Ухвала
від 23.12.2015 по справі 740/5343/15-ц
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/5343/15-ц

Провадження № 2/740/1748/15

У Х В А Л А

попереднього судового засідання

23 грудня 2015 року м.Ніжин

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області в складі:

головуючої - судді Діденко О.П.,

при секретарі Капленку І.О.,

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні в залі суду в місті Ніжині справу за позовною заявою ОСОБА_1 до територіальної громади с. Кукшин в особі Кукшинської сільської ради Ніжинського району про визнання права власності на земельну ділянку у порядку спадкування,

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 у позові просив визнати за ним право власності на земельну ділянку для ведення особистого селянского господарства площею 4,87 га. (кадастровий номер 7423385600:03:001:0845), яка знаходиться на території Кукшинської сільської ради, в порядку спадкування за заповітом після смерті 19.02.2015 року його матері ОСОБА_2, посилаючись на те, що він, як спадкоємець за заповітом, спадщину після померлої ОСОБА_2 прийняв, так як у шестимісячний строк звернувся до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини, проте у видачі свідоцтва про право на спадщину йому нотаріусом відмовлено з тих підстав, що оригінал державного акту на право власності на земельну ділянку на ім я спадкодавця втрачений. Також просив витребувати з другої Чернігівської державної нотаріальної контори копію спадкової справи, яка заводилась до майна померлої ОСОБА_2

У судове засідання позивач та представник відповідача не з явилися, але від представинкиа позивача - адвоката ОСОБА_3, який відповідно до договору про надання правової допомоги на а.с.16-18 наділений всіма правами позивача, та від відповідача надійшли заяви, у яких вони справу просили розглянути: представник позивача - за його відсутності, при цьому у заяві зазначив, що позовні вимоги підтримує та просить залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні позивача управління Держгеокадастру у Ніжинському районі Чернігівської області (а.с.23), а відповідач - за відсутності його представника (а.с. 22).

За таких обставин суд визнав можливим попередній розгляд справи провести за відсутності позивача, представників позивача та відповідача та, відповідно до ч.2 ст.197 ЦПК України, без фіксування судового засідання звукозаписувальним технічним засобом.

Оскільки спір відповідно до ч.3 ст.130 ЦПК України не врегульовано, вимоги ч.6 ст.130 ЦПК України виконані, суд вважає необхідним призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з викликом позивача, його представинка та з повідомленням про час розгляду справи відповідача, а також слід задовольнити клопотання позивача про витребування відомостей щодо заведення спадкової справи до майна померлої ОСОБА_2, а в разі наявності такої - витребувати її копію, та залучити до участі в справі в якості третьої особи на стороні позивача управління Держгеокадастру у Ніжинському районі Чернігівської області, оскільки рішення в справі може вплинути на його обов язки щодо однієї з сторін, якому направити копію позовної заяви та представника якого викликати в судове засідання .

Керуючись ст.ст. 35, 130, 137 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Залучити до участі в справі у якості третьої особи на стороні позивача управління Держгеокадастру у Ніжинському районі Чернігівської області, у зв язку з чим вірною назву справи вважати: за позовною заявою ОСОБА_1, третя особа на стороні позивача управління Держгеокадастру у Ніжинському районі Чернігівської області, до територіальної громади с. Кукшин в особі Кукшинської сільської ради Ніжинського району про визнання права власності на земельну ділянку у порядку спадкування, яку призначити до розгляду у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Ніжині на 05 січня 2016 року на 09 год. з викликом позивача, його представника, представника третьої особи та повідомленням про час розгляду справи відповідача.

Третій особі направити копію позовної заяви разом з копією даної ухвали.

Витребувати з другої Чернігівської державної нотаріальної контори відомості про заведення спадкової справи до майна померлої ОСОБА_2, а в разі наявності такої - витребувати її копію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.П.Діденко

СудНіжинський міськрайонний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення23.12.2015
Оприлюднено30.12.2015
Номер документу54541445
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —740/5343/15-ц

Ухвала від 23.12.2015

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Діденко О. П.

Ухвала від 14.12.2015

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Діденко О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні