Ухвала
від 17.12.2015 по справі 757/46242/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/46242/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.12.2015 Слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю та їх виїмку,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України радник юстиції ОСОБА_4 , розглянувши матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014000000000941 від 18.09.2014, звернувся до слідчого суді із клопотанням погодженим прокурором друго відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ГПУ ОСОБА_5 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів які містять охоронювану законом таємницю. Клопотання обґрунтовано наступними обставинами.

Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому 18.09.2015 у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі ІНФОРМАЦІЯ_2 ), ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (далі ІНФОРМАЦІЯ_4 ) за попередньою змовою із службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 (даліТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 у період 2013-2014 рр. за попередньою змовою із службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_4 , в порушення вимог законодавства в сфері державних закупівель, без проведення конкурсних торгів та відповідних маркетингових досліджень, уклали понад 25 догорів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » щодо надання послуг та виконання робіт по завищеній вартості на загальну суму понад 40 млн.грн.

З урахуванням викладеного, а також те, що у провадженні є обставини, які підтверджують, що гроші, які підлягають спеціальній конфіскації, одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та є предметом кримінального правопорушення, та підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, слідству необхідно отримати тимчасовий доступ з можливістю їх вилучення до наступних банківських документів, які зберігаються у приміщенні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », МФО НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Особа, у володінні якої знаходяться документи, про розгляд клопотання повідомлялась належним чином. Представника у судове засідання не направили.

Вислухавши обґрунтування сторони кримінального провадження, дослідивши додані до клопотання документи, слід дійти наступного висновку.

Відповідно до ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до рей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Аналізуючи обґрунтування слідчого з фабулою кримінального правопорушення і наданими матеріалами, видно, що документи, доступ до яких слідчий просить надати дійсно перебуває у володінні вказаної ним особи , в сукупності з іншими речами і документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, інформація, доступ до якої просить надати слідчий , може бути використана як доказ , при цьому іншим способом в даний час довести обстави, які передбачається довести не вбачається можливим.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Надати слідчому в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні та зберігаються у приміщенні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », МФО НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 :

- списки фізичних та юридичних осіб, які отримували готівкою грошові кошти у сумі понад 100 000 грн. за період з 06.07 по 16.10.2014 з обов`язковим зазначенням дат, часу та сум здійснення платежів чи перерахувань, IP-адрес та даних про банківські установи та їх рахунки, на які та з яких перераховувались грошові кошти, призначення платежів, назв контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, місцезнаходження, обов`язково вказати повний шлях проходження грошових коштів), з наданням інформації в електронному (у форматі електронного файлу «.xls») та паперовому вигляді.

Визначити строк дії ухвали тривалістю двадцять робочих днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 справа № 757/46242 /15-к

Прим. 2 слідчий ОСОБА_3

Копія ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »

Виконавець: ОСОБА_1 17.12.2015р.

Дата ухвалення рішення17.12.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54523399
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю та їх виїмку

Судовий реєстр по справі —757/46242/15-к

Ухвала від 17.12.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні