Ухвала
від 23.12.2015 по справі 511/3332/15-к
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/3332/15-к

Номер провадження: 1-кс/511/432/15

23.12.2015 року Роздільнянський районний суд Одеської області в складі слідчого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю заступника начальника СВ Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Роздільна Одеської області клопотання заступника начальника СВ Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Роздільнянської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів,

ВСТАНОВИВ:

23.12.2015 року до Роздільнянського районного суду Одеської області надійшло клопотання заступника начальника СВ Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Роздільнянської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів, що знаходиться в приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

Представник ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " надав заяву про розгляд справи у його відсутності.

У зв`язку з відсутностю клопотання від учасників кримінального провадження, відповідно до вимог ч.1 ст. 107 КПК України, судом прийнято рішення про незастосування технічних засобів фіксування.

Розглянувши клопотання, матеріали додані до нього, вислухавши думку слідчого, який підтримав заявлене клопотання, вважаю, що клопотання має бути задоволено з огляду на таке.

Судовим розглядом встановлено, що: товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (далі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстровано в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій 23.01.2001 року за адресою: АДРЕСА_1 . Згідно наказу № 104 від 14.06.2011 року ОСОБА_5 призначено на посаду директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на підставі протоколу засновників № 18 від 13.07.2011 року. Згідно функціональних обов`язків директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ОСОБА_5 підзвітний зборам засновників, організовує виконання їх рішення (п.1); вирішує усі питання діяльності товариства, крім тих, що входять виключної компетенції зборів засновників (п.2); має право без довіреності здійснювати усі дії від імені товариства, у тому числі розпоряджатися коштами товариства, представляти його інтереси, укладати договори і підписувати юридично значні документи (п.3). Будучи наділеним такими обов`язками, що пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, ОСОБА_5 є службовою особою юридичної особи приватного права ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Відповідно до договорів про закупівлю послуг за державні кошти №12 від 29.04.2014, №1 23.04.2015 року укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за підписом директора ОСОБА_5 та ІНФОРМАЦІЯ_2 за підписом начальника відділу освіти ОСОБА_6 та виконуючого обов`язки начальника відділу освіти ОСОБА_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період часу з 29.04.2014 по 15.07.2015 надавав послуги по обслуговуванню та ремонту обладнання газових котелень ЗНЗ Роздільнянського району Одеської області, а саме: у ІНФОРМАЦІЯ_3 , м. Роздільна, ІНФОРМАЦІЯ_4 , м. Роздільна котельна, ІНФОРМАЦІЯ_4 м. Роздільна бойлерна, с. Кучурган, ЗОШ с. Яковлевка.

Директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ОСОБА_5 , перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , систематично, починаючи із 29.04.2014 по 15.07.2015 року, свідомо знаючи, що на підприємстві відсутні посади слюсаря, слюсаря-електрика, слюсаря КВПіА, вносив завідомо не правдиві відомості до офіційного документу, що містять передбачені законом реквізитита містить зафіксовану на папері інформацію, яка посвідчує виконання робіт по ремонтуванню та технічному обслуговуванню машин загальної призначенності (послуги з технічного обслуговування та ремонту обладнання газових котелен) у ІНФОРМАЦІЯ_3 , м. Роздільна, ІНФОРМАЦІЯ_4 , м. Роздільна котельна, ІНФОРМАЦІЯ_4 м. Роздільна бойлерна, с. Кучурган, ЗОШ с. Яковлевка, а саме до актів виконаних робіт та калькуляцій витрат на виконання робіт по ремонтуванню та технічному обслуговуванню машин загальної призначенності (послуги з технічного обслуговування та ремонту обладнання газових котелен) у ІНФОРМАЦІЯ_3 , м. Роздільна, ІНФОРМАЦІЯ_4 , м. Роздільна котельна, ІНФОРМАЦІЯ_4 м. Роздільна бойлерна, с. Кучурган, ЗОШ с. Яковлевка, свідомо завищивши суми фактично виконаних робіт, вказавши осіб, які не були задіяні до обслуговування вищевказаних об`єктів та матеріальні і транспортні витрати.

В подальшому з метою одержання неправомірної вигоди для інших осібу вигляді бюджетних коштів ІНФОРМАЦІЯ_2 , зловживаючи своїми повноваженнями, всупереч інтересам юридичної особи приватного права ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та в інтересах інших, використав завідомо підроблений документ, а саме надав на погодження акти виконаних робіт та калькуляції витрат на виконання робіт по ремонтуванню та технічному обслуговуванню машин загального призначенності (послуги з технічного обслуговування та ремонту обладнання газових котелен) у ІНФОРМАЦІЯ_3 , м. Роздільна, ІНФОРМАЦІЯ_4 , м. Роздільна котельна, ІНФОРМАЦІЯ_4 м. Роздільна бойлерна, с. Кучурган, ЗОШ с. Яковлевка та у вказаний спосіб, шляхом зловживання своїми повноваженнями, заподіяв збитки державі в особі ІНФОРМАЦІЯ_2 на загальну суму 252092,02 грн., які у двісті п`ятдесят і більше разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян, чим спричинив тяжкі наслідки.

09.10.2015 року ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 КК України.

Необхідність застосування заходу забезпеченням, передбаченого ст.160 КПК України, а саме тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий аргументував тим, що необхідно встановити відомості по вказаному кримінальному провадженню, а саме відомості про зняття чи перерахування вказаних коштів, та використання вказаних коштів на певні цілі, тому необхідно отримати тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться в приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Згідно статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи. можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх. Згідно п.1 та п. 2 частини 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про ндання тимчасолвого доступу до речей і документів, якщо сторона кримнального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв"язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

У поданні слідчого міститься інформація про те, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин приходжу до висновку про задоволення клопотання заступника начальника СВ Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області про надання тимчасового доступу до документів, а саме: платіжного доручення на зняття чи перерахування грошових коштів що отримані згідно актів виконаних робіт по договорам про закупівлю послуг за державні кошти №12 від 29.04.2014, №1 23.04.2015 року укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ІНФОРМАЦІЯ_2 ; звіту про використання вказаних коштів; чекової книги щодо отримання вказаних коштів, в письмовому та електронному вигляді; документи о прибуткуванні вказаних коштів та рух та підзвіт по використанню грошових коштів, що отриманні згідно договорів про закупівлю послуг за державні кошти №12 від 29.04.2014, №1 23.04.2015 року; наказу щодо визначення ліміту каси підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; наказу чи іншого документу про уповноваження особи на зняття, використання, оприбуткування грошових коштів отриманих згідно договорів про закупівлю послуг за державні кошти №12 від 29.04.2014, №1 23.04.2015 року, які знаходяться в приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення.

На підставі ст.ст.107, 159,160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання заступника начальника СВ Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Роздільнянської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів - задовольнити.

Надати доступ заступнику начальнику СВ Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 до документів, які зберігаються в приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- Платіжні доручення на зняття чи перерахування грошових коштів що отримані згідно актів виконаних робіт по договорам про закупівлю послуг за державні кошти №12 від 29.04.2014, №1 23.04.2015 року укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

- Звіт про використання вказаних коштів;

- Чекова книга щодо отримання вказаних коштів, в письмовому та електронному вигляді;

- Документи о прибуткуванні вказаних коштів та рух та підзвіт по використанню грошових коштів, що отриманні згідно договорів про закупівлю послуг за державні кошти №12 від 29.04.2014, №1 23.04.2015 року;

- Наказ щодо визначення ліміту каси підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

- Наказ чи інший документ про уповноваження особи на зняття, використання, оприбуткування грошових коштів отриманих згідно договорів про закупівлю послуг за державні кошти №12 від 29.04.2014, №1 23.04.2015 року, з можливістю їх вилучення, які знаходиться в приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення.

На виконання ухвали зобов"язати керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », надати (забезпечити) заступнику начальника СВ Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , доступ до зазначених в ухвалі документів та надати йому можливість вилучити зазначені документи та інформацію.

На виконання ухвали попередити керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів на підставі ухвали, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала діє на строк до 31.12.2015 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.12.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54537129
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до документів

Судовий реєстр по справі —511/3332/15-к

Ухвала від 23.12.2015

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні