Ухвала
від 22.12.2015 по справі 904/10658/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

22.12.15р. Справа № 904/10658/15

За заявою ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РІВЕРСІ-ТУР", с. Піщанка

до боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РІВЕРСІ-ТУР" (51283, Дніпропетровська обл., с. Піщанка, вул. Соснова, б. 1; код ЄДРПОУ 37370644)

у справі про банкрутство

Суддя Єременко А.В.

Представники сторін:

від боржника: ОСОБА_2, пасп. АЕ 492748 від 17.03.1997р., голова ліквідаційної комісії;

арбітражний керуючий ОСОБА_3: не з'явився.

Голова ліквідаційної комісії (ліквідатор) ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РІВЕРСІ-ТУР", с. Піщанка 11.12.15р. звернувся до господарського суду Дніпропетровської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РІВЕРСІ-ТУР" (51283, Дніпропетровська обл., с. Піщанка, вул. Соснова, б. 1; код ЄДРПОУ 37370644) згідно зі ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

14.12.15р. автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого визначено кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_3 у даній справі про банкрутство.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 14.12.15р. заява про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РІВЕРСІ-ТУР" (51283, Дніпропетровська обл., с. Піщанка, вул. Соснова, б. 1; код ЄДРПОУ 37370644) прийнята до розгляду, підготовче засідання призначено на 22.12.15р., зобов'язано до судового засідання надати голові ліквідаційної комісії ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РІВЕРСІ-ТУР" (51283, Дніпропетровська обл., с. Піщанка, вул. Соснова, б. 1; код ЄДРПОУ 37370644) - оригінали документів, доданих до заяви про порушення справи про банкрутство (для огляду у підготовчому засіданні), аудиторський висновок за результатами фінансово - господарської діяльності, докази недостатності майна боржника для задоволення вимог кредиторів, докази дотримання вимог ЦК України, щодо проведення дій, які передують зверненню до суду із заявою про порушення справи про банкрутство на підставі ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", відомості щодо організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки ліквідатора, інформацію про спроможність виконувати повноваження ліквідатора, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", засновника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РІВЕРСІ-ТУР" - письмові пояснення щодо прийняття та підписання рішення щодо ліквідації підприємства боржника, арбітражному керуючому ОСОБА_3 протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали - заяву на участь у даній справі, свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), договір страхування ризиків діяльності арбітражного керуючого, відомості щодо організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки ліквідатора та інші обставини, які свідчать про здатність арбітражного керуючого належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки.

17.12.15р. до господарського суду Дніпропетровської області арбітражним керуючим ОСОБА_3 подано заяву (вх. № 83458/15) про згоду на участь у справі про банкрутство.

22.12.15р. до господарського суду Дніпропетровської області від учасника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РЕВЕРСІ-ТУР", в особі уповноваженого представника ОСОБА_4 подано пояснення (вх. № 84571/15) в якому останній пояснив, що ним прийнято рішення про припинення діяльності ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РЕВЕРСІ-ТУР" (51283, Дніпропетровська обл., с. Піщанка, вул. Соснова, б.1; код ЄДРПОУ 37370644) у зв'язку з відсутністю передумов для подальшої фінансово - господарської діяльності.

22.12.15р. до господарського суду Дніпропетровської області від учасника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РЕВЕРСІ-ТУР", в особі уповноваженого представника ОСОБА_4 подано клопотання (вх. № 84573/15) в якому останній просить розглянути заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РЕВЕРСІ-ТУР" про порушення провадження у справі про банкрутство.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши у судовому засіданні пояснення голови ліквідаційної комісії, господарський суд встановив наступне.

Відповідно до ст. 110 Цивільного кодексу України якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Згідно з ч.1 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадку якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

22.09.15р. засновниками (учасниками) ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РІВЕРСІ-ТУР" (51283, Дніпропетровська обл., с. Піщанка, вул. Соснова, б. 1; код ЄДРПОУ 37370644) прийнято рішення, у тому числі, про припинення діяльності боржника шляхом ліквідації та призначено голову ліквідаційної комісії ОСОБА_5. Вказане рішення Загальних зборів учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РЕВЕРСІ-ТУР" оформлене протоколом № 22/90 від 22.09.15р.

Відповідно до протоколу Загальних зборів учасників ТОВ "РЕВЕРСІ-ТУР" № 09/12 від 09.12.15р. припинено повноваження ліквідатора ОСОБА_5, призначено ліквідатором ТОВ "РЕВЕРСІ-ТУР" ОСОБА_2.

Після прийняття рішення про ліквідацію головою ліквідаційної комісії була встановлена неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, що зобов'язує ліквідатора звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

09.12.15р. учасниками ТОВ "РЕВЕРСІ-ТУР" (51283, Дніпропетровська обл., с. Піщанка, вул. Соснова, б.1; код ЄДРПОУ 37370644) затверджено проміжний ліквідаційний баланс станом на 08.12.15р., про що складено протокол Загальних зборів учасників ТОВ "РЕВЕРСІ-ТУР" №09/12.

Згідно ліквідаційного балансу кредиторська заборгованість становить 40 000, 00 грн., грошові кошти складають 12 180, 00 грн., дебіторська заборгованість, основні засоби, товарно-матеріальні цінності та нематеріальні активи - відсутні.

Вказане вище свідчить про наявність ознак неоплатності боржника, та є підставою для порушення провадження у справі про банкрутство за ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Так, 09.12.15р. учасниками ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РЕВЕРСІ-ТУР" прийнято рішення про звернення до господарського суду Дніпропетровської області з заявою про порушення справи про банкрутство боржника в порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", оформлене протоколом Загальних зборів учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РЕВЕРСІ-ТУР" № 09/12.

За наведеного, ліквідаційною комісією дотримані вимоги ЦК України, щодо проведення дій, які передують зверненню до суду із заявою про порушення справи про банкрутство на підставі ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", що виключає наявність підстав для відмови у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Згідно з ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майном. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється у судовому засіданні, що проводиться не пізніше 14 днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Для вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом, призначення ліквідатора суд вважає за необхідне призначити розгляд справи у судовому засіданні за участю голови ліквідаційної комісії та засновника (учасника) боржника.

Виходячи із положень ст. 78 Податкового кодексу України копію ухвали про порушення провадження у справі слід направити до органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів) та вжиття інших заходів, передбачених чинним законодавством. Матеріали за результатами перевірки направити для доручення до справи про банкрутство.

Керуючись ст. 16, 19, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

Порушити провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "РІВЕРСІ-ТУР" (51283, Дніпропетровська обл., с. Піщанка, вул. Соснова, б. 1; код ЄДРПОУ 37370644).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів із наслідками, передбаченими ст.19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Призначити засідання суду для вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом та призначення ліквідатором на 29.12.15 р. о 10:20год., зал судового засідання № 1-204.

Визнати обов'язковою явку у судове засідання голови ліквідаційної комісії та арбітражного керуючого ОСОБА_3

Копію ухвали надіслати: боржнику; голові ліквідаційної комісії; арбітражному керуючого ОСОБА_3; Відділу державної виконавчої служби Новомосковського міського управління юстиції; державному реєстратору Реєстраційної служби Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області.

Копію ухвали направити Новомосковській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області за місцезнаходженням боржника для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів) та вжиття інших заходів передбачених чинним законодавством. Матеріали за результатами перевірки податковий орган має направити до суду для долучення до справи про банкрутство.

Ухвала про порушення провадження у справі набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч.4 ст. 8, ч.3 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91 Господарського процесуального кодексу України з врахуванням особливостей, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" відповідно до ст. 8 цього Закону.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя ОСОБА_6

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення22.12.2015
Оприлюднено30.12.2015
Номер документу54538378
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/10658/15

Постанова від 29.12.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 22.12.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 14.12.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні