходоровський І. Б.

Ухвала від 22.12.2013

Кримінальне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Курнос С. О.

Вирок від 18.11.2014

Кримінальне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Ходоровський І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні