Ухвала
від 06.03.2013 по справі 757/4919/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4919/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Ільєва Т.Г., при секретарі Хлуд А.Ю., за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Нагорняка П.М., розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Поліщука А.М. про дозвіл на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

06.03.2013 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Ільєвої Т.Г. надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Поліщука А.М. за погодженням із прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України радника юстиції О.П. Кіпчарським про проведення обшуку в житловому приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1, в якій зареєстрований та проживає ОСОБА_4, засновник ПП «КВВМПУ» (код ЄДРПОУ 31338726), право власності на яку зареєстроване за ТОВ «Вторстальмет», з метою відшукання та вилучення предметів, документів, які мають значення речових доказів та необхідні для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, а також коштів, здобутих злочинним шляхом, які необхідні для відшкодування збитків завданих кримінальними правопорушеннями.

У судовому засідання слідчий Нагорянк П.М. внесене клопотання підтримав та послався на достатність підстав вважати, що за вказаною адресою можуть знаходитись знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також інші предмети і документи, що мають значення для проведення кримінального провадження, майно, яке було здобуте у результаті вчинення кримінального правопорушення.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів клопотання вбачається, що в провадженні Головного слідчого управління МВС України знаходиться кримінальне провадження № 12012000000000001, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 205 КК України.

Слідчий вказує, що Головним слідчим управлінням МВС України розслідується кримінальне провадження № 12012000000000001 щодо створення суб'єкту підприємницької діяльності ТОВ «УКРКАДРПРОФ-ЛТД», з метою прикриття незаконної діяльності, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України, підроблення та використання завідомо підробленої декларації з податку на прибуток вказаного підприємства за І квартал 2010 року, за ознаками складу злочинів, передбачених частинами 1, 3 ст.358 КК України, а також щодо ОСОБА_5 за фактом співучасті у створенні суб'єкту підприємницької діяльності ТОВ «Торгова Вежа» з метою прикриття незаконної діяльності, що завдало великої матеріальної шкоди державі, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27 ч.2 ст.205 КК України.

24.01.2013 року до ЄРДР внесено кримінальне провадження № 12013000000000158 щодо ухилення службовими особами ПП «КВВМПУ» від сплати податків на суму 18 435 720,08 грн., тобто в особливо великому розмірі, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, яке об'єднано в одне провадження з кримінальним провадженням № 12012000000000001.

Крім того, контрагентами ПП «КВВМПУ» є ТОВ «Вторстальмет», ТОВ «КВВ Груп», ТОВ «КВВ Консалтинг», ТОВ «Промислова група «Союз» та ТОВ «Тралмет Україна», які підконтрольні засновникам ПП «КВВМПУ» ОСОБА_6 та ОСОБА_4, та поряд з останнім підприємством задіяні у злочинній схемі пов'язаній з ухиленням від сплати податків.

Також, встановлено, що вказані підприємства здійснюють незаконну діяльність пов'язану з підробленням документів та ухиленням від сплати податків, використовуючи поряд з ТОВ «Торгова Вежа» інші фіктивні СПД, а саме: ТОВ «Спрінт-М», ТОВ «Приват-Ойл», ТОВ «Віртекс-Інвест», ТОВ «Метал-Трейд», ПП «Е.С.Е.», ТОВ «Мартенсіт-2010», ТОВ «Ельгуна Стілл», ТОВ «Горняк-Юг», ТОВ «Спецлогистика», ТОВ «Загіп», ТОВ «Проммет-М», ТОВ «Контур-Прим», ПП «Малахіт 2007», ТОВ «Максі-Ойл».

Слідчий зазначив, що на даний час є достатні підстави вважати, що засновник ПП «КВВМПУ» ОСОБА_4 може бути причетний до вчинення вище зазначених кримінальних правопорушень, а також, що за місцем його проживання, за адресою: АДРЕСА_1, яка зареєстрована на праві власності за ТОВ «Вторстальмет», зберігаються предмети, чорнові записи, носії електронної інформації, печатки і штампи, первинні та інші документи ПП «КВВМПУ», які використовуватимуться як докази факту здійснення незаконних господарських операцій з ТОВ «Торгова Вежа» та іншими суб'єктами підприємницької діяльності.

Згідно довідки Київського міського БТІ від 01.02.2013 № 3207 (И-2013) квартира АДРЕСА_1, на праві власності зареєстрована за ТОВ «Вторстальмет» та відповідно до довідки Товариства з обмеженою відповідальністю «ПЛАНЕТА ЖИТЛО-СЕРВІС» від 29.01.2013 № 6 ОСОБА_4 зареєстрований за вищезазначеною адресою.

У кримінальному провадженні виникла необхідність в дослідженні документів, предметів, чорнових записів, носіїв електронної інформації, печаток і штампів, які свідчать про фінансово - господарську діяльність з вищевказаними суб'єктами підприємницької діяльності.

Згідно з вимогами статті 17 Закону України від 23 лютого 2006 р. №3477-ІV «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», судом враховано, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини поняття «житло» у пункті 1 статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (Рим,4.XI.1950) охоплює не лише житло фізичних осіб. Воно може поширюватися на офісні приміщення, які належать фізичним особам, а також офіси юридичних осіб, їх філії та інші приміщення.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Нагорянка П.М., дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що в житлових приміщеннях, розташованих за адресою: АДРЕСА_1, можуть знаходитись предмети, документи, чорнові записи, носії електронної інформації, печатки і штампи, які свідчать про незаконну діяльність, пов'язану з фіктивним підприємництвом, підробленням документів та ухиленням від сплати податків, які мають значення речових доказів та необхідні для виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, а також кошти, здобуті злочинним шляхом, які необхідні для відшкодування збитків завданих кримінальними правопорушеннями.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Поліщука А.М. про дозвіл на проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в житловому приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1, в якій зареєстрований та проживає ОСОБА_4, засновник ПП «КВВМПУ» (код ЄДРПОУ 31338726), право власності на яку зареєстроване за ТОВ «Вторстальмет», з метою відшукання та вилучення предметів, документів, чорнових записів, носіїв електронної інформації, печаток і штампів, які свідчать про фінансово - господарські взаємовідносини ПП «КВВМПУ» (код ЄДРПОУ 31338726), ТОВ «Вторстальмет» (код ЄДРПОУ 37427659), ТОВ «КВВ Груп» (код ЄДРПОУ 37402629), ТОВ «КВВ Консалтинг» (код ЄДРПОУ 37406445), Північно-західне АТ «Вторкольормет» (код ЄДРПОУ 001959943), ТОВ «Промислова група «Союз» (код ЄДРПОУ 32784718) та ТОВ «Тралмет - Україна» (код ЄДРПОУ 36603358) ТОВ «Торгова Вежа», ВАТ «ММК ім. Ілліча», ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ВАТ «Запоріжсталь», ЗАТ «Трубосталь», СТ «Славсант», ТОВ «Лисичанський завод «Металопрофіль», ЗАТ «Луганський трубний завод», ЗАТ «ПКП «Металіст», ПАТ «Дніпропетровський металургійний завод ім. Комінтерна», ТОВ «Інтерпайп Україна», ТОВ «Спрінт-М», ТОВ «Приват-Ойл», ТОВ «Віртекс-Інвест», ТОВ «Метал-Трейд», ПП «Е.С.Е.», ТОВ «Мартенсіт-2010», ТОВ «Ельгуна Стілл», ТОВ «Горняк-Юг», ТОВ «Спецлогистика», ТОВ «Загіп», ТОВ «Проммет-М», ТОВ «Контур-Прим», ПП «Малахіт 2007», ТОВ «Максі-Ойл» та незаконну діяльність даних товариств, пов'язану з підробленням документів, фіктивним підприємництвом та ухиленням від сплати податків, які мають значення речових доказів та необхідні для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, а також коштів, здобутих злочинним шляхом, які необхідні для відшкодування збитків завданих кримінальними правопорушеннями.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва Т.Г. Ільєва

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.03.2013
Оприлюднено26.12.2016
Номер документу54531760
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/4919/13-к

Ухвала від 06.03.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні