Ухвала
від 26.04.2013 по справі 757/8660/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8660/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 квітня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Новак Р.В., при секретарі Бурлаченко Д.В., за участю сторони кримінального провадження - старшого слідчого в ОВС СВ Управління СБ України у м. Києві Глиняного О.В., розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС СВ Управління СБ України у м. Києві Глиняного О.В. про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення,

В С Т А Н О В И В :

23.04.2013 до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Новака Р.В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження - старшого слідчого в ОВС СВ Управління СБ України у м. Києві Глиняного О.В. погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні прокуратури м. Києва Сибірякова О.О., про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ «Аліон ЛТД» (ЄДРПОУ 37266998) з можливістю проведення їх вилучення.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження - старший слідчий в ОВС СВ Управління СБ України у м. Києві капітан юстиції Глиняного О.В. вказав, що у провадженні СВ Управління СБ України у м. Києві знаходиться кримінальне провадження № 22012110000000003 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205 КК України.

Слідчий зазначив, що по даному кримінальному провадженні провадяться слідчі дії, в зв'язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів ТОВ «Аліон ЛТД» (ЄДРПОУ 37266998).

В судовому засіданні слідчий підтримав зазначене клопотання з підстав, в ньому зазначених.

Слідчий суддя розглянув дане клопотання у відсутність особи, у володінні якої знаходяться речі і документи на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для надання доступу до документів ТОВ «Аліон ЛТД» (ЄДРПОУ 37266998), оскільки вказана інформація та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо. Крім того, вказані документи необхідні слідчому для проведення почеркознавчих експертиз.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст. 160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС СВ Управління СБ України у м. Києві Глиняного О.В., погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні прокуратури м. Києва Сибіряковим О.О., про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю проведення їх вилучення - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів , які містять комерційну таємницю та стосуються фінансово-господарської діяльності ТОВ «Аліон ЛТД» (ЄДРПОУ 37266998), та про проведення у приміщенні даного товариства вилучення (здійснити виїмку) наступних документів, що стосуються фінансово-господарської діяльності ТОВ «Аліон ЛТД» (ЄДРПОУ 37266998) за весь період діяльності, а також документів бухгалтерського та податкових обліків даних операцій в тому числі: договорів купівлі-продажу, поставки та інших договорів; податкових накладних, відповідно до них видаткових накладних та довіреностей; інших документів, які підтверджують наявність фінансово-господарських операцій; документів, що підтверджують транспортування продукції, надання робіт (послуг); розрахункових документів ТОВ «Аліон ЛТД» (ЄДРПОУ 37266998); реєстрів щоденного обліку операцій з продажу та придбання товарів, цінних паперів, робіт та послуг.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам ТОВ «Аліон ЛТД» (ЄДРПОУ 37266998) надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, особам, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні та/або оперативним підрозділам органів внутрішніх справ, які здійснюють слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого, прокурора та надати їм можливість вилучити зазначені в ухвалі речі і документи.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Р.В. Новак

Підготовлено в 2-х примірниках.

Прим. 1 - справа №757/8660/13-к.

Прим. 2 - ст. слідчий в ОВС СВ Управління СБ України у м. Києві Глиняний О.В.

Копія - ТОВ «Аліон ЛТД» (ЄДРПОУ 37266998)

Виконавець: Новак Р.В.

26.04.2013

Дата ухвалення рішення26.04.2013
Оприлюднено25.12.2015
Номер документу54557037
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/8660/13-к

Ухвала від 26.04.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні