Постанова
від 29.12.2011 по справі 2-а/1970/3861/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/3861/11

29 грудня 2011 р.м.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Баб'юка П.М. розглянувши у письмовому провадженні у місті Тернополі адміністративну справу за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Лановецькому районі до Товариства з обмеженою відповідальністю РМЗ Гефест про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Лановецькому районі звернувся до суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю РМЗ Гефест про відшкодування витрат з виплати і доставки пенсій, призначених відповідно до п. б-з ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення в сумі 22868,36 грн.

Позивача в судове засідання не з'явився, на адресу суду надіслав клопотання про розгляд справи без участі його представника, в якому позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Відповідач повторно в судове засідання не з'явився, про дату час і місце розгляду справи, повідомлявся належним чином, заперечень проти адміністративного позову не надав.

Отже, суд вважає, що вжив усі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про розгляд даної адміністративної справи та реалізації ним права судового захисту прав та інтересів.

Відповідно до ч.6 ст.128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Таким чином, суд вважає, що наявні підстави для розгляду справи в порядку письмового провадження.

Розглянувши матеріали справи та з'ясувавши всі обставини справи, суд вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав:

На Товаристві з обмеженою відповідальністю РМЗ Гефест працювали громадяни ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, яким призначена пенсія на пільгових умовах відповідно до п.п. б - з ст.13 Закону України Про пенсійне забезпечення від 05.11.1991 року № 1788-XII (далі - Закон № 1788 - ХІІ).

Дані особи знаходяться на обліку в управлінні Пенсійного фонду в Лановецькому районі та отримують пенсію за віком за списком №2. Станом на день розгляду справи відповідачем відшкодування витрат на доставку та оплату пенсій на пільгових умовах у повному обсязі сплачено не було, внаслідок чого за ним рахується заборгованість в сумі 22868 грн. 36 коп. за період за березень - грудень 2010 року та січень - жовтень 2011 року. Заборгованість підтверджується даними картки особового рахунку, розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, отриманими відповідачем, та розрахунком позовних вимог.

Також слід зазначити, що відповідачем не надано доказів оскарження у встановленому порядку ні рішення позивача про призначення пенсії вказаним громадянам ні розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, які надсилались на адресу підприємства.

Відповідно до ч.2 розділу XV Прикінцеві положення Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і важкими умовами праці за списком №1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.

До запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди вказаним особам пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбаченого Законом України Про пенсійне забезпечення . У цьому випадку розміри пенсій визначаються відповідно до статті 27 та з урахуванням норм статті 28 цього Закону. При цьому зберігається порядок покриття витрат на виплату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Згідно п.1 ст.2 Закону України Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування для платників збору до Пенсійного фонду України, яким є відповідач об'єктом оподаткування є також фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до п. б - з ст.13 Закону України Про пенсійне забезпечення до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого ст.12 Закону України Про пенсійне забезпечення .

Відповідно до п.6.8 розділу 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України , затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. за № 64/8663, із змінами і доповненнями (далі - Інструкція) підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 128, 158-167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю РМЗ Гефест (вул. Миру,26, м. Ланівці, Лановецький район, Тернопільська область, і.к.05516369) на користь Управління пенсійного фонду України в Лановецькому районі 22868,36 грн. (двадцять дві тисячі вісімсот шістдесят вісім грн. 36 коп.) заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд у порядок і строки, передбачені статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строків апеляційного оскарження. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо воно не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Головуючий суддя Баб'юк П.М.

копія вірна

Суддя Баб'юк П.М.

Дата ухвалення рішення29.12.2011
Оприлюднено30.12.2015
Номер документу54550068
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/3861/11

Постанова від 29.12.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк П.М.

Ухвала від 05.12.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні