Ухвала
від 17.12.2015 по справі 554/14671/15-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 17.12.2015 Справа № 554/14671/15-к

Провадження № 1-КС/554/7862/2015

УХВАЛА

Іменем України

17 грудня 2015 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_2 про проведення обшуку, -

встановила:

16.12.2015 року старший слідчий з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_2 звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку, посилаючись на те, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32015170000000054, внесеному в ЄРДР 12.11.2015 року відносно невстановлених слідством осіб за ч.1 ст.204 КК України за повідомленням ОУ ДПІ у м.Полтаві ГУ ДФС у Полтавській області №4841/8/16-01-07-04-15 від 12.11.2015 року про скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені особи на території Полтавської області протягом 2015 року здійснюють незаконне виробництво, зберігання з метою збуту, збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Так згідно листа ОУ ДПІ у м.Полтаві ГУ ДФС у Полтавській області №4841/8/16-01-07-04-15 від 12.11.2015 року встановлено, що на виробничих потужностях підприємства ТОВ «ТД Еко-Оіл» (код ЄДРПОУ 37969766), розташованих за адресою: Лубенський район, село Окіп, вул. Жовтнева, 1А, здійснюється незаконне виготовлення підакцизних товарів бензину та газойлу (дизельного пального). ТОВ «ТД Еко-Оіл» не являється платником акцизного податку, хоча фактично здійснює виготовлення бензину моторного та газойлу (дизельного пального). Підприємство працює з частковим відображенням операцій по облікам, при цьому вироблені дизельне пальне та бензин реалізовуються як за готівку (без проведення по облікам) так і в безготівковій формі, але під виглядом абсорбенту (компоненту дизельних палив) газоконденсатного.

Крім того, згідно інформації ОУ ДПІ у м.Полтаві ГУ ДФС у Полтавській області незаконно виготовлені паливно-мастильні матеріали до моменту реалізації зберігаються на виробничих потужностях, розташованих за адресою: Лубенський район, село Окіп, вул. Жовтнева, 1А та в подальшому реалізовуються суб`єктам господарювання переважно Полтавської та прилеглих до неї областей, місцевим сільськогосподарським підприємствам та фізичним особам неплатникам ПДВ, в т.ч. самозайнятим особам.

Згідно висновку №142008800-0344 від 30.11.2015 року надана проба у вигляді рідини жовто-коричневого кольору, відноситься до суміші на основі аліфатичних вуглеводнів, до складу якої входять інші добавки/домішки (ароматичні вуглеводні тощо). Відповідно до додаткових приміток до товарної позиції 2710 УКТЗЕД, за фракційним складом проба відповідає терміну «газойлі». Проба за показником «масова частка сіри» не відповідає вимогам ДСТУ 4840-2007 «Паливо дизельне підвищеної якості. Технічні умови».

Відповідно до листа №805/7/16-70-25-01 від 02.12.2015 року, що надійшов з Полтавської митниці ДФС, надану на дослідження Харківському управлінню з питань експертизи та досліджень СЛЕД ДФС пробу можливо класифікувати у товарній підкатегорії 2710194790 згідно з УКТЗЕД, керуючись Основними правилами інтерпретації УКТЗЕД, затвердженими Законом України від 31.05.07 №1109-V (із змінами та доповненнями).

Також, відповідно до рапорту старшого оперуповноваженого ВОСА ПДВ ОУ ДПІ у м.Полтаві ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 від 08.12.2015 року, на протязі 2015 року керівник СФГ «Велес» (код ЄДРПОУ 22519004) громадянин ОСОБА_4 здійснює придбання у ТОВ «ТД Еко-Оіл» газойлів (дизельне пальне) під виглядом абсорбенту (компоненту дизельного палива). Придбані газойли (дизельне пальне) використовуються підприємством для виробничих потреб, а саме ведення сільського господарства (заправки с/г техніки для обробітку земель). Придбане дизельне пальне розміщене в ємностях на подвір`ї за адресою: АДРЕСА_1 та на прилеглих до вказаної адреси територіях. Дана адреса по праву власності зареєстрована за громадянином ОСОБА_4 , який в той же час являється керівником СФГ «Велес».

Відповідно до АІС «Податковий блок» ТОВ «ТД Еко-Оіл» відображало взаємовідносини з СФГ «Велес», окрім цього даний факт підтверджується наданими ОУ ДПІ у м.Полтаві ГУ ДФС у Полтавській області податковими накладними.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта №49067451 від 04.12.2015 року право власності на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ).

Тобто, за зазначеною адресою зберігаються предмети і речі, які вказують на порушення законодавства, можуть бути використані як докази під час досудового розслідування і суду по кримінальному провадженню та мають значення для встановлення істини, швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Спроба вилучення вищезазначених підакцизних товарів, предметів, докумекнтів у спосіб, відмінний від обшуку, може призвести до їх знищення або переховування. Зокрема, за наявною оперативною інформацією зазначені документи та предмети можуть бути вивезені на інші адреси та приховані або знищені.

Приймаючи до уваги, що за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться незаконно виготовлені підакцизні товари, предмети і речі, які вказують на порушення законодавства, необхідні для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, являються джерелом доказів та у подальшому потрібні для проведення слідчих дій, а спроба вилучення цих документів та предметів у спосіб, відмінний від обшуку.

Слідчий надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримав.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У зв`язку із вищевикладеним, слідчий суддя приходить до висновку про часткове задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 233-235 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалила:

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщень та території за адресою: АДРЕСА_1 , що належить ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ), з метою виявлення та вилучення проб незаконно виготовлених підакцизних товарів (у т.ч. паливно-мастильних матеріалів, бензинів, дизельного пального, газойлу), оригіналів, а у разі їх відсутності копій фінансово-господарських та первинних документів СФГ «Велес» (код ЄДРПОУ 22519004) щодо взаємовідносин з ТОВ «ТД Еко-Оіл», у т.ч. договорів та додатків до них, додаткових угод та додатків до них, специфікацій, сертифікатів, рахунків, рахунків-фактур, накладних, у т.ч. податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних; актів, у т.ч. актів звірки; довіреностей, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, платіжних доручень, касових ордерів та платіжних квитанцій до них, документів бухгалтерського обліку, головних книг, журналів-ордерів, оборотно-сальдових відомостей, відомостей по бухгалтерським рахункам, за період з січня 2015 року по 01.11.2015 року.

Зобов`язати особу, яка буде проводити обшук відповідно до ухвали слідчого судді, перед початком виконання ухвали слідчого судді надати особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутності - іншій присутній особі її копію.

У разі відсутності осіб у житлі чи іншому володінні копія ухвали повинна бути залишена на видному місці у житлі чи іншому володінні особи.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.12.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54529128
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/14671/15-к

Ухвала від 17.12.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні