Ухвала
від 31.10.2014 по справі 757/31701/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/31701/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 жовтня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

31.10.2014 в провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку в нежитлових приміщеннях за адресою: м. Київ, вул. Новокостянтинівська, 9-А, які належать ТОВ «Лікра» та в яких знаходиться ТОВ «Український сертифікаційний центр» (код ЄДРПОУ 33406510), з метою виявлення та вилучення документів, які свідчать про взаємовідносини з ТОВ «Гатіора» та іншими суб`єктами підприємницької діяльності, які мають ознаки фіктивності, а саме: оригіналів первинних бухгалтерських та фінансово господарських документів: договорів, додаткових угод, актів прийому-передачі, рахунків, товарно транспортних накладних (автомобільних, залізничних), довіреностей, податкових накладних, реєстрів виданих та отриманих накладних, митних декларцій, документів обліку готової продукції, специфікацій, актів взаєморозрахунків, платіжних документів, сертифікатів (паспортів) якості на продукцію, листування тощо, коштів, здобутих незаконним шляхом, електронних носіїв інформації та комп`ютерної техніки, на якій збегієються в електроній формі вказані документи.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12013110070001250, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом створення суб`єкту підприємницької діяльності ТОВ «Гатіора» з метою прикриття незаконної діяльності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що 13.04.2012 невстановлені особи зареєстрували в Подільській районній в м. Києві державній адміністрації, на ім`я ОСОБА_5 , а в подальшому ОСОБА_6 суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ «Гатіора» код ЄДРПОУ 38091733, яке використовувалось ОСОБА_7 та службовими особами групи компаній «Східно-європейська паливно-енергетична компанія» для прикриття злочинної діяльності, пов`язаної з незаконним ввезенням та реалізацією нафтопродуктів на території України, а також наданням послуг підприємствам реального сектору економіки щодо мінімізації податкових зобов`язань та переведенням коштів у готівку. В ході аналізу руху коштів по рахункам ТОВ «Гатіора» встановлено, що одними з його контрагентів було ТОВ «Український сертифікаційний центр», якими перераховано кошти на вказане фіктивне підприємство в сумі понад 4 млн. грн. У подальшому вище вказані кошти були перераховані з ТОВ «Гатіора» на рахунки фізичних та юридичних осіб звідки зняті готівкою. Встановлено, що службові особи ТОВ «Український сертифікаційний центр» можуть бути причетні до незаконної діяльності, пов`язаної з ухиленням від сплати податків та з метою уникнення кримінальної відповідальності умисно не видають вище вказані документи, які мають значення речових доказів в кримінальному провадженні.

В судовому засіданні сторона кримінального провадження слідчий слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 клопотання підтримала, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку в нежитлових приміщеннях за адресою: м. Київ, вул. Новокостянтинівська, 9-А, які згідно листа Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об`єкти нерухомого майна від 28.10.2014 року, належать на праві власності ТОВ «Лікра» та які, згідно наявних в матеріалах кримінального провадження даних, а саме протоколу допиту свідка ОСОБА_8 використовує в своїй діяльності ТОВ «Український сертифікаційний центр» і в яких можуть знаходитись вказані документи та речі.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження - слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 , слідчий суддя надходить до висновку про наявність підстав для надання дозволу на проведення обшуку в нежитлових приміщеннях за адресою: м. Київ, вул. Новокостянтинівська, 9-А, які належать ТОВ «Лікра» та в яких знаходиться ТОВ «Український сертифікаційний центр» (код ЄДРПОУ 33406510).

Разом з тим, клопотання підлягає частковому задоволенню з метою виявлення та вилучення документів, які свідчать про взаємовідносини з ТОВ «Гатіора» та іншими суб`єктами підприємницької діяльності, які мають ознаки фіктивності, а саме: оригіналів первинних бухгалтерських та фінансово господарських документів: договорів, додаткових угод, актів прийому-передачі, рахунків, товарно транспортних накладних (автомобільних, залізничних), довіреностей, податкових накладних, реєстрів виданих та отриманих накладних, митних декларцій, документів обліку готової продукції, специфікацій, актів взаєморозрахунків, платіжних документів, сертифікатів (паспортів) якості на продукцію, листування тощо, електронних носіїв інформації та комп`ютерної техніки, на якій збегієються в електроній формі вказані документи.

Між тим не підлягають задоволенню вимоги клопотання про відшукання та вилучення грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, оскільки не містить даних про те, що відомості, які містяться у грошових коштах можуть бути доказами, і що такі знаходяться у зазначених в клопотанні нежитлових приміщеннях.

Разом з тим у разі виявлення під час обшуку майна, яке має значення для даного кримінального провадженні, його огляд і вилучення регламентовано ч. 7 ст.236 КПК України.

Відтак, клопотання підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, ст.ст.234 235, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 на проведення обшуку в нежитлових приміщеннях за адресою: м. Київ,

вул. Новокостянтинівська, 9-А, які належать ТОВ «Лікра» та в яких знаходиться ТОВ «Український сертифікаційний центр» (код ЄДРПОУ 33406510), з метою виявлення та вилучення документів, які свідчать про взаємовідносини з ТОВ «Гатіора» та іншими суб`єктами підприємницької діяльності, які мають ознаки фіктивності, а саме: оригіналів первинних бухгалтерських та фінансово господарських документів: договорів, додаткових угод, актів прийому-передачі, рахунків, товарно транспортних накладних (автомобільних, залізничних), довіреностей, податкових накладних, реєстрів виданих та отриманих накладних, митних декларцій, документів обліку готової продукції, специфікацій, актів взаєморозрахунків, платіжних документів, сертифікатів (паспортів) якості на продукцію, листування тощо, електронних носіїв інформації та комп`ютерної техніки, на якій збегієються в електроній формі вказані документи.

В іншій частині клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 справа № 757/31701/14-к

Прим. 2 слідчий слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3

Копія ТОВ «Лікра»

Виконавець: ОСОБА_1

31.10.2014

Дата ухвалення рішення31.10.2014
Оприлюднено05.01.2023
Номер документу54531904
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/31701/14-к

Ухвала від 31.10.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Горкава В. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні